Dutch action report: Jones hits three more home runs, Jansen back in the show


Het is weer tijd voor een dagelijkse update over Nederlandse spelers en al het andere nieuws in en rondom de MLB. We beginnen maar gelijk met goed nieuws: Kenley Jansen is weer terug in de Majors.

Jansen werd eind juli op de disabled list geplaatst toen er bij hem hartritmestoornissen werden geconstateerd. Precies een maand na zijn laatste outing maakte hij afgelopen vrijdag zijn rentree op de heuvel in de wedstrijd tegen de Rockies met een perfect inning. Gisteren beklom hij opnieuw de heuvel tegen de Rockies. Bij een 7-6 achterstand kreeg hij de taak om de Dodgers in de negende inning op één punt achter te houden om zo in de gelijkmakende beurt nog een kans te hebben om te winnen. Hij gooide één keer vier wijd, één keer drie slag en draaide zelf een double play om uit de inning te komen. De Dodgers wisten hierna helaas niet meer te scoren, zodat de outing geen gevolg had voor Jansens win-loss record. Met twee nieuwe puntloze innings komt de streak van Jansen, die begon op 18 juni, op 18 innings te staan. In een interview gaf Jansen aan blij te zijn weer terug op de heuvel te zijn en vertelde hij dat in zijn tijd op de DL aan een aantal nieuwe pitches heeft gewerkt. Beelden van het interview zie je hier.

Jansen is niet de enige Nederlander die bezig is aan een goede streak. In mijn vorige post vertelde ik al dat Jones dankzij een tip van zijn moeder beter is gaan slaan sinds de All-Star Break. Na mijn vorige post sloeg Jones ondertussen 4-12 met drie home runs. Één van die home runs was vannacht in de wedstrijd tegen de Baltimore Orioles. Jones sloeg die home run nadat de twee vorige slagmensen (Cano en Swisher) ook al een home run sloegen. Back-to-back-to-back home runs dus voor de Yankees, die vorige week al geschiedenis schreven door in één wedstrijd drie grand slams te slaan. Robinson Cano, Russel Martin en Curtis Granderson (sinds vannacht league leader in home runs met 38) waren de eerste drie teamgenoten in de geschiedenis van Major League Baseball die in één wedstrijd alle drie een grand slam wisten te slaan. Nooit eerder heeft een team drie grand slams in dezelfde wedstrijd geslagen, het record stond op twee. De Yankees wonnen de wedstrijd, waarbij het Nederlandse Little League team aanwezig was, met 21-8 (Jones sloeg ook in die wedstrijd een home run).

Jair Jurrjens kende vorige week voor het eerst sinds eind juli weer een quality start. In de wedstrijd tegen de Cubs gooide hij 6 1/3 shutout innings. Dat hij geen punten tegen kreeg was een klein wonder, hij stond namelijk acht honkslagen toe en gooide vijf keer vier wijd, terwijl hij maar één keer drie slag wist te gooien. De Braves wonnen de wedstrijd en Jurrjens pakte zijn dertiende win van het seizoen. Hij is nu 13-5 met een ERA van 2.71, nog altijd zeer sterke cijfers, maar de laatste starts zag Jurrjens er minder scherp uit. Hij heeft wat minder geluk met de ballen die het veld in worden geslagen (BABIP) en omdat hij weinig strikeouts gooit, zijn dat erg veel ballen. Meer honkslagen tegen in combinatie met vaker vier wijd is uiteraard een slecht teken. Jurrjens volgende start is door regen (Irene) doorgeschoven naar morgen. Hij zal het dan opnemen tegen de Washington Nationals.

Uit de minors krijgen we goed nieuws van Tom Stuifbergen. Hij werd opgeroepen naar Triple-A Rochester en pakte gelijk zijn eerste win op vrijdag door de Syracuse Chiefs (het team van Roger Bernadina) te verslaan. In 5 innings kreeg hij slechts één verdiend punt tegen en gooide hij vijf keer drie slag, waaronder één strikeout voor Roger Bernadina. Bernadina ging 1-3 op Stuifbergen en slaat nu .255. Ook Van den Hurk is goed bezig op Triple-A niveau. In zijn laatste drie starts wist hij drie keer te winnen en kreeg hij in 19 innings slechts twee verdiende punten tegen. De laatste Nederlander in Triple-A is Greg Halman. Hij sloeg afgelopen week deze home run, maar is de laatste tijd iets minder succesvol. Hij slaat voor de Rainiers over het hele seizoen weliswaar .277, maar in zijn laatste tien wedstrijden kwam hij niet verder dan .198. De home run was pas zijn tweede van het seizoen in Triple-A.

Op Double-A niveau kreeg Loek van Mil al bijna 23 innings geen punt tegen en gooide Shairon Martis dit weekend een n0-hitter. Martis is nu 8-5 met een ERA van 2.55 en de kans bestaat dat we een aantal van bovenstaande spelers in september terug gaan zien in de MLB, wanneer de rosters van 25 spelers worden uitgebreid naar 40 spelers.

Het Nederlandse Little League Team was helaas niet erg succesvol tijdens de Little League World Series, maar ze hebben uiteraard een geweldige ervaring achter de rug. Ze speelden voor tienduizenden supporters en zagen een historische wedstrijd in Yankee Stadium. Het meest memorabele moment van hun toernooi, dat overigens gewonnen werd door het team uit California, zie je in onderstaand filmpje.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: