Best remaining free agents part 3: Pitchers


In het laatste deel van deze serie komen de werpers aan bod. Van de starters en relievers die over zijn gebleven op de free agent markt vorm ik een pitching staff voor mijn denkbeeldige free agent team. Die pitching staff bestaat uit vijf starters en zeven relievers.

Starting rotation
In de top tien van de lijst met de vijftig beste free agents van MLBTradeRumors.com stonden drie starters. C.J. Wilson stond het hoogste en tekende een contract bij de Angels. Yu Darvish was de volgende en is geen echte free agent, zeker nu de Rangers de rechten hebben gewonnen om als enige met hem te onderhandelen. Dan blijft over Edwin Jackson en die is nog steeds free agent. Jackson is één van de spelers uit de stal van Scott Boras, net als Prince Fielder, die ook nog altijd free agent is. Jackson was onderdeel van de rotation van de Cardinals, die de World Series wonnen en is op zoek naar een meerjarig contract. De Yankees leken kort geïnteresseerd, maar trokken later Kuroda aan. E-Jax ging dit jaar 12-9 met een ERA van 3.79 en 148 K’s en is de ace van mijn staff. Achter hem komt een oude bekende: Roy Oswalt. Jarenlang was hij de ace van de Houston Astros, maar de afgelopen anderhalf jaar was hij vierde starter bij de Phillies. Nu moet hij op zoek naar een ander team, zeer waarschijnlijk moet hij als veteraan genoegen nemen met een eenjarig contract.

Jon Garland, altijd goed voor 200 innings in een seizoen, is mijn derde starter. Hij onderging weliswaar een zware operatie deze zomer, maar daar stond een herstel van zes maanden op. Die zes maanden zijn inmiddels al om en hij zal op tijd klaar zijn voor het seizoen. Achter hem staat lefty Joe Saunders. Saunders maakte een sterke comeback bij de Diamondbacks en is een nuttige lefty in de rotation, de beste lefty op de markt op dit moment. Als laatste kies ik Rich Harden. Misschien wel de meest talentvolle van allemaal, maar hij raakt altijd geblesseerd. In hem zie ik een low risk/high reward-type voor een minder rijk team. Hij kost niet veel en kan heel veel rendement opleveren. Mijn rotation ziet er dus zo uit:
RHP Edwin Jackson
RHP Roy Oswalt
RHP Jon Garland
LHP Joe Saunders
RHP Rich Harden
Best of the rest: Jeff Francis, Livan Hernandez, Brandon Webb, Tim Wakefield en Chris Young.


Bullpen
Ik begin uiteraard met een closer en de beste en eigenlijk enige closer op de markt: Francisco Cordero. Cordero pakte vorig jaar namens de Reds 37 saves, maar werd daar vervangen door Ryan Madson. Volgens de laatste berichten zou Cordero wel eens bij de Orioles terecht kunnen komen.

Voor mijn twee setup men kies ik David Aardsma, voormalig closer van de Mariners, en Brad Lidge, voormalig closer van de Phillies en Astros. Lidge verloor zijn rol aan Madson en werd setup man in tijden dat hij niet geblesseerd was. Mijn lefty specialist wordt Mike Gonzalez, die lefties vorig seizoen op een average van .209 hield.

Voor innings zes en zeven kies ik voor Luis Ayala (2.09 ERA voor de Yankees) en Peter Moylan (career 2.60 ERA bij de Braves). Als laatste voeg ik een long reliever/mop-up guy toe. Sergio Mitre vervult die rol, bij gebrek aan betere opties.

Dan ziet de bullpen er uiteindelijk zo uit:
CL Francisco Cordero
SU David Aardsma
SU Brad Lidge
LOOGY Mike Gonzalez
RP Luis Ayala
RP Peter Moylan
Long man Sergio Mitre
Best of the rest: Jeremy Accardo, Clay Hensley, Damaso Marte, Arthur Rhodes en Chad Qualls.

Tot zover deze serie. De komende weken uiteraard nieuws over waar deze spelers uiteindelijk een contract zullen tekenen.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: