Dutch action report June 21st


Op een dag waarop Halman alleen als defensive replacement in actie kwam en de wedstrijd van de Yankees afgelast werd, zodat Andruw niet speelde, was Roger Bernadina de enige speler met een Nederlands paspoort die een volledige wedstrijd speelde.

Bernadina speelde met zijn Nationals een thuiswedstrijd tegen de Seattle Mariners van Greg Halman. ‘The Shark’ startte de wedstrijd in het midveld en als tweede slagman. Na 4+ innings kwamen de Mariners op het werpen van Cubaanse starter Livan Hernandez snel op een 5-0 voorsprong via RBI-hits van Adam Kennedy, rookie Dustin Ackley en pitcher Doug Fister. Diezelfde Fister kreeg pas in de zesde inning zijn eerste en enige punt tegen op een RBI-single van Bernadina. Hij zou uiteindelijk acht innings op de heuvel staan, waarin hij slechts drie honkslagen tegen kreeg en drie keer drie slag gooide.

In de zevende inning zorgde Bernadina er met twee uit en een loper op twee met een sliding catch voor dat de stand op 5-1 bleef staan. Dat deze play belangrijk zou zijn, bleek in de negende inning pas echt. Jayson Werth bereikte het eerste honk op een error van eerste honkman Justin Smoak, waarna Bernadina vier wijd kreeg. Na een double play waarin Bernadina sneuvelde op twee volgden drie singles en met de stand van 5-3, twee uit en twee lopers op de honken sloeg catcher Wilson Ramos deze bal. De Nationals versloegen de Mariners, voor wie Halman de laatste twee innings in het linksveld niets te doen kreeg, met 6-5.

Cardinals in trouble
De St. Louis Cardinals verloren voor het seizoen hun ace in Adam Wainwright aan Tommy John surgery, ze zagen dat Chris Carpenter uit vorm was en nu heeft sterspeler Albert Pujols, die eindelijk in vorm leek te komen, zijn onderarm gebroken. Hij probeerde een aangooi van zijn tweede honkman te pakken, maar omdat hij met zijn handschoen in de loopbaan van de honkloper terecht kwam, liep deze in volle vaart tegen zijn arm aan. In dit filmpje is duidelijk te zien dat Pujols erg veel pijn heeft. Na onderzoek bleek dat er een breuk zijn onderarm zit en dat Pujols zeker 4-6 weken uitgeschakeld is. Hij heeft dan na zijn terugkeer nog maar twee maanden om zijn streak van seizoenen waarin hij elk jaar minstens .300 sloeg, 30 home runs sloeg en 100 RBIs had, die hij direct bij het begin van zijn loopbaan inzette, te verlengen. ‘The Machine’ moet dan in twee maanden 15 home runs slaan, 55 punten binnen slaan en zijn slaggemiddelde met .21 punten omhoog werken. Het is niet onmogelijk, maar het is de vraag hoe hij na zijn blessure terugkeert. Wat alles nog extra spannend maakt, is het feit dat Pujols in het laatste jaar van zijn contract zit en gebrand is om te laten zien hoe goed hij is, zodat hij er na het seizoen een mooi nieuw contract uit kan slepen.

Zonder hun twee beste spelers hebben de Cardinals het erg moeilijk. Vannacht wist starter Kyle McLellan de starter van de Phillies, Roy Halladay, goed bij te houden. Hij gooide zeven innings waarin hij slechts een punt tegen kreeg, Halladay hielt dat maar zes innings vol. Na zeven innings hadden de Cardinals zelfs een 2-1 voorsprong, maar toen ging het mis. In de achtste inning hadden de Cards vijf relievers nodig om uit de inning te komen. Tegen de tijd dat ze uit de inning waren, was de stand al 10-2. Het verloop van de inning zie je hier in beeld gebracht.

Voor beelden van de andere wedstrijden bekijk je de MLB.com FastCast.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: