Fun links: Jeter hits nr. 3000, All-Star Break & Zack Hample


We zitten midden in de All-Star Break en er is de afgelopen dagen veel gebeurd. De belangrijkste gebeurtenis was natuurlijk de 3000ste hit van Derek Jeter, maar we zagen ook de Futures Game, met daarin twee Antilliaanse spelers, en de Home Run Derby. Vandaag een post met veel leuke links, foto’s en filmpjes over deze gebeurtenissen.

Op zaterdagavond sloeg Derek Jeter de 3000ste honkslag uit zijn loopbaan. In de wedstrijd tegen de Tampa Bay Rays had hij nog twee honkslagen nodig om de mijlpaal te bereiken. Pas 27 spelers gingen hem voor, van die 27 zijn er op dit moment 24 lid van de Hall of Fame. De kans bestaat dat Craig Biggio en in mindere mate Rafael Palmeiro in de komende jaren ook Cooperstown ingestemd worden. En dan is er natuurlijk nog Pete Rose, de All-Time Leader in hits, die geen Hall-of-Famer is omdat hij als manager van de Cincinnati Reds gewed heeft op honkbalwedstrijden en zelfs wedstrijden waarin zijn eigen team speelde.

In de eerste inning sloeg Jeter zijn 2999ste hit en in de derde inning kreeg hij voor het eerst de kans op nr. 3000. Na een sterke slagbeurt kwam Jeter in een 3-2 count. Hij kreeg een slider en sloeg de bal net aan de verkeerde kant van de foutlijn langs het derde honk. Op de bank zei A-Rod het volgende tegen C.C. Sabathia: ‘CC, if he gets another one, he’s liable to hit a home run.’ En jawel, op de volgende pitch, opnieuw een slider, sloeg Jeter de bal in het linksveld over de hekken voor een home run. Zijn 3000ste honkslag in de Major League:

Voor de beelden van MLB.com klik je hier. Jeter is de tweede speler wiens 3000ste hit een home run was. Zijn voormalige teamgenoot Wade Boggs was de eerste. Jeter is bovendien de tweede speler die in de wedstrijd waarin hij zijn 3000ste hit sloeg 5-5 ging. Jeter sloeg in de wedstrijd tegen de Rays namelijk ook nog het winnende punt over de plaat in de 5-4 overwinning. De LoHud Yankees Blog heeft een aantal mooie quotes van teamgenoten van Jeter, die duidelijk maken hoe speciaal de prestatie van Jeter is en hoe Jeter naar het moment toegeleefd heeft.

All-Star Break
De All-Star Game vindt vannacht plaats, maar de tijdens de All-Star Break vinden er meerdere festiviteiten plaats. Het begon met de Futures Game en de Celebrity Softball Game op zondag. In de Futures Game speelden twee spelers met een Nederlands paspoort en ze deden het goed. Jurickson Profar, die voor anderhalf miljoen dollar aan tekengeld kreeg toen hij zijn contract bij de Texas Rangers tekende, kwam als pinch-hitter in de wedstrijd en speelde korte stop. Hij bracht het World team met een RBI-triple op een 4-3 voorsprong en ging uiteindelijk 1-2. Het jongere broertje van Nederlands international Sharlon Schoop, Jonathan, kwam laat in de wedstrijd als tweede honkman in actie. In zijn enige slagbeurt sloeg hij een honkslag. Het World Team verloor uiteindelijk met 6-4 van de U.S. Futures. Bryce Harper, het supertalent van de Nationals, ging 0-4 en Grant Green, prospect van de A’s, ging 2-2 met twee doubles en een belangrijke RBI en kreeg daarvoor de Larry Doby Award voor de MVP van de Futures Game.


Vannacht vond de Home Run Derby plaats. Een nieuwe regel zorgde ervoor dat voor elke league een captain (Big Papi voor de AL en Prince Fielder voor de NL) aangewezen kreeg, die vervolgens drie andere spelers mochten uitnodigen en met hen mochten strijden voor de overwinning. Ortiz nodigde teamgenoot Adrian Gonzalez, Blue Jay José Bautista en Yankee Robinson Cano uit. Prince Fielder koos voor teamgenoot Rickie Weeks, Dodger Matt Kemp en Cardinal Matt Holliday. De overwinning ging uiteindelijk naar Robinson Cano, die in de finale twaalf home runs nodig had voor de overwinning op Adrian Gonzalez. Met nog 4 outs te gaan, sloeg hij de winnende home run op het werpen van zijn vader José Cano, die in 1989 nog drie starts en drie relief outings had voor de Houston Astros. Het was mooi om de reactie van Cano senior te zien na de winnende home run, dus die wil ik jullie niet onthouden:

Tenslotte nog even iets wat mij opviel toen ik de herhaling van Cano’s home runs bekeek vanochtend. Het deed mij even denken aan september 2008 toen ik zelf met mijn broertje in Yankee Stadium zat en er een fan was, die twee dagen achter elkaar een home run wist te vangen. Hij haalde die dagen SportsCenter en Baseball Tonight omdat hij het vangen van de home runs vierde met een heel apart dansje. Ik kan helaas niet meer de beelden van de twee vangballen naast elkaar vinden, maar in onderstaand interview met YES Network zie je wel wat beelden:

Later kwam ik erachter dat dit Zack Hample was, die niet alleen een ‘ball hawk’ is met al meer dan 5000 vangballen bij Major League wedstrijden, maar ook een honkbalschrijver. Het boek ‘Watching Baseball Smarter’ is een echte aanrader en hij schreef eerder al ‘How to Snag a Major League Foul Ball’. Inmiddels is zijn derde boek uitgekomen (‘The Baseball’) en verscheen hij al in meerdere shows, zoals bijvoorbeeld ‘The Tonight Show’ met Jay Leno, maar nog altijd heeft hij genoeg tijd om Major League stadions te bezoeken.

Dat bleek vannacht toen ik hem in zijn gele Homer Simpson shirt de zevende home run van Robinson Cano in de finaleronde van de Home Run Derby zag vangen. De beelden zie je hier rond 1″20. Hieronder een screenshot van Hample die zijn vangbal viert:


Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: