Dutch action report: Andruw Jones hits monster shot; LLWS


Sinds de All-Star Break verkeert Andruw Jones in blakende vorm. Nog altijd komt hij alleen in actie wanneer de Yankees tegen een linkshandige starter spelen, maar Jones heeft in de weinige at bats laten zien dat hij klaar is voor een belangrijke rol in de playoffs later dit jaar.

Na de All-Star Game op 12 juli sloeg Andruw in 43 slagbeurten 15 honkslagen, goed voor een slaggemiddelde van .349. In die periode sloeg hij ook twee doubles, vier home runs en bracht hij 13 teamgenoten over de plaat. Vannacht sloeg hij zijn vierde home run van deze reeks, een monster shot naar derde deck het linksveld in Target Field. De home run hielp de Yankees aan een 6-2 voorsprong en werd direct vooraf gegaan door een home run van Nick Swisher. Mark Teixeira sloeg eerder in de wedstrijd al een home run naar het tweede deck in Target Field. De Yanks wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 8-4 en daar zag het in het begin van de wedstrijd heel even niet naar uit. Justin Morneau sloeg een hele verre bal richting het rechtsveld en in eerste instantie gaf de eerste honk scheids aan dat de bal langs de goede kant van de foutpaal de tribunes in verdwenen was. Joe Girardi, de manager van de Yankees, had vanaf zijn plek in de dugout perfect zicht op de vlucht van de bal. Hij vroeg of de scheidsrechters de herhaling van de klap binnen wilden terugkijken om te bepalen of de bal niet toch fout was gegaan. Girardi, die een dag eerder al uit zijn dak was gegaan toen een gelijksoortige beslissing onterecht in zijn nadeel uitviel, kreeg vannacht wel gelijk van de scheidsrechters en het bleef 0-0 in plaats van 2-0 voor de Twins. Omdat de Red Sox met 4-3 wonnen van de Royals bleef de voorsprong van de Yankees in de AL East slechts een halve wedstrijd.

Jones gaf als reden voor zijn sterke verbetering sinds de All-Star Break een tip van zijn moeder. Zij had namelijk iets gezien aan de stand van zijn benen dat haar niet beviel. Hij moest maar eens naar wat beelden van vorig jaar kijken om uit te zoeken waar het fout ging. Nadat de Curaçaoënaar naar zijn moeder had geluisterd, ging het opeens stukken beter.


Jair Jurrjens kende eergisteren een roestige terugkeer van de disabled list. In een belangrijk duel met de Giants kreeg hij vijf verdiende punten tegen in zes innings. Het was de vijfde loss van Jurrjens dit seizoen, die nog altijd een mooie stat line heeft: 12-5 met een ERA van 2.84. Het is voor hem en de Braves te hopen dat hij zich snel kan herpakken en de rest van het seizoen nog van grote betekenis kan zijn in de playoff race om de NL Wild Card.

Little League World Series
De komende weken zijn er op ESPN America veel wedstrijden van de Little League World Series in Williamsport te zien. Voor ons is dat extra leuk omdat er ook een team uit Nederland aan mee doet. Het team uit Rotterdam won de Nederlandse finale die voorafging aan de Nederlandse All-Star Game en werd vervolgens zelfs Europees kampioen, waardoor zij zich plaatste voor de LLWS.

Het team van manager en oud-international Jeroen Sluijter en coaches Marvin Bleij en oud-international Ken Brauckmiller speelt vanavond haar eerste wedstrijd. Om elf uur Nederlandse tijd is Venezuela, het team dat Zuid-Amerika representeert, de eerste tegenstander. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN America, maar het is nog even de vraag of die wel om 11 uur kan beginnen. De eerste wedstrijd van de dag, tussen Middle East & Africa en Canada is bij een 5-3 voorsprong voor de eerste in de derde inning gestaakt vanwege regen. Als Nederland wint, speelt het haar tweede wedstrijd op zondag om 6 uur Nederlandse tijd, maar als zij verliezen spelen zij morgenavond om 12 uur onze tijd een elimination game.

Het toernooi heeft nog een klein Nederlands tintje. Aruba vormt de afvaardiging voor de Caribbean en verloor haar eerste wedstrijd ruim van Japan. Morgen spelen zij om zes uur Nederlandse tijd hun elimination game tegen Chinese Taipei, dat de Asian-Pacific regio vertegenwoordigt. De komende dagen houd ik jullie op de hoogte over de vorderingen van beide teams.

Om erachter te komen op welk niveau de jongens daar spelen, is het leuk om even naar dit filmpje van ESPN Sport Science te kijken.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: