Winter Meetings: Marlins and Angels big winners


De Winter Meetings komen vandaag tot een einde en op de laatste dag kwam er gigantisch nieuws. Albert Pujols tekende een contract voor 10 jaar ter waarde van 260 miljoen dollar, maar….

.. niet bij de Cardinals. De Los Angeles Angels of Anaheim waren het derde, ‘mystery’, team waar de laatste dagen al wat geruchten over de ronde gingen. De Cardinals hebben er alles aan gedaan om hun sterspeler te kunnen behouden, maar ze moesten opboksen tegen de Marlins en, zo bleek later, de Angels. Bij de Angels zal Pujols het voor hem bekende eerste honk gaan bemannen. Omdat het een tienjarig contract betreft, zal hij over enkele jaren de overgang maken naar aangewezen slagman.

Met Pujols halen de Angels de beste slagman uit de MLB binnen. Het staatje hieronder heb ik gekopieerd van MLB.com, hierin zie je hoe Pujols sinds zijn debuut in 2001 de ranglijsten van de slagstatistieken domineert.

Category Total Rank
Home Runs 445 1st
Average .328 1st
Runs 1,291 1st
RBIs 1,329 1st
Doubles 455 1st
On-base plus slugging 1.037 2nd
Slugging percentage .617 2nd
Intentional walks 251 2nd
Hits 2,073 3rd
Games 1,705 3rd
On-base percentage .420 3rd
Walks 975 6th
At-bats 6,312 11th

De Marlins tekenden eerder deze week al Jose Reyes en Heath Bell en lange tijd waren ze ook in de race om Albert Pujols binnen te halen, maar toen zij gisteren bekend maakten dat zij ook de lefty starter Mark Buehlre aan hun rotatie toegevoegd te hebben. Buehrle, die zijn gehele loopbaan voor de White Sox uitkwam, tekende een vierjarig contract ter waarde van 58 miljoen dollar in Miami en volgde zijn manager Guillen van Chicago naar de East Coast.

C.J. Wilson, de beste lefty starter op de free agent markt, had na dit contract een geïnteresseerde partij minder en maakte net als Pujols vandaag zijn keuze bekend. En net als Pujols tekende Wilson een contract bij de Angels. Wilson zal zich de komende vijf jaar voegen in de rotatie van de Angels, waarvan ook Jered Weaver, Dan Haren en Ervin Santana deel uitmaken. Wilson gaat in die periode 77.5 miljoen dollar verdienen. De Angels hebben met Pujols en Wilson de beste slagman en de beste pitcher van de free agent markt van dit seizoen binnengehaald en doen uitstekende zaken. Ze gaan dit jaar voor een terugkeer in de playoffs waaruit ze begin deze eeuw niet weg te denken waren. De afgelopen jaren kwamen de Rangers echter bovendrijven als beste team in de AL West.

De Angels en Marlins zijn tot nog toe de absolute winnaars van het offseason! De ogen worden nu gericht op Prince Fielder, de best overgebleven slagman op de markt en Yu Darvish, die vandaag bekend maakte dat hij gepost zal worden door zijn Japanse team. De MLB-teams mogen dan op hem gaan bieden.

Overig nieuws
– Roger Bernadina is door de Nationals op de trading block geplaatst en zou wel eens van ploeg kunnen gaan wisselen de komende weken.
– De geruchten over een terugkeer van Sidney Ponson in de Majors blijken niet waar, aldus Ponson zelf.
– Andruw Jones kan terugkeren naar de Yankees en heeft daar ook wel oren naar. De Indians en Marlins zijn andere mogelijkheden.
– Reliever Ocatvio Dotel tekende vandaag een eenjarig contract bij de Tigers.
– De Yankees hebben de ‘veiling’ van korte stop Hiroyuki Nakajima gewonnen. Hij kostte hen 2 miljoen en zal bij in New York, als hij tekent, de rol van utility infielder op zich nemen. Er is ook kans dat hij via een trade bij een andere club terecht komt.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

One Response to Winter Meetings: Marlins and Angels big winners

  1. Pingback: Best remaining free agents part 1: Infielders « All Bases Covered

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: