Kershaw, Andrus avoid arb hearings, 14 players left unsigned


Nadat gisteren al bekend werd dat Clayton Kershaw en de LA Dodgers met een tweejarig contract een arbitration hearing ontweken, maakten de Texas Rangers vannacht bekend dat ook Elvis Andrus niet voor een arbitragecommissie zal hoeven verschijnen. Andrus tekent een driejarig contract ter waarde van 14 á 15 miljoen dollar.

Andrus had zelf om slechts 3.6 miljoen dollar gevraagd in zijn eerste arbitration jaar. De Rangers counterden in eerste instantie met 2.65 miljoen, maar zagen in dat zij met hun korte stop liever niet wilden strijden in een rechtszaak. Andrus heeft over zijn eerste drie seizoenen een career average van .270, sloeg 11 home runs, heeft al 135 RBIs bij elkaar gesprokkeld als leadoff, terwijl hij 256 runs scoorde en 102 honken stal. Dit alles is goed voor een career WAR van 7.6. Ook defensief is de korte stop erg sterk. Hij had het afgelopen seizoen nog een UZR van 7.0. Weet je niet waar WAR en UZR voor staan? Klik dan hier voor de uitleg!

Gezien zijn prestaties van de afgelopen seizoenen was de kans dus groot dat hij de zaak had gewonnen. Om te voorkomen dat de Rangers de komende twee jaren opnieuw in zo’n situatie terecht zouden komen, kochten zij met een driejarig contract de volgende twee arbitration jaren van Andrus ook op. Om hiermee akkoord te gaan was het voor Andrus uiteraard wel een eis dat zijn jaarsalaris een stuk hoger werd dan zijn oorspronkelijke eis, omdat hij via arbitration elk jaar een opslag zou verdienen. Hij gaat nu per seizoen gemiddeld zo’n 5 miljoen dollar verdienen, ongeveer anderhalf miljoen dollar per jaar meer dan zijn oorspronkelijke eis.


Na mijn vorige update over arbitration is er al weer een hoop gebeurd. Toen waren er nog 22 spelers over, na gisteren zijn dat er nog maar 15. Twee andere spelers hebben inmiddels een arbitration hearing gehad: Anibal Sanchez won zijn zaak tegen de Marlins en verdient in 2012 2 miljoen dollar. Zijn teamgenoot Emilio Bonifacio heeft zijn hearing ook nog gehad, maar de uitslag daarvan is nog niet bekend.

Naast Clayton Kershaw (2 jaar, 19 miljoen), Elvis Andrus (3 jaar, 15 miljoen) en Alfredo Aceves (1 jaar, 1.2 miljoen) ontweken ook Shaun Marcum en de Brewers (1 jaar, 7.725 miljoen), Dustin Moseley en de Padres (1 jaar, 2 miljoen dollar) en Miguel Montero en de Diamondbacks (1 jaar, 5.9 miljoen) arbitration hearings.

Vandaag wordt bekendgemaakt of ook Bonifacio de Marlins heeft kunnen verslaan in zijn hearing en blijven er nog 14 spelers over zonder nieuw contract. Op alfabetische volgorde:

Naam speler Team Eis speler Eis team Middelpunt Datum hearing
Brad Bergesen Baltimore Orioles 1.2 milj 0.8 milj 1.0 milj 8 februari
Craig Breslow Arizona D’backs 2.1 milj 1.5 milj 1.8 milj 13 februari
Asdrubal Cabrera Cleveland Indians 5.2 milj 3.75 milj 4.5 milj niet bekend
Alexi Casilla Minnesota Twins 1.75 milj 1.1 milj 1.4 milj niet bekend
Nelson Cruz Texas Rangers 7.5 milj 5.5 milj 6.5 milj 17 februari
Alex Gordon Kansas City Royals 5.5 milj 4.2 milj 4.8 milj 16 februari
Casey Janssen Toronto Blue Jays 2.2 milj 1.8 milj 2.0 milj niet bekend
Adam Jones Baltimore Orioles 7.4 milj 5.0 milj 6.2 milj 17 februari
Garret Jones Pittsburgh Pirates 2.5 milj 2.25 mijl 2.375 milj niet bekend
Jed Lowrie Houston Astros 1.5 milj 0.9 milj 1.2 milj niet bekend
Casey McGehee Pittsburgh Pirates 2.75 milj 2.35 milj 2.5 milj 16 februari
Mike Napoli Texas Rangers 11.5 milj 8.3 milj 9.9 milj 9 februari
David Ortiz Boston Red Sox 16.5 milj 12.65 milj 14.75 milj niet bekend
Jose Veras Milwaukee Brewers 2.4 milj 2.0 milj 2.2 milj niet bekend

Alle hearings moeten voor 18 februari plaatsgevonden hebben, want daarna zullen pitchers en catchers zich moeten melden voor Spring Training. De middelpunten die je in de tabel ziet staan, zijn vaak bedragen waar teams zich op focussen wanneer zij proberen toch nog een éénjarig contract te tekenen om een hearing te ontwijken. Als zo’n contract voor meerdere jaren wordt getekend, zul je zien dat – net als bij Elvis Andrus – dit jaarsalaris omhoog gaat.

Duidelijk is in elk geval dat er dit jaar meer hearings plaats vinden dan een jaar geleden, toen slechts drie spelers met hun team in een rechtszaak verstrengeld raakten. Elk jaar is het weer interessant te zien hoeveel spelers van hun team kunnen winnen in een hearing. Het alltime win-loss record staat op dit moment op 288-213 in het voordeel van de teams.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: