Recent transactions [Happy New Year!]


Allereerst wil ik jullie natuurlijk allemaal het beste wensen voor het komende jaar. Laten we hopen dat 2012 net zo’n mooi honkbaljaar wordt als 2011. Voor mijzelf begon het jaar mooi. Ik ben benaderd door USA Sports Magazine om daar voor zowel de website als het tijdschrift te werken. De komende tijd kun je dus ook hier artikels van mijn hand lezen.

We waren met de transactions gebleven bij de dag voor kerst, toen de Nationals Gio Gonzalez binnen haalden en de Cubs hun lefty-reliever Sean Marshall naar de Reds stuurden. Tijdens kerst gebeurde er natuurlijk niets, dus we beginnen op 28 december:

28 december
Op deze dag haalden de Boston Red Sox hun nieuwe closer binnen. Andrew Bailey, voormalig Rookie of the Year, kwam in een trade over van de Oakland Athletics. De Athletics stuurden eerder starters Cahill en Gonzalez via trades weg en zullen dit jaar niet veel wedstrijden winnen. Een andere talentvolle starter, Brett Anderson, onderging Tommy John surgery en zal dus ook een groot deel van het seizoen missen. Als je al weet dat je veel gaat verliezen, is een goede closer een overbodige luxe. GM Billy Beane, bekend van het boek en de film Moneyball (hierover binnenkort meer), is opnieuw bezig met het rebuilden van zijn team. In ruil voor Bailey en outfielder Ryan Sweeney kregen de A’s van de Red Sox outfielder Josh Reddick, eerste honkman Miles Head en rechtshandige pitcher Raul Alcantara.

De trade ziet er vooral voor de Red Sox goed uit. Nadat zij eerder Mark Melancon van de Astros aantrokken, hebben zij met Bailey erbij het vertrek van Papelbon (Phillies) en Bard (rotation) opgevangen. Als Beckett, Buchholz en Lester fit kunnen blijven, ziet de pitching staff van de Red Sox er weer erg goed uit.

30 december:
De Mariners haalden reliever George Sherrill met een eenjarig contract terug naar Seattle. Sherrill kende jaren geleden zijn beste tijd bij de Mariners, maar heeft magere jaren achter de rug bij onder anderen de Dodgers en Orioles.

31 december:
Ook de White Sox lijken bezig met een kleine uitverkoop. Eerder stuurden zij al Sergio Santos, de closer, naar de Blue Jays en verloren zij Mark Buehrle aan free agency. Buehrle volgde oud-manager Ozzie Guillen naar de Marlins. Nu werd outfielder Carlos Quentin in een trade naar de San Diego Padres gestuurd in ruil voor pitchers Simon Castro en Pedro Hernandez.

1 januari:
Een dag later stuurden de Sox reliever Jason Frasor terug naar de Blue Jays in ruil voor Minor Leaguers Daniel Webb en Miles Jaye. De Blue Jays versterkten hun bullpen, na het vertrek van closer Francisco naar de Mets, met Sergio Santos, Jason Frasor en Darren Oliver en GM Alex Anthopoulos verklaarde nu tevreden te zijn met de nieuwe samenstelling van zijn bullpen.

Dan nog een transactie die nog officieel bekendgemaakt moet worden, maar voor ons Nederlanders niet minder interessant: Andruw Jones tekende een nieuw eenjarig contract bij de New York Yankees. Hij zal voor de Yankees een vergelijkbare rol spelen als in het afgelopen seizoen waarin hij .247 sloeg met 13 home runs en 33 RBIs.

De komende dagen zul je op All Bases Covered voor stukjes lezen over de Hall of Fame (wie kiezen jullie? wat waren mijn keuzes? en wie worden er echt verkozen?) en over Moneyball. Ik heb meegewerkt aan de vertaling van het boek van Michael Lewis naar het Nederlands en mag als dank daarvoor een aantal boeken onder mijn lezers verloten. Hierover later dus meer!

Voor diegenen die vandaag nog niet aan het werk hoeven, heb ik nog een mooie aanrader. Hieronder kun je de documentaire ‘Catching Hell’ bekijken. De documentaire maakte onderdeel uit van de ESPN-serie 30 for 30 en gaat over Cubs-fan Steve Bartman, die in 2003 een foutbal probeerde te vangen en daarna de schuld kreeg voor het feit dat de Cubs alweer niet de World Series wonnen. De documentaire biedt mooie inzichten in één van de meest intrigerende gebeurtenissen in de MLB van het afgelopen decennium.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: