Best remaining free agents part 1: Infielders


Er is een hoop gebeurd de afgelopen maanden. Veel grote trades, belangrijke free agents tekenden contracten, maar er is nog best een behoorlijk aantal free agents dat nog op zoek is naar een nieuw team. In deze serie behandel ik per positie de best overgebleven free agents, beginnende vandaag met de infielders.

Voordat ik begin met de catchers, kom ik nog even terug op de prijsvraag. Het goede antwoord op de vraag was Royce Clayton. Het was goed om te zien dat er veel reacties kwamen en dat sommigen zelfs tweede namen en geboorteplaatsen bij hun antwoord voegden om hun kandidatuur kracht bij te zetten! Iedereen die mee heeft gedaan, krijgt vandaag nog een bevestigingsmail en de winnaars, at random gekozen, krijgen dit vandaag te horen. Zij zullen snel hun boek ontvangen.

Catchers
Het was een erg dunne markt voor free agent catchers dit jaar. Ramon Hernandez en Rod Barajas waren de best beschikbare catchers en ontvingen ook de beste contracten bij respectievelijk de Rockies en de Pirates. Op dit moment zijn er nog acht beschikbare catchers. Het is een mengelmoes van grote namen en middelmaat. De grote namen op de lijst zijn Ivan Rodriguez en Jason Varitek. Officieel is ook Jorge Posada nog een free agent, maar hij zal naar verwachting binnenkort aankondigen met honkbalpensioen te gaan. ‘Pudge’ en ‘Tek’ zijn dus de grote namen, maar ook zij zitten in de late herfst, zo niet winter, van hun carrière. Volgens de laatste geruchten zijn de Red Sox nog altijd geïnteresseerd in Varitek, het is echter de vraag of zij voor de captain een rol als speler weggelegd zien. Voor Pudge is er interesse van de Astros en Rays, maar het gaat in beide gevallen om een rol als backup catcher.
Best of the rest: Jason Kendall en Chris Snyder.

Eerste honk:
De markt voor eerste honkmannen was aanzienlijk indrukwekkender. Albert Pujols was uiteraard de aanvoerder van deze groep en tekende zoals bekend een dik contract bij de Angels. Maar ook bij het wegvallen van Pujols zijn er nog de nodige eerste honkmannen beschikbaar. Prince Fielder is bijvoorbeeld niet de minste. Fielder sloeg vorig seizoen .299 met 38 home runs en 120 RBIs, goed voor een WAR 5.2. Dit zijn natuurlijk stats die ieder team graag aan haar lineup toe zou voegen, maar vooralsnog zit er niet veel vaart in contractonderhandelingen met Fielder. De client van superagent Scott Boras zou gewild zijn door onder andere de Washington Nationals en de Seattle Mariners, maar lijkt nog even te willen wachten tot de Rangers weten of zij Yu Darvish getekend hebben. Het zou zomaar kunnen dat ook de Rangers interesse hebben en dat is natuurlijk de mooiste team uit het rijtje. Met Fielder zouden zij zomaar weer favoriet kunnen zijn om, voor de derde keer op rij, de American League te vertegenwoordigen in de World Series. Carlos Pena en Casey Kotchmann zijn de ‘poor-man’s Fielders’ op de markt. Zij trekken dan ook vooral aandacht van teams als de Cleveland Indians.
Best of the rest: Carlos Pena, Casey Kotchmann, Derrek Lee, Russel Branyan en Dan Johnson (die met zijn home run in Game 162 de Rays naar de playoffs sloeg en het seizoen van de Red Sox ten einde bracht)


Middle infielders:
Ik heb ervoor gekozen om de tweede honkmannen en korte stops samen te voegen, omdat de overgebleven free agents op deze markt eigenlijk allemaal op beide posities uit de voeten kunnen. De markt werd aangevoerd door Jose Reyes en Jimmy Rollins. Beide spelers bleven in de NL East, maar waar Rollins bij de Phillies bleef, verkoos Reyes de Marlins boven de Mets. De groep met overgebleven free agents bevat voornamelijk veteranen die op zoek zijn naar een contract als back-up infielder. Aanvoerder van deze groep is in mijn ogen nog altijd Omar Vizquel. Het zou zo maar kunnen dat hij ervoor kiest om toch met pensioen te gaan, maar ik zou het mooi vinden als hij zijn loopbaan afsluit bij de Indians.
Best of the rest: Miguel Tejada, Edgar Renteria, Orlando Cabrera, Carlos Guillen, Jack Wilson en Ryan Theriot.

Derde honk:
De enige echt aansprekende free agent op drie was dit seizoen Aramis Ramirez en die tekende vrij vroeg een contract bij de Milwaukee Brewers. Het zegt genoeg dat de best overgebleven derde honkman vorig jaar backup was. Eric Chavez, jarenlang de derde honkman van de Oakland Athletics, tekende vorig seizoen na langdurige afwezigheid vanwege verschillende blessures een contract bij de New York Yankees. Hij werd daar back-up van Alex Rodriguez en deed het behoorlijk goed. Chavez, die tussen 2000 en 2005 voor de A’s standaard goed was voor een slaggemiddelde rond de .280, met 25+ home runs en 100 RBIs en goede defense, sloeg vorig seizoen lang rond de .300, maar zakte uiteindelijk naar .262. De kans is groot dat hij terugkeert in New York om dezelfde rol te vervullen, maar ook de Nationals en de Rays toonden al interesse.
Best of the rest: Kevin Kouzmanoff, Wilson Betemit en Felipe Lopez.

Al met al is het duidelijk dat er vooral voor het eerste honk nog het nodige talent beschikbaar is, maar voor de andere posities kunnen teams alleen shoppen voor back-ups. In mijn volgende post volgen de overgebleven outfielders en DH’es.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: