Dutch action report: Jansen continues hot streak


Kenley Jansen is nog altijd bezig aan een zeer sterke reeks. Na een zwak begin van het seizoen en twee blessures lijkt de voormalige catcher van het Nederlands team weer volledig terug op zijn niveau van 2010. Het niveau van één van de beste relievers in de Major League, want dat is Kenley Jansen in deze vorm.

Met opnieuw een perfect (8e) inning afgelopen nacht in de wedstrijd tegen de Colorado Rockies vergrootte Jansen niet alleen de winstkansen van de Dodgers, die de wedstrijd ook met 8-5 wonnen, maar bracht hij zijn scoreless streak naar 15 innings. Hij gooide twee strikeouts en de laatste daarvan was zijn 100ste strikeout in nog maar 63 career innings. De Curaçaoënaar houdt slagmensen sinds zijn terugkeer op een slaggemiddelde ruim onder de .100, in zijn laatste 10 outings kreeg hij zelfs slechts twee honkslagen tegen. Deze goede streak is natuurlijk ook bij manager Don Mattingly niet onopgemerkt gebleven. Mattingly tegen LA Times: “He’s been doing the job. His ball’s got some jump to it … and his slider is getting better, and he’s willing to use it more, which makes him a lot tougher at-bat. We’re usin him in a lot of different spots. Sometimes we’ll use him when we think we can get two innings out of him. Other times we’ll use him a little bit later in a one-inning situation.”

Jansen geeft zelf aan dat hij het vooral belangrijk vindt dat hij fit blijft en dat hij aan zijn pitches kan blijven werken. Hij merkt dat hij steeds beter wordt, niet vreemd natuurlijk, hij is immers pas drie jaar pitcher. De eerste twee maanden van dit seizoen zijn een vlek op zijn CV. Als je die twee maanden, waarin hij last had van een blessure, maar dit niet meldde bij de technische staf, wegdenkt, heeft Jansen een career ERA van 0.43 (!). Zijn goede prestaties stimuleren de geruchten dat hij in de nabije toekomst wel eens de nieuwe closer van de Dodgers zou kunnen worden.

IP H R ER BB SO HR ERA
Kenley Jansen 1.0 0 0 0 0 2 0 3.75


Greg Halman en Andruw Jones speelden vannacht tegen elkaar. In Yankee Stadium probeerden Halman en de Mariners tevergeefs een einde te maken aan hun 15-game losing streak. De langste negatieve reeks uit de geschiedenis van de franchise werd met een 10-3 nederlaag verlengd naar 16 wedstrijden. Jones, die een dag eerder nog twee honkslagen sloeg en 2 RBIs had, ging vandaag 1-3, terwijl Halman 0-3 ging.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Greg Halman LF 3 0 0 0 0 2 2 0.247
AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Andruw Jones RF 3 1 1 0 1 1 0 0.221

Roger Bernadina en Jair Jurrjens kwamen niet in actie. Voor alle hoogtepunten van gisteren, waaronder een aparte squeeze play van de Royals, een steal of home plate van de Padres en een monsterzege van de Texas Rangers, bekijk je de MLB.com FastCast.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: