Top 50 free agents: 31-40


De geruchtenstroom rondom de free agents wordt veel sterker en de eerste ‘big name free agent’ heeft al een team gevonden. Ik kijk even terug op het nieuws van de afgelopen dagen en ga daarna snel verder met de volgende tien free agents!

Miami Marlins
De Florida Marlins veranderden deze week hun naam in de Miami Marlins. Deze naamsverandering heeft als oorzaak een verhuizing van het SunLife Stadium, het stadion van de Miami Dolphins, naar het nieuwe stadion: het Miami Ballpark. De Marlins speelden sinds 1993 in het Football stadion, waar ook het Nederlands team nog wedstrijden speelde tijdens de World Baseball Classic van 2009. Het team trok weinig bezoekers en was van mening dat dat voor een groot deel kwam door het stadion, dat nu eenmaal niet voor honkbal gebouwd was. Het nieuwe stadion krijgt een vergelijkbare capaciteit, maar is volledig ingericht op honkbal en heeft bovendien een verschuifbaar dak, waardoor er nooit rainouts zullen zijn.

De Marlins lijken het nieuwe stadion met een mooi seizoen te willen openen, want volgens de laatste geruchten hebben zij al gesprekken gehad met free agents als Albert Pujols, Jose Reyes, Mark Buehrle en Ryan Madson. Die laatste leek zijn contract met de Phillies als closer te gaan verlengen, maar kwam er toch niet uit. De Phillies handelden snel en trokken voormalig Red Sox closer Jonathan Papelbon aan met een vierjarig contract voor 50 miljoen dollar. De nummer 41 uit de lijst, Jamey Carroll, heeft een tweejarig contract ter waarde van 7 miljoen dollar getekend bij de Minnesota Twins. Mijn voorspelling was Detroit, dat hem ook een contract aanbood, maar niet verder dan één jaar wilde gaan. Tenslotte nog even de frontrunners voor de vacatures van manager bij de Red Sox, Cubs en Cardinals. Volgens de laatste geruchten zijn dat respectievelijk Dale Sveum (hitting coach Brewers), Mike Maddux (pitching coach Rangers) en Mike Matheny (voormalig catcher van St. Louis).


40. Aaron Harang
Aaron Harang kennen we vooral van een aantal goede seizoenen bij de Cincinnati Reds voor wie hij zowel league leader in wins (2006) en losses (2008) werd. Voor de Padres kende hij een erg seizoen dat hem kandidaat maakte voor de comeback player of the year award in de National League. Harang ging 14-7 met een ERA van 3.64 in San Diego, dat haar team option op Harang niet lichtte. Harang kan veel teams helpen als een ‘innings eater’, een pitcher die over het algemeen veel innings gooit, achter in de rotation. Ik zie in de Mets een mooie match voor Harang, maar ook teams als de Angels en wellicht toch de Padres zouden kandidaten kunnen zijn. Zeker ook omdat Harang graag dicht bij huis blijft, aan de westkust.

39. Johnny Damon
We kennen hem allemaal. Hij kwam uit voor de Royals, A’s en Tigers, won World Series met de Red Sox en de Yankees en was dit seizoen part-time DH bij de Rays. Damon is niet meer in staat om in het outfield te spelen en zal zelfs niet meer elke dag kunnen DH’en. Hij moet op zoek naar een team met een opening als aangewezen slagman of een team dat een lefty slagman van de bank nodig heeft. Dit maakt het erg lastig om te voorspellen waar hij terecht gaat komen. Damon zelf zal willen proberen de magische grens van 3000 hits te bereiken, maar heeft daar meer dan een seizoen voor nodig, aangezien hij nog ruim 200 honkslagen van dit getal verwijderd is. Teams zullen hem waarschijnlijk slechts één jaar willen bieden. Ik verwacht dat Damon pas laat zal tekenen en zie de Twins, Blue Jays, A’s en Orioles als mogelijke kandidaten.

38. Aaron Hill
Hill kende in 2009 een geweldig seizoen voor de Blue Jays. Hij sloeg toen 36 home runs en had 108 RBIs. Een jaar later kwam hij tot 26 home runs, maar dit jaar werden het er slechts acht. In juli besloten de Blue Jays en de Diamondbacks te ruilen van tweede honkmannen. Kelly Johnson ging naar Toronto en Hill kwam terecht in Arizona. Met de D’backs kende hij een goed einde van het seizoen. Hij sloeg .315 en bereikte de playoffs, waarin de Brewers uiteindelijk net iets te sterk bleven. De D’backs hebben hem inmiddels een meerjarig contract aangeboden en ik verwacht dat Hill het bod zal accepteren.

37. Freddy Garcia
Één van de twee pitchers in de rotation van de New York Yankees die wellicht de Comeback Player of the Year Award hadden mogen winnen. Garcia ging 12-8 met een ERA van 3.62 en was een solide factor in de pitching staf van de Yankees, van wie voor het seizoen nog werd gezegd dat dit het grote zwaktebod van het team zou worden. Beide partijen hebben inmiddels al aangegeven interesse te hebben in een contractverlenging. Ik verwacht dat de Yankees Garcia arbitration zullen aanbieden en dat Garcia dit aanbod zal accepteren, zodat hij nog minimaal één seizoen verbonden blijft aan de Yankees.

36. Casey Kotchman
Nog een speler die aanspraak maakt op de titel van Comeback Player of the Year. Kotchman, die we vooral nog kennen van zijn tijd als eerste honkman bij de Angels, verhoogde zijn slaggemiddelde van .217 voor de Mariners in 2010 naar .306 in 2011 voor de Rays. Toch zal Kotchman niet heel veel interesse hoeven te verwachten van grote teams. Die zoeken namelijk over het algemeen betere power numbers van een eerste honkman. Kotchman sloeg slechts tien home runs. De Rays lijken verder te gaan met Dan Johnson op één, dus Kotchman moet waarschijnlijk op zoek naar een team dat goede eerste honkmannen heeft in haar farm system, die nog net niet klaar is voor het grote werk. Hij zal dan fungeren als een zogenaamde ‘stop gap’. De Pirates, Padres en Diamondbacks zijn kandidaten en ik verwacht dat hij bij de eerste van de drie zal eindigen.

35. Clint Barmes
Deze middle infielder kwam tot aan vorig seizoen zijn hele loopbaan uit voor de Rockies, maar speelde in 2011 voor de Houston Astros en was dus onderdeel van het zwakste team van de MLB. Hij was één van de weinige spelers die nog wel op een redelijk niveau presteerde en behaalde een WAR van 2.9. De Twins leken een grote gegadigde, maar tekenden eergisteren Jamey Carroll. De Tigers, Dodgers, Giants en ook de Astros toonden al interesse in Barmes. Ik zie Barmes wel bij de Dodgers eindigen als mentor voor de jonge Dee Gordon.

34. Tsuyoshi Wada
Een grote onbekende in deze lijst. Wada is een linkshandige starter uit Japan, die afgelopen seizoen een ERA van 1.81 had in 184 2/3 innings in de Japanse Nippon Professional Baseball League. In tegenstelling tot landgenoot Yu Darvish, die we later in de lijst tegenkomen en nog kennen van de WBC, is Wada een echte free agent. Waar voor Darvish nog een som geld moet worden betaald om hem vrij te ‘kopen’, hoeven geïnteresseerde teams Wada slechts een contract aan te bieden. De Nationals en Dodgers hebben de Japanner volgens de laatste berichten zeer goed gescout en vooral de Nationals lijken veel interesse te hebben. Ik verwacht dan ook dat zij aan het langste eind zullen trekken.


33. Chris Capuano
Capuano was een goedkope pickup voor de Mets afgelopen winter. Het was een typische low risk-high reward deal en Capuano gaf de Mets precies wat zij nodig hadden. Een duurzame starter (186 innings), die ook nog eens zijn wedstrijdjes wist te winnen voor een team dat niet goed draaide (11-12 met een ERA van  4.55). Op basis van deze prestaties denkt Capuano een salarisverhoging te verdienen. Hier zijn de Mets het wel mee eens, maar ze zijn nog terughoudend in het bieden van het tweede contractjaar dat Capuano zo graag toevoegt. Uiteindelijk denk ik dat de partijen er wel uitkomen, wellicht met een team option die gelicht moet worden bij bepaalde behaalde prestaties.

32. Jeff Francis
Een vergelijkbare pitcher met Capuano. Een lefty die het voor de Royals vrij aardig deed na lang blessureleed. Francis kwam op bij de Colorado Rockies en leek een zeer veelbelovende werper. Hij won al eens 17 wedstrijden, maar had dit seizoen met de matige Royals moeite om te winnen. Zijn WAR van 1.0 is niet erg hoog, maar het is nog altijd duidelijk dat Francis potentie heeft. De Royals hebben al aangegeven zijn contract best te willen verlengen, maar hun eerste prioriteit is het verlengen van Bruce Chens contract. Ik zie de Mariners en Pirates als andere mogelijke bestemmingen voor de lefty, maar denk dat de Royals zijn eerste keus zijn.

31. Ramon Hernandez
De enige catcher tussen de top 50 free agents. Hij heeft de pech dat er maar weinig teams op zoek zijn naar een startende catcher. Ook zijn oude team, de Reds, lijken te kiezen voor de talentvolle Devin Mesoraco. Hernandez is een Type-A free agent en dat betekent dat het team dat hem tekent, als de Reds hem arbitration aanbieden, de Reds hun first round pick moeten geven. Als Hernandez de aangeboden arbitration accepteert, zullen de Reds hem waarschijnlijk proberen te traden. De Rays zouden dan geïnteresseerd kunnen zijn en wellicht ook de Twins in het geval dat zij Joe Mauer vanwege zijn blessuregevoeligheid op een andere positie willen proberen. Ik durf er nog niet echt mijn vinger op te leggen en denk dat we moeten afwachten om te zien wat er met zijn arbitration gebeurt. De Twins zie ik op dit moment als de beste optie, maar ik vraag me af of zij voor Hernandez een hoge draft pick op willen geven.

In de volgende post free agents 30-21.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: