Dutch action report: Jansen returns to 2010 form


Hij keerde eind juni terug van de disabled list, waar hij vanwege een peesontsteking in de schouder op terecht was gekomen, en lijkt sindsdien weer op de pitcher die vorig jaar als rookie reliever slagmensen van de National League domineerde.

Ook vannacht kwam Jansen in actie. De Dodgers, die aan een matig seizoen bezig zijn en veel afleiding hebben dankzij de onrustige situatie rondom eigenaar Frank McCourt, speelden op dinsdag een matige wedstrijd tegen de New York Mets. Bij een 6-0 achterstand mocht Jansen de heuvel beklimmen in de negende inning. Hij kwam daarin totaal niet in de problemen en schakelde zelfs alle drie zijn tegenstanders direct uit. Sinds zijn terugkeer op 18 juni gooide Jansen acht opeenvolgende shutout innings, waarin hij negen keer drie slag gooide en slechts drie keer vier wijd. Dankzij deze sterke reeks werkte hij zijn ERA omlaag in de richting van een respectabel getal. Van 6.43 is zijn ERA nu al gedaald naar 4.66. Nu is het afwachten of hij zijn mooie reeks kan voortzetten.

IP H R ER BB SO HR ERA
Kenley Jansen 1.0 0 0 0 0 0 0 4.66

Over Jansen en zijn cutter verscheen onlangs een mooi stukje op NotGraphs.com. Klik op de GIF hieronder om het te lezen.


De Nederlandse slagmensen hadden geen hele sterke dag. Roger Bernadina speelde met zijn Nationals een thuiswedstrijd tegen de Cubs en sloeg in vier beurten een honkslag en kreeg bovendien vier wijd. Hij scoorde één van de drie punten van de Nationals, die met 3-2 wonnen. In de eerste inning maakte Bernadina in het linksveld weer een mooie vangbal, waarmee hij zich weer een plek in de highlight reels wist te verzekeren.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Roger Bernadina LF 4 1 1 0 1 0 3 0.257

Greg Halman mocht bij de Mariners in de basis starten. Hij begon tegen de Athletics in het rechtsveld en als negende slagman. Hij had de pech verzeild te raken in een heus pitchers duel. ‘King Felix’ gooide voor de Mariners 10 K’s in acht innings en kreeg slechts één punt tegen, terwijl Trevor Cahill van de A’s in zeven innings vijf keer drie slag gooide en eveneens slechts één verdiend punt tegen kreeg. Halman had het aan slag dan ook moeilijk. Hij ging 0-4 met een strikeout en liet daarbij een honkloper achter op de honken. Het slaggemiddelde van Halman is inmiddels behoorlijk gedaald en ligt nu onder de .300. De Mariners wonnen de wedstrijd dankzij twee punten in de tiende inning met 4-2.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Greg Halman RF 4 0 0 0 0 1 1 0.286

Andruw Jones kwam niet in actie voor de Yankees, maar zag ploeggenoot Derek Jeter twee honkslagen slaan in de 9-2 overwinning op de Cleveland Indians. De captain van de Bronx Bombers is nu nog slechts vier honkslagen verwijderd van zijn 3000ste hit en krijgt waarschijnlijk vannacht rust van manager Girardi, zodat hij de mijlpaal in zijn eigen Yankee Stadium kan bereiken.

Voor een samenvatting van alle wedstrijden van vannacht bekijk je de MLB.com FastCast.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: