30 teams in 30 days: San Diego Padres


De Padres moesten het in 2011 stellen zonder de naar Boston vertrokken Adrian Gonzalez. Met het ontbreken van Gonzalez in de line-up konden de slagmensen van de Friars maar weinig potten breken. De sterke pitching kon niet voorkomen dat San Diego als laatste eindigde in de NL West.

2011: Great pitching, lousy hitting

De Padres kwamen in april slecht uit de startblokken en wisten het tij nooit echt te keren, waardoor ze met 91 verliespartijen uiteindelijk als hekkensluiter eindigden in de NL West. Aan slag was San Diego ronduit slecht. Ze hadden als team het laagste slaggemiddelde (.237), het laagste aantal hits (1284) en de minste home runs (91) in de National League.

Op basis van WAR was Cameron Maybin, die deze week een nieuw, vijfjarig contract tekende, de meest waardevolle speler. Dit had hij vooral te danken aan zijn sterke defense, maar ook op de honken was hij zeer actief met 40 steals. Offensief ontbrak het San Diego vooral aan een echte slugger. Alleen Ryan Ludwick, die bij de trade deadline naar Pittsburgh ging, had meer dan 10 home runs en 50 RBI.

Afgaande op de win-loss records lijkt het alsof de startende pitchers van San Diego er vorig jaar ook weinig van bakten. Desondanks was er geen pitcher met meer dan 15 starts die een ERA boven de 4.00 had. Op de Phillies, Giants en Dodgers na hadden ze daarmee het beste ERA van de National League.

De enige aanmerking op de starters was dat ze te weinig innings maakten. Gelukkig voor manager Bud Black wist de bullpen dit op te vangen. Met name set-up man Mike Adams en All-Star closer Heath Bell deden het goed, maar ook de rest van de relievers stelden niet teleur. De prestaties van Adams leverden hem een overgang op naar de Texas Rangers, die in tegenstelling tot de Padres wel kans maakten op de playoffs. Ondanks vele geruchten rond de trade deadline bleef Heath Bell wel tot het einde van het seizoen en sloot het seizoen af met 43 saves.

2012:  Lots of trades

Josh Byrnes, de nieuwe GM van de Padres, heeft deze winter niet stil gezeten. In vier grote trades kwamen zeven spelers over naar Petco Park. Belangrijkste namen daarvan zijn Carlos Quentin (White Sox), Huston Street (Rockies), Edinson Volquez en Yonder Alonso (Reds) en Andrew Cashner (Cubs).

Quentin zal moet zorgen voor de broodnodige slagkracht en als hij fit blijft zal hij toch wel goed zijn voor zo’n 20-25 home runs. Yonder Alonso is een talentvolle eerste honkman die in Cincinnati in zijn ontwikkeling werd tegengehouden door Joey Votto. Edinson Volquez was in 2008 een All-Star, maar heeft daarna nooit meer kunnen overtuigen. Hij was eveneens de verliezende werper in de openingswedstrijd van de Dominicaanse Republiek tegen Nederland in de World Baseball Classic in 2009. Huston Street en Andrew Cashner worden toegevoegd aan de bullpen. Vooral Cashner is een speler om in de gaten te houden, in zijn Spring Training debuut gisteren gooide hij zijn fastball gemiddeld 102.2 mijl per uur.

Cashner en Street zullen de rollen van Mike Adams en Heath Bell moeten overnemen. Adams vertrok dus al eerder naar Texas en Heath Bell gaat deel uitmaken van de Miami Marlins. Ook uit de starting rotation zijn de Padres twee spelers kwijtgeraakt. Mat Latos was onderdeel van de trade met de Reds en Aaron Harang koos als free agent voor de Dodgers. Tim Stauffer zal nu waarschijnlijk de nr.1 starter zijn voor de Padres.

De Padres hebben voor 2012 een aantal solide pitchers, maar zijn er ten opzichte van 2011 zowel in de rotation als de bullpen op achteruit gegaan. In de line up zijn er wel een aantal verbeteringen aangebracht, dus ze zouden dit jaar wat beter moeten gaan slaan. De laatste plaats in de divisie weten ze misschien te ontlopen, maar veel meer mogen we niet van de Padres verwachten.

Advertenties

Over mischavisser
Baseball player at Amsterdam Pirates

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: