Top 50 free agents: 1-10


Sinds de vorige post is er weinig nieuws rond nieuwe transacties. Wel zijn er natuurlijk altijd geruchten.. Zo gaat het gerucht dat de Braves al met meerdere teams in gesprek zijn geweest over een mogelijke trade van Jair Jurrjens. De Yankees hebben interesse en omdat de Braves nog op zoek zijn naar een korte stop zou de talentvolle Eduardo Nunez wel eens een van de spelers kunnen zijn die de omgekeerde weg zou moeten bewandelen. Hierover uiteraard later meer, nu eerst de top 10 van de free agents dit jaar!

10. Jonathan Papelbon
Het is duidelijk. Papelbon tekende een vierjarig contract voor 50 miljoen dollar bij de Philadelphia Phillies. Zijn oude team, de Red Sox, moet op zoek naar een andere oplossing.

9. Carlos Beltran
De Puerto Ricaan, die in beide World Baseball Classics tegen Nederland speelde, brak in Kansas City door in de Majors en werd in 1999 Rookie of the Year in de American League. Hij groeide uit tot een meervoudige All-Star en is dit jaar de beste outfielder op de free agent markt. Halverwege dit seizoen werd Beltran in een trade van de Mets naar de Giants gestuurd. De Giants kregen nauwelijks tot geen productie uit het outfield en willen Beltran erg graag behouden. De Red Sox zijn een andere mogelijke kandidaat, maar ik verwacht Beltran terug te zien in San Francisco.

8. Aramis Ramirez
Deze derde honkman kwam in zijn loopbaan uit voor de Pirates en vooral de Cubs. Voor dat laatste team speelde hij al sinds 2003 en afgelopen jaar kende hij een goed seizoen. Hij sloeg .306 met 26 home runs en 93 RBIs. Defensief staat hij niet erg goed bekend. In slechts vier van zijn 16 MLB-seizoenen had hij een dWAR (defensive WAR) van boven de 0.0. De kans dat hij terugkeert in Chicago is volgens de geruchten heel erg klein. Er schijnen slechts twee teams echt interesse te hebben. De Orioles vormen de belangrijkste en meest besproken optie, maar er wordt ook gesuggereerd dat de Red Sox achter Ramirez aan zouden kunnen gaan. De Sox moeten dan beslissen David Ortiz geen contract aan te bieden, de blessuregevoelige Youkilis te benoemen tot DH en Ramirez te tekenen als derde honkman. Ik denk echter dat dit niet zal gebeuren en zie Ramirez in Baltimore eindigen.

7. Jimmy Rollins
De korte stop kwam zijn hele loopbaan uit voor de Phillies, voor wie hij als eens MVP werd en met wie hij in 2008 de World Series won. Hij is als free agent op zoek naar een vijfjarig contract, maar dat is voor een 32-jarige korte stop na afloop van een matig seizoen wel erg veel gevraagd. Ik verwacht dat hij het met minstens één jaartje minder zal moeten doen, maar zie hem eigenlijk nergens anders dan bij de Phillies spelen.

6. Edwin Jackson
Jackson staat naar mijn mening opvallend hoog in deze lijst. Het is een zeer degelijke pitcher, die elk jaar veel innings gooit, maar vind het opvallend dat een pitcher met een career ERA van 4.46 bijna in de top 5 van deze lijst staat. De in Duitsland geboren rechtshandige starter speelde door verschillende trades al voor de Dodgers, Rays, Tigers, Diamondbacks, White Sox en Cardinals met wie hij dit jaar de World Series won. Jackson gooide in 2010 een no-hitter voor de Diamondbacks in en tegen Tampa Bay, zijn oude ploeg. De nu 28-jarige werper mag zich dankzij de dunne markt voor starters wel verheugen op veel interesse. De Rangers, Marlins, Nationals, Yankees en Rockies lieten al aantekenen Jackson een interessante optie te vinden. Toch zullen zij hun peilen wellicht eerst richten op andere pitchers (Wilson, Darvish). Uiteindelijk zie ik hem bij de Nationals eindigen, want de Cardinals krijgen volgend seizoen Wainwright terug en hebben hun rotatie al rond.

5. Yu Darvish
Al jaren gonst zijn naam rond bij verschillende Major League teams. Wanneer zou hij nu eindelijk ‘gepost’ worden. Pas als zijn Japanse team hem post, wordt hij beschikbaar voor Amerikaanse teams. Die zullen dan, net als bij o.a. Matsuzaka eerder, een bod moeten doen om de rechtshandige pitcher te kopen. Het team dat de ‘veiling’ wint, moet er vervolgens nog uit komen met de speler zelf. Volgens de laatste berichten is de kans dat hij gepost wordt 50-50. We zullen hier snel meer over weten, want het Japanse seizoen kwam vandaag ten einde. Darvish heeft in vier seizoenen op het hoogste niveau in Japan een record van 58-22 met een belachelijk ERA van 1.81 (!). Ook tijdens de laatste editie van de WBC maakte hij veel indruk. De 23-jarige Darvish kan interesse verwachten van onder meer de Yankees, de Red Sox, de Blue Jays, de Nationals en de Mariners. Het team dat Darvis aan zal trekken, moet over veel geld beschikken. Ik verwacht daarom dat de Yankees aan het langste eind zullen trekken.

4. C.J. Wilson
Wilson groeide afgelopen seizoen uit tot de steunpilaar van de Texas Rangers en verving de onvervangbaar geachte Cliff Lee als ace. De lefty ging dit seizoen 16-7 met een ERA van 2.94 en is de beste pitcher op de free agent markt van dit jaar. Er bestaat een kans dat hij terugkeert bij de Rangers, maar net als vorig jaar zijn ook de Yankees geïnteresseerd in hun ace. Vorig seizoen waren daar opeens de Phillies, die op het laatste moment de lachende derde bleken te zijn. Dit jaar zie ik de Marlins, Nationals en vooral de Cubs die rol spelen. De Cubs zullen dit seizoen nog niet voor de prijzen gaan, maar Epstein & co. hebben natuurlijk wel een pitcher voor de lange termijn nodig. Als de Yankees, zoals ik voorspelde, voor Darvish gaan, zie ik Wilson bij de Cubs terecht komen.

3. Jose Reyes
Reyes kennen we allemaal. Dit seizoen won de snelle korte stop in het laatste jaar van zijn contract bij de Mets de NL batting title met een slaggemiddelde van .337. Als hij fit is, is Reyes één van de meest spectaculaire spelers in de Majors. Hij zal zeer waarschijnlijk niet terugkeren in New York. De Marlins hebben hem inmiddels een goede aanbieding gedaan en zullen bij zijn komst Hanley Ramirez naar het derde honk verschuiven. Als dit lukt, hebben zij misschien wel de beste linkerhelft van het infield van de Major League. Ik verwacht dat Reyes het aanbod zal aannemen. Doet hij dit niet? Dan zijn Milwaukee en San Francisco andere opties.

2. Prince Fielder
De eerste honkman, die onlangs nog in Nederland was voor de European Big League Tour, speelde tot nog toe alleen voor de Milwaukee Brewers. In zeven seizoenen sloeg de slugger al 230 home runs en afgelopen seizoen speelde hij een belangrijke rol in het sterke seizoen van de Brewers met 38 home runs en 120 RBIs. Toch is hij niet de beste eerste honkman op de markt, die komt zo pas. Ik verwacht dat de Brewers er alles aan zullen doen om één van de gezichten van hun franchise bij zich te houden en zo de sterke 3-4 combo in Ryan Braun en Fielder in stand te houden. Andere opties zijn de Cardinals (als zij de nummer één niet kunnen resignen), de Cubs, de Marlins en de Mariners.


1. Albert Pujols
De beste slagman in de Majors en dus ook de beste free agent op de markt. Zijn hele loopbaan kwam hij uit voor de Cardinals. Sterker nog.. de laatste jaren was Pujols de Cardinals. Zonder hem hadden zij nooit twee keer de World Series titel gepakt en zonder hem waren er ongetwijfeld een stuk minder inkomsten geweest uit merchandising. Pujols heeft altijd gezegd de Cardinals zeer dankbaar te zijn en zou graag blijven, maar vraagt wel veel geld. Voor het vorige seizoen ging het gerucht dat de eerste honkman een contract dat in de buurt kwam van A-Rods contract wilde hebben. De Cardinals konden dat niet betalen. Een jaartje ouder en een slechte seizoensstart later, is zijn onderhandelingspositie ietsje minder sterk, maar de Cardinals kunnen bijna niet zonder hem. Ik zie hem dan ook gewoon zijn contract verlengen in St. Louis, mede ook omdat hij veel respect heeft voor nieuwe manager en oud teamgenoot Mike Matheny.

Ben je het eens of juist oneens met mijn voorspellingen? Laat het me weten op Facebook of in de comments hieronder!

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: