Dutch action report: Andruw Jones homers twice in loss to Blue Jays


De All-Star Break is over. De National League versloeg in een saaie wedstrijd de American League en we kunnen nu gewoon weer naar competitief honkbal kijken. Het seizoen werd na een korte stop hervat met zeven wedstrijden, waarin twee Nederlanders in actie kwamen. Andruw Jones speelde met de Yankees tegen de Blue Jays en Greg Halman met de Mariners tegen de Rangers.

De New York Yankees kwamen slecht uit de korte stop, terwijl een groot deel van de spelers nog in actie kwam tijdens de All-Star Game. Bartolo Colon, die een erg goede eerste helft van het seizoen kende, was de starter voor de ‘Bronx Bombers’, maar bereikte bij lange na niet het niveau dat hij voor de All-Star Break had. In Rogers Centre kwam Colon niet uit de eerste inning. Met twee uit scoorden de Blue Jays hadden de Blue Jays op drie hits en twee walks al drie punten gescoord toen Eduardo Nunez, de vervanger van de geblesseerde A-Rod op het derde honk, een fout maakte waardoor de inning nog eens onnodig verlengd werd. De Blue Jays scoorden na de fout nog vier onverdiende punten en Colon kon na twee derde inning de heuvel verlaten. Zijn vervanger Luis Ayala bracht met schijn nog het achtste punt binnen voordat hij via een popout van José Bautista uit de inning kwam. Bautista zou later in de wedstrijd geblesseerd uitvallen. Bij een sliding op het derde honk klapte zijn enkel dubbel en het is de vraag of we de Home Run King van 2010 en de huidige MLB-leader de komende dagen in actie zien.

Bij een 9-0 achterstand was het Andruw Jones die de Yankees in de derde inning met een solo home run op het scorebord zette. Later in de innnig scoorden de Yankees nog eens drie punten. Met die 9-4 stand kwam Jones in de zesde inning met lopers op het eerste en tweede honk aan slag. Hij sloeg de bal opnieuw in het linksveld over de hekken voor een three-run home run en bracht zo bijna eigenhandig de Yankees terug in de wedstrijd: 9-7. Het waren home runs nummer vijf en zes van het seizoen voor Jones (drie van de zes home runs sloeg hij op Blue Jays’ starter Jo-Jo Reyes) en het was de tweede keer dit seizoen dat Andruw twee home runs in één wedstrijd sloeg.  Vlak na de home run van Jones liepen de Blue Jays overigens snel weer uit naar een 11-7 voorsprong. Zij zouden de wedstrijd uiteindelijk met 16-7 winnen.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Andruw Jones DH 3 2 2 4 0 0 0 0.211


Greg Halman kende een minder succesvolle avond. Hij stuitte met de Mariners op Rangers starter Derek Holland, die in topvorm steekt. Holland was bijna ‘unhittable’. Hij kreeg pas in de zesde inning zijn eerste honkslag tegen van derde honkman Chone Figgins, die voor de rest een zeer teleurstellend seizoen doormaakt. Uiteindelijk kwamen de M’s tot vijf honkslagen, maar kwamen zij niet tot scoren. Het was de tweede complete game shutout op rij voor Derek Holland, wat de schrijvers van MLB.com verleidde tot de volgende kop: “Double Dutch: Holland delivers another shutout”. De Rangers wonnen de wedstrijd met 5-0 dankzij home runs van Josh Hamilton (12), Nelson Cruz (21) en Mike Napoli (13). Greg Halman kwam in deze wedstrijd niet tot een honkslag en kreeg twee keer drie slag.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Greg Halman LF 3 0 0 0 0 2 2 0.290

In Wrigley Field hadden de Cubs-fans vannacht tijdens de wedstrijd een soort déja vu van de NLCS in 2003 tegen de Marlins. De Cubs leken voor het eerst sinds 1945 de World Series te gaan bereiken toen de Marlins opeens op miraculeuze wijze terugkwamen in Game 6 en de serie wonnen:

Vannacht stonden de Cubs opnieuw voor: 2-0 in de negende inning. Closer Carlos Marmol begon die inning echter met drie keer vier wijd en stond daarna een tweehonkslag toe aan Gregg Dobbs. DeWayne Wise was de honkloper op één en representeerde de go-ahead run. Hij struikelde nadat hij het derde honk gerond had en lag tussen drie en thuis op de grond. De Cubs hadden de eerste nul van de inning kunnen maken als de aangooi vanuit het rechtsveld op thuis goed verwerkt werd. De bal nam echter een moelijke stuit voor catcher Soto en schoot langs hem, waardoor Wise alsnog kon scoren. Na deze pla riep de commentator: “And yes! I think Bartman is still here!”, verwijzend naar de fan die in 2003 Moises Alou hinderde bij het vangen van een foutbal. De Marlins zouden nog drie punten scoren en de wedstrijd met 6-3 winnen. Het was al weer de zevende blown save dit seizoen voor Carlos Marmol.

Voor samenvattingen van de andere wedstrijden bekijk je de MLB.com FastCast.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: