Daily Roundup: Strasburg strong in return to mound, but Jansen gets ‘W’


Net als in Nederland was het in de Verenigde Staten erg regenachtig. Wedstrijden aan de oostkust werden geteisterd door urenlange rain delays. Als het mei of juni was, zouden de wedstrijden waarschijnlijk uitgesteld worden, maar omdat we het einde van het seizoen naderen en teams graag hun dierbare rustdagen willen behouden, probeerde men zoveel mogelijk te wachten totdat er een ‘window’ was om de wedstrijd toch zonder regen te kunnen spelen.

In Washington was er nog een extra reden voor de Nationals om de wedstrijd haar doorgang te laten vinden. Het grootste pitching prospect van de organisatie, Stephen Strasburg, zou namelijk zijn rentree op de heuvel maken na afwezigheid van ruim een jaar. Het jonge fenomeen debuteerde vorig jaar met 13 strikeouts, maar blesseerde zich in zijn twaalfde start aan zijn elleboog. De blessure bleek zo ernstig dat hij de beruchte Tommy John surgery nodig had. Gisteren was het dan eindelijk zover: de langverwachte rentree. De LA Dodgers waren de tegenstander en Strasburg ging verder waar hij vorig jaar gebleven was: domineren. Ook met dit slechte weer en na zijn lange revalidatie topte hij 99 MpH en gooide hij in vijf innings vier keer drie slag. De Nationals gaven hem vooraf een pitch count van 60 pitches, maar hij had voor zijn vijf innings slechts 56 pitches nodig. Veertig van die pitches gooide hij voor slag, hij kreeg maar twee honkslagen tegen en verliet de heuvel met een 3-0 voorsprong.

Een inning later ging het al mis voor de Nats. Op het werpen van relievers Slaten en Peacock wisten de Dodgers de stand gelijk te trekken. In de zevende kwam vervolgens voor LA Kenley Jansen op de heuvel. Hij gooide weer eens een perfect inning waarin zelfs alle drie de slagmensen met drie slag naar de kant gingen. Omdat de Dodgers in zowel de achtste als de negende inning nog eens twee punten wisten te scoren, pakte Jansen zijn tweede win van het seizoen. Hij is nu 2-1 met een ERA van 3.30. Sinds de maand juni heeft hij een ERA van 0.41 en is hij één van de meest dominante relievers in de league.

Quick hits
De Detroit Tigers hebben een grote stap gezet in de richting van de playoffs door in Cleveland de eerste twee wedstrijden uit de onderlinge serie met de Indians te winnen. Vanavond staat Verlander op de heuvel met de kans om de voorsprong van 8 1/2 wedstrijd uit te breiden. De Phillies versloegen de Braves en zijn het eerste team in de MLB dit jaar met 90 wins. In de AL East en West blijft de playoff race spannend. De voorsprongen van de leiders in die division (de Yankees en de Rangers) zijn niet groter dan drie wedstrijden. De Cardinals lijken de laatste tijd alleen nog van hun directe concurrent Milwaukee te kunnen winnen. Op zich gunstig, maar omdat zij veel moeite hebben om van andere teams te winnen is hun achterstand in de NL Central 9 1/2 wedstrijd. Mariano Rivera pakte zijn 39ste save van het seizoen. Op zich niet heel speciaal, maar met deze save is hij nog maar twee saves verwijderd van de magische grens van 600. Bovendien is hij nog maar drie saves verwijderd van het all-time record van Trevor Hoffman.

Rick van den Hurk en Pedro Strop gooiden beiden twee keer sinds zij op 1 september werden toegevoegd aan het roster van de Orioles. Van den Hurk gooide tegen de Blue Jays en later tegen de Tampa Bay Rays, van wie hij zijn eerste punt van het seizoen tegen kreeg. In 2.1 innings gooide hij twee keer vier wijd, één keer drie slag en kreeg hij één honkslag tegen. Strop mocht aantreden tegen de Rays en de Yankees en gooide in beide wedstrijden één inning waarin hij geen honklopers toestond en in totaal vier keer drie slag gooide. Roger Bernadina speelde sinds hij opgeroepen is nog niet erg veel, maar sloeg wel deze home run, zijn zesde van het seizoen.

In de National League West lijken de titelverdedigende Giants een klein beetje dichter in de buurt te komen van Arizona nadat zij de Padres verslagen hadden en de Rockies van de D’backs hadden zien winnen. Over de Giants is al een tijdje een serie bezig, die wordt uitgezonden door Showtime, een Amerikaans televisiestation. In de serie wordt een kijkje genomen achter de schermen van een Major League Baseball franchise. Het is erg leuk om te zien hoe bijvoorbeeld trades tot stand komen, hoe spelers zich vermaken voor de wedstrijden en hoe het leven van een honkballer is tijdens een road trip. De afleveringen van ‘The Franchise: A season with the San Francisco Giants’ zijn te zien op Youtube. Aflevering 1 zie je hieronder:

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: