Top 50 free agents: 11-20


En nu snel verder met de free agents!

20. Heath Bell
Bell was lange tijd de setup man voor legendarische closer Trevor Hoffman. Sinds hij in 2009 het stokje overnam van zijn magistrale voorganger was hij zelf één van de meest succesvolle closers in de MLB. Hij pakte in drie seizoenen 132 saves (elk seizoen minstens veertig) en had over die drie seizoenen een ERA van 2.36. Hij is nu op zoek naar het eerste meerjarige contract uit zijn loopbaan en heeft aangegeven heel erg graag in San Diego te blijven. Ook de Padres zien hem graag blijven, maar konden hem slechts een tweejarig contract aanbieden. Zij zijn erg bang dat Bell ergens anders een beter contract kan verdienen. Zeker omdat ze weten dat er altijd veel interesse was voor een trade rond de trade deadlines in 2010 en 2011. Toch verwacht ik dat Bell terugkeert bij de Padres, omdat hij aangegeven heeft dat hij niets liever wil.

19. Javier Vazquez
Dit is de man die bij het grote publiek vooral bekend staat als de pitcher die tot twee keer toe faalde in New York. Toch heeft hij meer dan behoorlijke career stats. Hij heeft aangegeven na te zullen denken over stoppen. Hij heeft al een lange loopbaan achter de rug, kwam uit voor de Expos, Yankees, Diamondbacks, White Sox, Braves en Marlins. Voor die laatste ploeg kende hij een slechte opening van het seizoen, maar sinds half juni had hij een ERA van 1.92. Het laatste nieuws is dat er een 50% kans is dat hij doorgaat. Als hij blijft spelen, zie ik hem terugkeren bij de Marlins.

18. Roy Oswalt
Deze veteraan ging voor de Phillies dit seizoen 9-10. Een mager win-loss record voor een pitcher bij zo’n goed team, maar hij had hier en daar wel wat pech. Aan zijn ERA (3.69) zie je dat hij een degelijk seizoen had. De Rangers, Rockies, Nationals en Diamondbacks hebben al interesse in Oswalt getoond, die in een markt met dure starters wellicht een iets goedkopere optie is. Van Oswalt weten we dat hij een meerjarig contract wil en dat hij het liefst in de National League blijft. Ik zie in de Nationals een goede optie, maar verwacht dat hij bij de Diamondbacks gaat tekenen. De Phillies hebben genoeg talentvolle pitchers om het gat dat hij achterlaat op te vullen dus ik zie hem niet terugkeren in Philadelphia.


17. Francisco ‘K-Rod’ Rodriguez
Na Heath Bell de tweede closer in deze post. K-Rod kennen we allemaal vooral van zijn single season record in saves. In 2008 pakte hij 62 saves voor de Angels. Hij tekende later een dik contract bij de Mets, maar maakte zich daar – ondanks redelijke prestaties – onmogelijk met zijn gedrag. De Mets stuurden hem in een trade dit seizoen naar de Brewers, waar hij als setup man fungeerde. Er zijn nog bar weinig geruchten te vinden over K-Rod dus het wordt even puur speculeren. In Texas vertrekt waarschijnlijk C.J. Wilson. Dat opent een gat in de rotation dat wel eens opgevuld zou kunnen worden door Neftali Feliz. Op dat moment komt er een plek open voor een closer. Rodriguez zou dan wel eens een grote kanshebber kunnen zijn. Een andere optie is Miami, maar de Marlins zijn op dit moment vooral bezig met Ryan Madson.

16. Carlos Pena
Pena was ooit een speler met de potentie om superster te worden. De afgelopen jaren zag hij echter zijn slaggemiddelde steeds niet boven de .230 uit te komen en ook zijn power numbers zijn niet meer als voorheen. Toch zal hij nog de nodige aanbiedingen krijgen, want hij slaat toch nog altijd rond de 25 home runs en speelt redelijke defense op één. Zelf heeft Pena aangegeven dat hij graag zou blijven in Chicago, maar interesse komt vooralsnog vooral van de Indians, die weinig vertrouwen hebben in hun huidige opties op het eerste honk. Ik verwacht niet dat hij in Cleveland zal eindigen, omdat zij meer hebben aan een rechtshandige slagman op dit moment. Andere opties zijn de Brewers (als Fielder niet terugkeert), de Pirates, de Padres en toch de Cubs. Een pure gok: ik verwacht de Brewers.

15. Hiroki Kuroda
Over deze Japanse pitcher, die de afgelopen vier seizoenen voor de Dodgers uitkwam, kan ik kort zijn. De Japanner kan genieten van interesse van meerdere teams, maar heeft al aangegeven in LA te willen blijven. Ik verwacht dan ook dat hij er met de Dodgers snel uit zal komen.

14. Ryan Madson
Al weer een closer.. Iedereen verwachtte dat hij zijn contract zou vernieuwen bij de Phillies. Hij kwam er echter niet uit en de Phillies trokken heel snel Jonathan Papelbon aan. Madson heeft volgens de laatste geruchten een aanbod van de Marlins gekregen. Zijn onderhandelingspositie is sterk, want hij is de best overgebleven closer op de markt en er is nog een behoorlijk aantal teams dat zonder closer zit. De Red Sox zijn daar natuurlijk een goed voorbeeld van. Ik verwacht alleen niet dat de Sox een meerjarig contract willen bieden aan een closer, omdat zij met Daniel Bard de closer van de toekomst al in de gelederen hebben. Ik zie de Marlins dus als het nieuwe team van Madson.

13. David Ortiz
Het ‘Big Papi’-tijdperk in Boston lijkt nog niet voorbij. De Red Sox willen hem behouden en Ortiz lijkt ook wel oren te hebben naar een langer verblijf in Boston, waar hij een echte superster werd. Hij maakte alle hoogtepunten mee en speelde zelfs een grote rol. Er waren de laatste jaren wat aanvaringen met manager Francona, maar nu Francona weg is, lijkt de weg voor Ortiz open. Hij zou zijn loopbaan wel eens af kunnen sluiten in Beantown.

12. Mark Buehrle
Deze lefty kwam zijn hele loopbaan uit voor de White Sox, voor wie hij zelfs een perfect game gooide. Nu is hij free agent en zijn er dertien teams geïnteresseerd. De Marlins, waar zijn oude manager Ozzie Guillen nu manager is, zijn het meest serieus en zouden zelfs al een officieel aanbod hebben gedaan. Ik denk dat hij zal kiezen tussen de White Sox en de Marlins en op dit moment zegt mijn gevoel dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging en dat hij bij Miami zal tekenen.

11. Michael Cuddyer
Nog iemand die zijn gehele loopbaan voor één team uitkwam. Deze oerdegelijke corner outfielder speelde nooit voor een ander team dan de Twins, van wie verwacht wordt dat zij hem zeker een aabod zullen doen. Toch lijken de Phillies op dit moment zijn meest agressieve volger. Zij zoeken een corner outfielder, hebben geld en maken grote kans om te winnen. Ik zie Cuddyer daar wel terecht komen.

Met het bericht dat Loek van Mil door de Angels van het 40-man roster gehaald is, verwijs ik jullie graag naar het volgende en laatste deel van deze serie: de top 10!

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

One Response to Top 50 free agents: 11-20

 1. kuno says:

  Leuke serie artikelen weer Seb!

  Kan over je voorspellingen eigenlijk alleen maar wat zinnigs over de Phillies vertellen….
  Je voorspelt dat zowel Cuddyer als Rollins een goeie kans maken om bij de Phillies terecht te komen/te blijven. 1 zal kunnen, allebei waarschijnlijk niet. Phillies hebben al een enorme berg geld in hun pitching staff en bijv. Ryan Howard zitten, en kunnen niet onbeperkt uitgeven.Daarbij komt nog dat volgend jaar Cole Hamels free agent wordt, en ik zie ze eerder weer geld in hem steken dan in Rollins en Cuddyer samen… Ik hoopte zelf op Cuddyer, maar ik vermoed dat als dat waar zou zijn we het al wel zouden weten….Amaro JR. laat vaak zien er geen gras over te willen laten groeien, en krijgt vaak snel de mensen die hij wil (zie Papelbon, Pence, en Halladay bijvoorbeeld…) Hopelijk heb ik het mis en komt Cuddyer alsnog… Een grote naam krijgen ze er nog wel bij, maar ik denk dat dat Rollins niet is, zijn vraagprijs vooral in jaren is te hoog….Clint Barmes van Houston zou dit gat voor Philly wel ’s op kunnen vullen….Je noemde Sizemore al als een speler waar de Phillies intresse in zouden hebben, zou mij niet slecht lijken, een gok vanwege zijn blessure problemen, maar voor 1 jaar en de juiste prijs…..zeker.
  Madson, en Oswalt keren zeker niet terug bij de phillies, zou me verbazen. Ook outfielder Ibanez komt niet terug..

  Verder komt of Darvish of C.J. Wilson zeker bij de Yankees terecht….Colon en Garcia deden het niet slecht voor de Yankees staff, maar dat zijn toch geen namen waarmee ze de WS gaan winnen….

  En waar komt Cespedes terecht?? Na alle gekke dingen die de nieuwe Miami Marlins hebben gedaan de laatste weken (bieden op Pujols en Reyes, wat ze volgens mij nooit gaat lukken), denk ik dat ze Cespedes wel zouden kunnen krijgen.
  Pujols blijft in St. Louis, Fielder naar de Cubs, en Reyes…..zou ook een heeeeeele leuke vervanger zijn voor Rollins in Philadelphia, maar komt denk ik San Francisco terecht….

  Thanks voor je leuke artikelen en voorspellingen, ben benieuwd wat er van uitkomt!!

  Groetjes Kuno

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: