Contact

Heb je op- of aanmerkingen, klachten, toevoegingen, verzoekjes of vragen? Stel ze aan me via mail of Twitter.

E-mail

Twitter

ABC is nu ook actief op Facebook. Like ABC op Facebook en je krijgt voor elke nieuwe post op ABC een update via je Facebook timeline.

Advertenties

3 Responses to Contact

 1. Pierre says:

  Hoi Seb,

  Allereerst mijn complimenten voor de mooie site van je.

  Ik als honkballeek met een beetje kennis over het spelletje had wel een vraag over de MLB. Het valt me op dat het verschil tussen de topclubs en staartclubs maar weinig gewonnen wedstrijden is. 16 tegen 9 gewonnen wedstrijden. Vergelijk ik dat met andere sporten, dan is dat verschil daar veel groter. Kijk bijvoorbeeld naar het voetbal, 20 tegen 3 (is dit jaar wel erg extreem, maar goed). Waardoor is dat verschil in de MLB veel kleiner? Is dat puur te verklaren door kleine kwaliteitsverschillen tussen de clubs?

  Groeten en bedankt,

  Pierre

  • sebvisser says:

   Hi Pierre,

   Dank voor je complimenten! Dat de teams nu zo dicht bij elkaar staat komt ook doordat we pas net begonnen zijn. De teams spelen 162 wedstrijden en na afloop van het seizoen kan het zijn dat er in een bepaalde division een team is met 100+ wins en een team met minder dan 60 wins. Dat verschil is natuurlijk behoorlijk groot, maar alsnog een stuk kleiner dan bij voetbal inderdaad als je kijkt naar win percentages. Dat je in de MLB niet zo snel een team als Willem II tegenkomt, heeft te maken met een aantal maatregelen die de MLB heeft getroffen om ook de zwakke teams op hoog niveau te houden. Als je bijvoorbeeld in dit seizoen slecht speelt en laag eindigt, krijg je in de draft een hoge pick, zodat je in de komende seizoenen er waarschijnlijk een goede speler bij krijgt. Kijk naar de Rays, die jaren lang onderin eindigden in de AL East en met goede drafts een sterke kern bouwden met getalenteerde jonge spelers, waarmee zij zich de afgelopen jaren bij de Yankees en Red Sox hebben gevoegd als favorieten in de zwaarste division in de league.

   Verder zijn er nog de revenue shares, waarbij de opbrengsten van kaartverkoop in een grote pot gegooid worden en verdeeld worden over alle teams en is er de luxury tax. Teams die een payroll hebben boven een bepaald bedrag, betalen een soort belasting aan de league. Die belasting wordt vervolgens weer verdeeld over alle teams, zodat de ‘arme’ teams ook geld te besteden hebben om goede spelers aan te trekken, op te leiden of te behouden. Dat er nog zo’n groot verschil is tussen goede en slechte teams, komt vooral dat sommige ‘arme’ teams slechte beslissingen nemen door matige spelers veel geld te geven en niet talentvolle spelers een kans bieden. De Marlins, Rays en volgens berichten volgend seizoen ook de Royals zijn voorbeelden van teams die het goed doen. De Pirates, Astros en Indians zijn teams die het minder goed doen.

   Hoop dat ik je vraag beantwoord heb!

   Groet,
   Seb

 2. Pierre says:

  Bedankt voor je uitleg. Het is me helemaal duidelijk nu. Succes dit seizoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: