Dutch action report: Jurrjens wins final start before All-Star Game


Ook in zijn laatste start voor de All-Star Game wist Jair Jurrjens als startende werper te overtuigen. Tegen de Colorado Rockies pakte hij woensdag zijn twaalfde overwinning van het seizoen. Hij is hiermee samen met C.C. Sabathia Major League Leader in wins.

Het was niet zijn beste start van de afgelopen weken, maar hij was opnieuw goed genoeg voor een overwinning. Waar zijn vorige start nog eindigde in een one-hitter, kreeg hij gisteren vijf honkslagen tegen. In de eerste drie innings stond hij nog geen honkloper toe, maar in de vierde en vijfde inning kreeg hij het even moeilijk. Eerst met twee honkslagen in de vierde, waaruit nog niet gescoord werd, en later met drie in de vijfde inning. Ian Stewart sloeg met één uit een double en werd vervolgens door Matt Pagnozzi binnengeslagen via een RBI-single. Pitcher Aaron Cook sloeg ook nog een honkslag, maar Jurrjens ontsnapte aan meer tegenslag door de laatste twee slagmensen uit te schakelen. In de zesde inning opende Jurrjens met vier wijd, waarna ook Ty Wigginton op het honk kwam via een fout. Seth Smith werd uitgeschakeld door met een vangbal en Wigginton werd in een poging tot een double steal van de Rockies op twee uitgeschakeld. Na een walk voor Mark Ellis kwam Jurrjens uit de inning dankzij een groundout van Stewart.

Het was de laatste inning van Jurrjens, die in zes innings slechts één punt tegen kreeg en daarmee zijn ERA onder de 2.00 hield. Jurrjens eindigt de eerste helft van het seizoen als league leader in wins en ERA, maar toch lijken de kenners zich af te vragen of hij dit vol kan houden. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat hij weinig strikeouts gooit en profiteert van een laag BABIP van zijn tegenstanders. Fantasy Baseball-kenner en fan van sabermetric Tristan H. Cockcroft van ESPN.com schrijft het volgende over Jurrjens: “I don’t see him matching that pace in the second half. He’s 84th in K’s per nine ratio (5.42) out of 112 qualified starters, his 3.08 FIP ranks 24th and his 3.67 xFIP ranks 51st.” Laten wij hopen dat Jurrjens het toch vol kan houden.

De Braves versloegen de Rockies overigens met 9-1, o.a. dankzij home runs van Chipper Jones en Dan Uggla.

IP H R ER BB SO HR ERA
Jair Jurrjens (W, 12-3) 6.0 5 1 1 2 2 0 1.87

Roger Bernadina ging 2-5, stal een honk en maakte opnieuw een mooie vangbal in de 5-4 overwinning van de Nationals op de Cubs.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Roger Bernadina CF-LF 5 1 2 0 0 2 3 0.261

Voor samenvattingen van andere wedstrijden bekijk je de MLB.com FastCast.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: