Recent transactions: Good news and bad news for Milwaukee


Er is niet heel veel gebeurd sinds de Winter Meetings, maar wat er gebeurde, vond plaats rondom de Milwaukee Brewers. De ‘Brew Crew’ kreeg goed nieuws, maar ook slecht nieuws te verwerken.

Het begon eigenlijk allemaal met het nieuws dat Albert Pujols de Cardinals ging verlaten. Dat is erg goed nieuws voor de Brewers, want zij komen de superster in plaats van 18 keer waarschijnlijk helemaal niet meer tegen in het regular season. Dan was er de zoektocht naar een nieuwe korte stop. De Brewers hadden in Alcides Escobar een gigantisch talentvolle korte stop in huis, maar besloten hem een jaar geleden in een trade naar de Royals te sturen in ruil voor Zack Greinke en Yuniesky Betancourt. Betancourt, de korte stop van de Brewers in 2011, was ondanks deze play de zwakste schakel in het infield bij Milwaukee en kreeg geen nieuw contract aangeboden. Rafael Furcal verlengde zijn contract met twee jaar bij de Cardinals en viel weg als kandidaat voor de Brewers, Jimmy Rollins bleek te duur en dus bleef Alex Gonzalez over als enige optie. Hij tekende dan ook een eenjarig contract met optie voor een tweede jaar, die ingaat als hij in een bepaald aantal wedstrijden uitkomt.

Gisteren werd bekendgemaakt dat ook de derde honkpositie versterkt werd. Waar Betancourt in het veld de zwakste schakel was, was Casey McGehee dat aan slag. Hij werd dan ook snel in een trade naar de Pirates gestuurd in ruil voor reliever Jose Veras, nadat bekend werd dat Aramis Ramirez was aangetrokken om de derde honk positie in te vullen. Ramirez is zowel verdedigend als aanvallend een goede derde honkman en is een grote versterking voor het team, dat met een compleet nieuwe linkerkant van het infield voor de dag zal komen in 2012. Ramirez tekende voor drie seizoenen en zal in totaal 36 miljoen dollar opstrijken.


Dan het slechte nieuws. Dat begon eigenlijk al bij het feit dat Francisco Rodriguez het arbitration aanbod van de Brewers accepteerde, waardoor hij een jaar langer aan het team verbonden blijft. De Brewers hadden eigenlijk gehoopt dat hij bij een ander team zou tekenen, zodat zij voor hem een compensation pick zouden krijgen in de draft van volgend seizoen. Niet alleen lopen zij deze pick mis, zij moeten nu ook een aanzienlijk bedrag aan salaris betalen. Op zich is K-Rod natuurlijk een goede pitcher voor in de bullpen, maar door de hoeveelheid geld dat de Brewers aan zijn salaris en dat van Gonzalez en Ramirez kwijt zijn, hebben zij niet langer de mogelijkheid om eerste honkman Prince Fielder een nieuw contract aan te bieden. Fielder zal het komende seizoen dus ergens anders te bewonderen zijn. Rookie Mat Gamel neemt zijn plaats op het eerste honk in.

En uiteindelijk was er natuurlijk nog het nieuws van die andere ster in Milwaukee, Ryan Braun. De National League MVP van het afgelopen seizoen werd betrapt op het gebruik van stimulerende middelen. Hem staat nu waarschijnlijk een schorsing van 50 wedstrijden te wachten. Braun zelf houdt vol dat hij onschuldig is en gaat in beroep tegen de schorsing. Nooit eerder won een speler een soortgelijk beroep, maar een woordvoerder voor Braun geeft aan dat er in dit geval speciale omstandigheden zijn en dat hij verwacht dat Braun vrijgesproken zal worden: “There are highly unusual circumstances surrounding this case, which will support Ryan’s complete innocence and demonstrate and demonstrate that there was absolutely no intentional violation of the program.”

Dit brengt bij mij de vraag omhoog, maakt het uit of dopinggebruik per ongeluk of expres gebeurde? Doping is doping toch? Maar Braun gaat er vooralsnog vanuit dat hij geen schorsing zal krijgen. Ook de media zijn voorzichtig en handelen naar het aloude adagium ‘Innocent until proven guilty’. Op de een of andere manier doet deze zaak mij denken aan de keer dat Dirk van ’t Klooster hier in Nederland betrapt werd op het gebruik van doping, maar werd vrijgesproken omdat hij alleen maar had staan meeroken’op een feestje waar andere wiet rookten. We zullen zien hoe de uitspraak in het hoger beroep luidt. Ik houd jullie op de hoogte!

Nog één opvallende quote van Braun zelf over het gebruik van steroids vlak na de positieve test van Alex Rodriguez: “I would never do it because if I took steroids, I would hit 60 or 70 home runs.” Het werden er dit jaar 33…

Andere transactions
De Cubs vulden al voordat Ramirez officieel tekende bij de Brewers het gat op dat hij achterliet. In een trade met de Rockies ontvingen zij onder andere derde honkman Ian Stewart in ruil voor DJ LeMahieu en Tyler Colvin.

De Orioles trokken een concurrent voor Rick van den Hurk aan voor de rol van starter of long reliever. Zij ontvingen Dana Eveland in een trade met de Dodgers in ruil voor drie Minor Leaguers.

De Nationals en Tigers ruilden in Colin Ballester en Ryan Perry van relievers, terwijl op dezelfde dag de Athletics in een trade starter Trevor Cahill en reliever Craig Breslow naar de Diamondbacks stuurden in ruil voor RF Colin Cogwill en relief pitchers Jarrod Parker en Ryan Cook.

In een laatste trade stuurden de Phillies outfielder Ben Francisco naar de Blue Jays in ruil voor Minor Leaguer Frank Gailey.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: