30 teams in 30 days: Detroit Tigers


2011 was een mooi jaar voor de Detroit Tigers. Ze werden uiteindelijk onbedreigd kampioen in de AL Central en versloegen de Yankees in de ALDS. De World Series liepen ze mis na een 4-2 nederlaag in de series tegen Texas. Desondanks was het een geslaagd seizoen in Motown met een record van 95-67.

2011: MVP, Cy Young & Batting Champ

De grootste teamprijs werd dus niet behaald, maar een aantal spelers pakten wel individuele awards. Flamethrower Justin Verlander zorgde voor een redelijk unieke prestatie door zowel de AL Cy Young als de AL MVP te pakken. Normaal gesproken gaat de MVP titel niet naar een pitcher, maar Verlander was dit jaar zo dominant dat de kiezers blijkbaar moeilijk om hem heen konden. Verlander ging 24-5 met een ERA van 2.40 en gooide 250 strike outs. Hij wist ook nog een een no-hitter te gooien tegen de Blue Jays.

In de bullpen hadden de Tigers ook een prijswinnaar. Closer Jose Valverde wist al zijn save opportunities te verzilveren en kreeg daarvoor de Delivery Man of the Year award voor zijn ‘perfect’ season. Met 49 saves was hij eveneens de league leader, voor John Axford en Craig Kimbrel.

Aan slag behoorde Detroit als team tot de besten van de league. Ze scoorden bijna 800 runs en hoorden in vrijwel alle offensieve categorieën bij de top van de American League. Uitblinker was zonder twijfel Miguel Cabrera. In Spring Training kwam hij nog in opspraak voor rijden onder invloed en werd er getwijfeld aan zijn mentaliteit. Tijdens het seizoen liet hij zien dat hij wel degelijk voor zijn sport kon leven, zo leken zijn prestaties althans aan te geven. Door een hot-streak in de laatste negen wedstrijden van het seizoen ging hij Michael Young en Adrian Gonzalez voorbij en pakte hij de batting title met een slaggemiddelde van .344. Daarbij sloeg hij ook nog eens 30 home runs en 105 punten binnen.

2012: Team to beat

De Tigers hadden een redelijk stil offseason totdat Victor Martinez in voorbereiding op het seizoen zijn voorste kruisbanden afscheurde. Door deze blessure zagen de Tigers een van hun belangrijkste slagmensen voor de rest van het seizoen wegvallen. Amper een week later tekende Prince Fielder een negenjarig megacontract ter waarde van $214 miljoen. Het is misschien een beetje een panic move van de Tigers, maar ze zijn met het toevoegen van Fielder wel gelijk dé favoriet voor de AL Central.

Zoals gezegd was het voor de rest een rustige winter in Detroit. Clubhopper Octavio Dotel komt de bullpen versterken en Gerald Laird is gekomen als backup catcher. Belangrijkste verschil in het veld is de switch die Cabrera noodgedwongen moet maken na de komst van Fielder. Cabrera, niet de meest atletische speler, verhuist weer terug naar het 3e honk. Dat de hot corner nog steeds hot is, bleek afgelopen week voor Miggy. Hij liep een breukje op in zijn oogkas, maar hoeft als het goed is geen competitie wedstrijden te missen. Brandon Inge is het grootste slachtoffer van de komst van Fielder, hij lijkt een basisplaats kwijt te zijn, nadat hij in 2011 ook een teleurstellend seizoen draaide. Door het verlies van Martinez gaan de Tigers spelen zonder vaste DH en krijgen ook Fielder, Cabrera en Delmon Young daar slagbeurten. Bekijk de volledige depth-chart van de Tigers hier.

De Tigers zijn zonder twijfel de grote favoriet in de AL Central. Het zou, met al het aanwezige talent, eigenlijk een schande zijn als ze de divisie niet winnen. Natuurlijk kunnen blessures nog spelbreker worden, maar zelfs dan horen ze nog tot de betere teams. Met Verlander en Fister hebben ze een sterke top van de rotatie en in de bullpen lopen ook een aantal goede pitchers rond. Aan slag zullen de Tigers ook weer gaan presteren, want naast Fielder en Cabrera hebben ze met Young, Boesch, Avila en Peralta nog een aantal aardige bats in de line-up.

Advertenties

Over mischavisser
Baseball player at Amsterdam Pirates

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: