Winter Meetings: Dominos will hopefully start to fall


Het was een erg rustige periode in de MLB de afgelopen tijd, maar vanaf gisteren lijkt de bom gebarsten. Vandaag beginnen de Winter Meetings in Dallas. Bij deze meetings zijn alle General Managers en heel veel agents van spelers aanwezig. Zij gaan met elkaar in discussie over mogelijke nieuwe contracten voor free agents of trades. We mogen verwachten dat het balletje nu eindelijk begint te rollen! Eigenlijk begon dat dus gisteren al, toen bekend werd dat Jose Reyes een zesjarig contract tekende bij de Miami Marlins.

Reyes, die zijn hele loopbaan tot nu toe uitkwam voor de New York Mets, zal bij de Marlins de korte stop positie overnemen van Hanley Ramirez. Ramirez zal door manager Ozzie Guillen gevraagd worden om door te schuiven naar het derde honk. De Marlins hebben, als Ramirez hiermee instemt, misschien wel de sterkste linkerkant van het infield van de hele MLB. Reyes tekende voor zes seizoenen en zal in die tijd 106 miljoen dollar verdienen, iets meer dan 15 miljoen per seizoen.

Eerder deze week trokken de Marlins al een closer aan. Heath Bell, waarvan eigenlijk werd verwacht dat hij in San Diego zou blijven, tekende een driejarig contract bij de ploeg die dit jaar verhuist naar The New Marlins Ballpark. De volgende prioriteit lijkt de starting rotation, waarvoor de Marlins C.J. Wilson en/of Mark Buehrle op het oog hebben. Ook schijnen zij vanavond tijdens de Winter Meetings een afspraak te hebben met de agent van Albert Pujols. De Marlins lijken dus een gooi te willen doen naar de titel in de NL East!


Ander nieuws
Uit de lijst van de top 50 free agents tekenden onlangs Jonathan Broxton (Royals), Chris Capuano (Dodgers), Clint Barmes (Pirates), Freddy Garcia (Yankees), Aaron Hill (Diamondbacks), Grady Sizemore (Indians), David DeJesus (Cubs), Jonathan Papelbon (Phillies) en dus Heath Bell en Jose Reyes (Marlins) nieuwe contracten. Dat betekent dat er nog ongeveer 40 top free agents over zijn. Genoeg om de komende tijd nog over te schrijven dus! 🙂

– Sharlon Schoop tekende een minor league contract bij de Royals. (Thanks @jorritjongbloed!)
– Het Nederlands honkbalteam speelt aankomende maart in Florida vier wedstrijden tegen MLB-selecties.
– De geruchten gaan dat Curt Smith, onlangs door het IBAF nog uitgeroepen werd tot Senior Athlete of the Year, een minor league contract heeft getekend bij de Marlins en dus niet in de Nederlandse hoofdklasse uit zal komen in 2012.
– Pedro Martinez zal naar verwachting binnenkort officieel bekend maken met honkbalpensioen te gaan.
– Manny Ramirez wil juist terugkeren uit zijn pensioen, maar moet waarschijnlijk nog wel een schorsing uitzitten.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: