Dutch action report: Jurrjens gets roughed up by Nationals


Ik heb er al vaker over geschreven: Jair Jurrjens is in de tweede helft van dit seizoen niet meer de pitcher die we in het begin van 2011 zagen domineren. Jurrjens was lang league leader in wins en ERA (tot aan de All-Star Game lag zijn ERA onder de 2.00), maar zag zijn voorsprong op de andere starters in de National League in de tweede helft van het seizoen snel verdwijnen.

Vorige week kende hij nog een redelijke start tegen de Cubs, waarin hij veel honkslagen opgaf en vijf keer vier wijd gooide in zes innings zonder een punt tegen te krijgen. Vannacht waren de Washington Nationals de tegenstander, het team dat hem eerder dit jaar al erg veel moeite bezorgde. Na 4 innings leek er nog weinig aan de hand voor Jurrjens, zijn team stond weliswaar met 2-1 achter, maar op deze manier gaf hij de Braves zeker de kans om te winnen. In de vijfde inning ging het toch mis: Livan Hernandez (de pitcher) opende de inning met een double en werd naar het derde honk gebracht door een single van Ian Desmond. Rick Ankiel werd vervolgens met een popup nog wel uitgeschakeld, maar Ryan Zimmerman sloeg de bal daarna over de hekken voor een three-run home run: 5-1. In de zesde inning voegde Danny Espinosa nog een solo home run toe. Jurrjens mocht de inning uitgooien, maar keerde in de zevende inning niet meer terug. Hij kreeg in zes innings zes verdiende punten tegen, gaf 8 honkslagen op (waaronder 3 home runs), gooide twee keer vier wijd en drie keer drie slag. Na de All-Star break is Jurrjens nu 1-3 met een ERA van 5.83, waardoor zijn ERA voor het hele seizoen nu al bijna de grens van 3.00 heeft bereikt. De Braves verloren de wedstrijd met 9-2.

Dit is wat Jurrjens zelf over zijn lastige periode te zeggen heeft: “When you’re going good, everything falls in place. When you’re going bad, even when you make a good pitch, you get hit. When you’re doing good, everything goes your way. I’m just going through a tough time right now. I need to keep working and do what I can do. I think I’m trying to put too much on myself and I’m not having fun right now. I just need to start having fun.”

Kenley Jansen is wel nog steeds in goede vorm. De Dodgers wonnen met 8-5 van de Padres, dankzij een 8-run tweede inning, en Jansen gooide een sterke achtste inning om zijn vijfde hold van het seizoen te pakken. Met één keer vier wijd en twee keer drie slag kwam hij zonder de problemen uit de inning en verlengde hij zijn positieve streak naar 19 innings. Alleen Braves relievers Craig Kimbrel (33 2/3 innings) en Johnny Venters (22 2/3 innings) hebben langere streaks op dit moment.


Quick hits
In de playoff races blijft het spannend. In de AL East staan de Yankees nog maar een halve wedstrijd achter de Red Sox na een overwinning in de onderlinge confrontatie voor de New Yorkers. De Tigers, White Sox en Indians wonnen alle drie en blijven daardoor bij elkaar in de buurt. In het westen wonnen zowel de Angels als de Rangers waardoor het verschil 3.5 wedstrijd blijft in het voordeel van Texas. In de National League Eastern Division vergrootten de Phillies dankzij een sterke Roy Halladay (7 shutout innings) en de nederlaag van Jurrjens hun voorsprong op de Braves naar zevenenhalve wedstrijd. St. Louis versloeg Milwaukee in een onderling duel, maar hun achterstand bedraagt nog altijd 9.5 wedstrijd en de kans dat zij de playoffs nog halen, lijkt minimaal. In het westen lijken de Diamondbacks weg te lopen met de division. Na een 9-4 win op Colorado (dankzij home runs van Montero en Upton) en een 5-2 nederlaag van de titelverdedigers uit San Francisco op de Cubs is de voorsprong nu zes wedstrijden.

Justin Morneau heeft opnieuw last van een hersenschudding, waardoor hij vorig seizoen al de drie laatste maanden moest missen. Dit jaar lijken zijn prestaties nog altijd te lijden onder zijn kwetsuur en nu blijkt dus dat hij nog altijd niet hersteld is. Stephen Strasburg maakt op 6 september zijn langverwachte rentree van Tommy John surgery. Het fenomeen debuteerde vorig seizoen met 13 strikeouts in de Major League, maar het is altijd afwachten hoe een pitcher terugkeert naar de beroemde operatie.

Voor de hoogtepunten van alle gespeelde wedstrijden bekijk je de MLB.com FastCast.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: