Dutch action report: Jones works big walk, VdH called up to big league


Veel nieuws over Nederlandse spelers de laatste dagen. Het grootste deel daarvan komt van spelers in de minors, maar we beginnen met Andruw Jones. In een belangrijke serie voor de titelrace in de AL East ontmoetten de Yankees en de Red Sox elkaar deze week drie keer in Fenway Park. Jones kwam in de eerste twee wedstrijden niet in actie. Zijn Yankees wonnen het eerste duel, de Red Sox waren op woensdag de sterkste van de twee titanen.

In de rubber game stuurden de Yankees de kwakkelende A.J. Burnett naar de heuvel, terwijl de Sox Jon Lester als starter aanwezen. Omdat Lester een lefty is, kreeg Jones de kans om als linksvelder te starten. De Yankees kwamen in de eerste inning op een 1-0 voorsprong toen Robinson Cano een RBI-double sloeg. Dustin Pedroia veranderde in de vierde inning de 1-0 achterstand in een 2-1 voorsprong door een two-run home run te slaan. In de zevende inning kwam Andruw Jones voor de vierde keer aan slag. Hij was op dat moment 0-1 met twee keer vier wijd en wist via een zwaar bevochten walk (14 pitches) het eerste honk te bereiken. Hij werd vervangen door de snelle Chris Dickerson, die na een walk voor supertalent Jesus Montero opschoof naar het tweede honk. Russel Martin sloeg vervolgens een two-run double om de Yankees weer in het voordeel te brengen. De Bronx Bombers scoorden later in de inning nog een keer en met 4-2 stond na 7 innings de eindstand al op het bord. In de negende inning werd het nog wel spannend. Closer Mariano Rivera liet de honken volstromen en kreeg met twee uit Adrian Gonzalez tegenover zich in het slagperk. Met een strikeout wist hij de 595ste save uit zijn loopbaan te verzegelen. De Yankees en Red Sox hebben nu evenveel wedstrijden verloren, maar de Sox staan nog een halve wedstrijd voor omdat zij één wedstrijd meer gewonnen hebben.

Kenley Jansen zag in Pittsburgh zijn scoreless innings streak tot een einde komen. In de negende inning van de wedstrijd tussen de Dodgers en Pirates kwam hij bij een 6-3 stand in de wedstrijd. De Dodgers stonden na 8 1/2 inning met 6-1 voor, maar reliever Blake Hawksworth gaf, na een sterke start van Dana Eveland, een two-run home run op aan Alex Presley. Jansen begon slecht met een walk en een single, maar na een sac fly (hierop scoorde de 6-4) en twee strikeouts had Jansen zijn derde save van het seizoen te pakken.


Dankzij een trade tussen de Orioles en Rangers, waarbij ook Pedro Strop betrokken was, kwam er op het 40-man roster van Baltimore een plaatsje vrij voor Rick van den Hurk. ‘The Holland Hammer’ kende drie zeer sterke laatste starts in Triple-A en krijgt daarom een nieuwe kans in de Majors. Gisteren avond mocht hij direct de heuvel beklimmen. Tegenstander Toronto had net op het werpen van Willie Eyre een 8-6 voorsprong genomen toen van den Hurk in de achtste inning zijn rentree mocht maken. In 1.1 inning kreeg hij één honkslag tegen, gooide hij één keer drie slag en één keer vier wijd. De Orioles wisten niet meer te scoren en verloren met 8-6. Pedro Strop zal in eerste instantie in Triple-A geplaatst worden, maar er bestaat een kleine kans dat ook hij nog in de Major League mag spelen dit jaar. Over de manier waarop de “trade” met Strop tot stand kwam, schrijft Steve Melewski een leuk stukje.

Ander goed nieuws kwam uit Washington waar bekend werd dat Roger Bernadina weer opgeroepen wordt naar de Majors. Mijn grote vriend van het Sharkadina blog had de scoop. Op mogelijke andere september call-ups van Nederlanders zullen we waarschijnlijk op zijn minst nog even moeten wachten totdat het Minor League seizoen is afgelopen.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

One Response to Dutch action report: Jones works big walk, VdH called up to big league

  1. Pingback: Daily Roundup: Strasburg strong in return to mound, but Jansen gets ‘W’ « All Bases Covered

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: