Dutch action report: Jurrjens named National League All-Star


De All-Stars zijn bekend gemaakt! Jair Jurrjens is de eerste Nederlandse speler sinds Andruw Jones, die lid uitmaakt van een All-Star Team. Jones was voor het laatst All-Star in 2006, toen hij nog voor de Atlanta Braves speelde. Bert Blyleven was in 1983 de laatste Nederlandse pitcher, die in een All-Star Game in actie kwam.

Jurrjens werd door de andere spelers uit de MLB gekozen vanwege zijn sterke eerste helft van het seizoen. De Curaçaoënaar is 11-3 met een ERA van 1.87 en is in beide categorieën league leader in de MLB. De kans bestaat nog altijd dat Jurrjens de wedstrijd mag starten, maar de kans lijkt groot dat National League manager Bruce Bochy veteranen Roy Halladay of Cliff Lee de voorkeur geeft. In een reactie op zijn selectie zegt Jurrjens het volgende: “It will be an honor just to share a locker room with a bunch of superstars,I know you need to give respect to veterans like Halladay and Cliff Lee. Just to be around them and even be on this side this time, not seeing them pitch against us, is going to be great. I’m still honored to get invited, and it would be a super honor to get to start.”

De volledige All-Star Game rosters zie je hier. Onder de grootste ‘snubs’ zijn namen als Mark Teixeira, C.C. Sabathia, Andrew McCutchen en Paul Konerko. Die laatste maakt nog wel een kans via de Final Vote, waarmee fans voor beide leagues nog één van vijf spelers de ASG in kunnen stemmen.


Greg Halman mocht gisterenavond in de basis beginnen bij de Mariners. In de wedstrijd tegen de Padres kwam hij ace Mat Latos tegen. Het was geen goede wedstrijd voor Halman, die 3-1 overwinning 0-4 ging met drie strikeouts.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Greg Halman LF 4 0 0 0 0 3 4 0.341

Roger Bernadina zag zijn team met 10-2 van de Pirates verliezen, maar deed er zelf alles aan om te winnen. Hij ging 2-5 met een double en opnieuw een prachtige diving catch. Op ESPN.com kun je overigens op dit moment stemmen op de spectaculaire vangbal die Bernadina eerder dit seizoen maakte. Hij gaat op voor een ESPY Award voor de mooiste play van het jaar.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Roger Bernadina LF-CF 5 0 2 0 0 0 0 0.263
Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: