About

Seb Visser
Al sinds mijn vierde speel ik honkbal. Ik ben begonnen bij ABC en kwam via TIW-Survivors en Amsterdam Pirates, terecht bij Mr. Cocker HCAW, waarvoor ik nu in de hoofdklasse uit kom.In actie

In de loop der jaren ben ik steeds vaker in aanraking gekomen met Amerikaans honkbal. Dat begon halverwege de jaren negentig toen de hegemonie van de New York Yankees begon. Via de NOS en Canal + kon ik samen met mijn vader en broertje de wedstrijden bekijken. Later ging dat via MLB.com en USAToday.com via boxscores en gameday en tegenwoordig via MLB.tv en ESPN America. In 2000 bezocht ik voor het eerst een Major League wedstrijd. In Yankee Stadium zag ik de Yankees met 13-12 winnen van de Orioles na een walk-off homerun van Jorge Posada. Later volgden bezoeken aan Cinergy Field (Reds), PNC Park (Pirates), Wrigley Field (Cubs), Progressive Field (Indians), Citizens Bank (Phillies), Citi Field (Mets) en het nieuwe Yankee Stadium. Tussendoor bezocht ik ook nog de Baseball Hall of Fame in Cooperstown. Het mag duidelijk zijn dat ik fan ben van het Amerikaanse honkbal.

Al jaren vind ik het leuk om over honkbal te schrijven. Dit kwam onder andere tot uiting toen ik voor de organisatie van het WK in Amsterdam in 2009 de wedstrijdverslagen schreef van alle wedstrijden in Amsterdam. Een aantal van mijn stukjes werd toen zelfs overgenomen in de Spits!

Seb de journalistToen ik eind 2010 mijn bachelor Sport Marketing haalde, kwam ik tot de conclusie dat ik graag wilde proberen om de sportjournalistiek in te gaan. Deze site moet mij daarbij helpen. Bovendien vind ik het natuurlijk leuk om iedereen in Nederland op de hoogte te houden van de stand van zaken in het Amerikaanse honkbal. Voor het Nederlandse honkbal is er al de Nederlandse honkbalsite, maar voor Amerikaans honkbal is er nog geen Nederlandse site.

Ik heb de site ‘All Bases Covered’ genoemd omdat ik iedereen van alle fronten op de hoogte wil houden. Het wel en wee van de teams in de American League en de National League, maar ook de status van onze Nederlandse talenten in de Minor League. De afkorting van ‘All Bases Covered’ is ABC, de club waar ik mijn honkbalcarrière startte. ABC is nu de site waar ik mijn journalistieke carrière start. Nu hopen dat ik hierin ook de ‘hoofdklasse’ kan bereiken! Inmiddels kun je via de linkjes op de site zien dat ik ook voor USA Sports Magazine en het Playball Journal schrijf.

Mischa Visser
Eigenlijk heb ik qua honkbal carrière precies hetzelfde pad doorlopen als mijn broer, met als uitzondering dat ik het niet tot de hoofdklasse geschopt heb. Eerder kwam ik wel uit voor het Nederlands pupillen team, waarmee we in 2001 Europees kampioen werden in Polen. Met het tweede team van Amsterdam Pirates ben ik tot drie keer toe kampioen geworden, onder andere onder leiding van Charles Urbanus.

Wat betreft de MLB ben ik een grote fan van de New York Yankees. Zowel ‘The House that Ruth built’ als het New Yankee stadium heb ik inmiddels bezocht en was in beide stadions onder de indruk van de pure honkbalsfeer die daar in de lucht hangt. Vooral het oude stadion liep ik met een paar lagen kippenvel in. Mijn mooiste MLB ervaring, buiten de titels van de Yankees die ik bewust heb meegemaakt, was de honkbal road-trip die ik met mijn vader en broer maakte aan de Oostkust van de VS met stops in onder meer Chicago, Philadelphia, Cooperstown en New York. Net als ieder ander kan ik genieten van home runs en mooie plays in het veld, maar ik vind het ook prachtig om ‘finesse pitchers’ aan het werk te zien, zoals voorheen Mike Mussina en Greg Maddux.


Ik studeer Sportmarketing aan de Hogeschool van Amsterdam, maar door wat onverwachtse gebeurtenissen kreeg ik opeens een stuk meer vrije tijd. Seb heeft me toen gevraagd of ik het leuk zou vinden om af en toe een bijdrage te leveren aan All Bases Covered, mede doordat hij door zijn werkzaamheden voor USA Sports en Playball Journal minder tijd overhield voor zijn eigen blog. In eerste instantie had ik mijn twijfels, maar inmiddels zijn er al meerdere stukjes van mijn hand op de site te vinden.

Kees Wijdekop
Ik ben in 1947 geboren, dus sinds kort AOW ‘er. Toen ik heel jong was, ging ik in Amsterdam-Noord ’s zomers op het beroemde Mosveld naar het honkbal kijken. “De Volewijckers” speelden daar, zaterdagmiddag om vier uur, want iedereen werkte nog op zaterdagmorgen. Ze speelden zelfs een jaar in de hoofdklasse, alle “grote teams” hadden het lastig op het Mosveld. Voetbal was natuurlijk de sport in Amsterdam-Noord. Ik wilde lid worden van De Volewijckers. Helaas kon ik niet goed voetballen, maar gooien ging prima. Zo werd honkbal mijn sport. In de jaren zestig was er een goede jeugdcompetitie in Amsterdam: OVVO, VVGA, HCTIW, Ajax, Blauw-Wit, De Spartaan, ABC, De Volewijckers. Je speelde minstens 14 wedstrijden en ging overal op de fiets naar toe. Jammer dat er nu zo weinig jeugdteams in Amsterdam zijn.

Vanaf 1964 was ik bij de senioren pitcher bij De Volewijckers, Giants Diemen en HCAW. De jaren bij Giants Diemen waren het leukst: promotie naar de hoofdklasse en veel gezelligheid (helaas ook weer degradatie). Als pitcher sprong één jaar er uit: 1973. Een goed seizoen in de hoofdklasse werd beloond met een plek in het Nederlands Team dat naar het WK op Cuba ging. In november… na drie centrale trainingen in de Kennemer Sporthal! Over dit kampioenschap (14 wedstrijden in 15 dagen, gewoon niet zeuren, in een wedstrijd tien innings op de heuvel staan en 143 ballen gooien) zou je een boek kunnen schrijven. Maar ja, toen was het honkbal en geen baseball, een wereld van verschil.

Na mijn actieve jaren ben ik honkbal altijd blijven volgen want: “First love never dies”. Een andere hobby van mij is lezen. Als je van lezen houdt en van sport, ligt het voor de hand dat je over baseball gaat lezen. Over geen andere sport is zo veel en vooral zo goed geschreven. Ik denk dat ik minstens 100 baseballboeken gelezen heb. Ongeveer 20- 30 vond ik interessant. Zo interessant dat ik ze ook aan andere liefhebbers zou willen aanbevelen. Ik vind het leuk om dit op All Bases Covered te doen. Bij een evenwichtige, complete baseball website hoort ook aandacht voor “The Game”, te vertalen als de geschiedenis en traditie van het spel. En daar gaan de goede boeken over, niet alleen over het “spelletje”, maar ook over de (cultuur)geschiedenis, rassendiscriminatie en andere, niet altijd positieve zaken waar de honkbalsport mee te maken heeft (gehad).

Advertenties

8 Responses to About

 1. Alfred Cop says:

  Beste Seb.
  Een fantastisch initiatief . Van harte gefeliciteerd met het behalen van de bachelor status.
  Het is een prachtige website.
  Ik zal mijn best doen op het forum, om jouw site mede onder de aandacht te brengen…
  Is het misschien mogelijk een link naar mijn baseballphotography site te plaatsen?

  Nogmaals veel succes.
  Groet,
  Alfred Cop.

  • sebvisser says:

   Hi Alfred.

   Dank voor je reactie. Ik ben nog even aan het kijken hoe ik op een goede manier wat leuke links op de site kan zetten. In ruil voor een paar mooie foto’s volgend jaar en een linkje op jouw site, zal ik de jouwe er ook tussen zetten 😉

   Groet,
   Seb

 2. exkootz says:

  Goed gedaan Gozer!

 3. Leon Broekhof says:

  Goed initiatief Seb!

  Hoop dat het allemaal van de grond gaat komen en dat dit DE website voor ‘Baseball’ in Nederland gaat worden.

  Succes!

  Gr Leon

 4. Tobias de Ligt says:

  Hallo Seb!

  Lees je artikelen graag en ben vol bewondering over je kennis van zaken over MLB-baseball, te meer daar dit veelzijdige spelletje zo verschrikkelijk ingewikkeld kan zijn.

  Ik vind het dan ook een prima initiatief om op deze manier honkbal, en dan MLB in het bijzonder, in Nederland op een hoger plan te brengen.

  Ga zo door, mijn volle steun heb je!!

  Tobias (Rijswijk ZH)

 5. kuno steijn says:

  Hey seb, wat heerlijk, een nederlandse site over de MLB! Ben weer helemaal honkbalgek, nu het nieuwe seizoen bijna gaat beginnen in de USA! En voor jou en de Pirates ook weer bijna toch? Veel succes daarmee, en met het onderhouden van deze site! Ik praat graag over MLB, volg echt bijna alles, dus zal ook deze site in de gaten houden voor nieuwtjes over de Nederlanders in Amerika!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: