Dutch action report: Bernadina, Jurrjens looking good this weekend


In de laatste post op 16 juni bleek al dat Bernadina in vorm was en belangrijk was voor de Nationals, die rustig naar boven klimmen in de stand van de NL East. Dit weekend trok hij die vorm door en hielp hij de Nats onder andere aan een sweep over de Cardinals.

Op donderdag sloeg hij in de eerste inning, nadat eerder Jayson Werth al een lead-off home run had geslagen, zijn tweede home run van het seizoen. Werth en Bernadina gingen back-to-back en sloegen de Nationals zo naar een 7-4 overwinning. De home run was de enige honkslag van Bernadina, die op donderdag 1-5 ging met een RBI. Een dag later begon de tweede ronde van Interleague Play en speelden de Nationals tegen streekgenoot Baltimore. In de eerste wedstrijd van de serie sloeg Bernadina 1-4 en had hij twee RBIs. Zijn enige honkslag was opnieuw een solo home run in de achtste inning op het werpen van lefty reliever Mark Gonzalez. Zijn andere RBI pakte Bernadina met een groundout. Met zijn home run bepaalde hij de eindstand op 8-4 in het voordeel van de Nationals. Op zaterdag versloegen de Nationals de O’s opnieuw (4-2). Bernadina ging 1-3 met zijn tiende stolen base van het seizoen. Zondag was waarschijnlijk persoonlijk de beste dag voor Bernadina, maar het was wel de enige loss voor de Nationals in het weekend. De Orioles waren met 7-4 te sterk in de wedstrijd waarin ‘The Shark’ 3-4 ging met zijn derde home run in vier dagen en zijn vierde van het seizoen, opnieuw een solo shot. Hieronder een overzicht van Bernadina’s stats van dit weekend (donderdag-zondag).

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Roger Bernadina 16 3 5 4 0 3 6 0.281


Na een matige outing in zijn laatste start kreeg Jair Jurrjens zondag de lastige taak om zijn team te behoeden van een sweep door de Texas Rangers. De Rangers hebben een erg sterke slagploeg en wonnen de eerste twee wedstrijden in de serie. Voor de Braves was het met het oog op de playoff race in de NL East belangrijk om niet gesweept te worden en zo in het spoor te blijven van de Phillies, die zelf ook geen goede serie kenden tegen de Mariners. Jurrjens’ tegenstander op de heuvel was Alexi Ogando, die eerder in de week zijn eerste loss van het seizoen te verduren kreeg tegen de Yankees. In de eerste paar innings had Jurrjens het een aantal keer moeilijk. In de tweede inning maakte hij twee snelle nullen, maar zag hij na drie singles de honken vol lopen. Hij wist Elvis Andrus met een grondbal uit te schakelen om uit de problemen te komen. In de vierde inning wist Nelson Cruz na zijn leadoff double te scoren op een honkslag van catcher Torrealba. Het was het enige punt dat Jurrjens tegen zou krijgen. Hij gooide vanwege een hoge pitchcount slechts 5.1 innings, maar pakte wel zijn negende win dankzij twee punten van de Braves in de derde inning. De Braves wonnen de wedstrijd met 4-2. Beelden van Jurrjens’ negende win, waarmee hij nog altijd league leader is,  zie je hier. Met zijn ERA van 2.11 is Jurrjens ook nog steeds NL league leader en zo blijft de kans aanwezig dat hij de All-Star Game mag starten voor de National League.

IP H R ER BB SO HR ERA
Jair Jurrjens (W, 9-3) 5.1 8 1 1 2 4 0 2.11

De dag na zijn eerste home run hadden de Mariners, helaas voor Halman, een dag vrij. Op vrijdag speelden zij de eerste wedstrijd van de serie tegen de Philadelphia Phillies, het team met de beste pitchers en het beste record in de MLB. Een mooie test voor Halman had meteen de wedstrijd tegen Roy Oswalt kunnen worden, maar de Haarlemmer moest op de bank beginnen en mocht uiteindelijk alleen als defensive replacement meespelen. Op zaterdag mocht hij wel in de basis starten en beloonde hij het vertrouwen van zijn coach met twee honkslagen in drie slagbeurten. Halman sloeg in de wedstrijd twee van de zes honkslagen van de Mariners, die de wedstrijd met 5-1 verloren van de Phillies. Op zondag werd Halman gepromoveerd van de negende naar de vijfde plek in de slaglijst. Nog voordat hij aan slag kwam maakte hij al een belangrijke en mooie vangbal in de eerste inning. Aan slag kwam hij op het werpen van Cole Hamels niet tot een honkslag, maar de Mariners wonnen – dankzij sterk werpen van Jason Vargas – met 2-0.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Greg Halman 6 0 2 0 1 1 2 0.393

Andruw Jones startte op donderdag in de basis bij de Yankees, maar werd na drie matige slagbeurten (drie keer drie slag) gewisseld en zag zijn vervanger Brett Gardner 2-2 gaan met een walk-off hit in de twaalfde inning. Een dag later kreeg hij in de wedstrijd tegen de Cubs een pinch at bat en werkte hij zich naar een 3-2 count. Op een (te) hoge curveball aan de buitenkant van de plaat werd hij door de scheidsrechter uitgegeven. In de twee dagen die daarop volgden, kreeg hij geen kans op revanche, maar vannacht tegen de Reds startte hij weer in de basis. Hij begon goed en sloeg in de eerste inning een RBI-single, maar verstuikte later in de wedstrijd zijn enkel en ging 1-3 voordat hij gewisseld werd.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Andruw Jones 7 0 1 1 1 4 6 0.213

Kenley Jansen keerde na een afwezigheid van drie weken terug op de heuvel bij de LA Dodgers. Jansen, die dankzij een blessure zo lang aan de kant had gestaan, gooide de zesde inning in de wedstrijd van zaterdag tegen de Astros. De Dodgers stonden op dat moment al met 5-0 achter en zouden de wedstrijd uiteindelijk met 7-0 verliezen. Aan Jansen heeft het echter niet gelegen. Hij gooide in zijn enige inning een keer drie slag en stond slechts een honkslag tegen.

IP H R ER BB SO HR ERA
Kenley Jansen 1.0 1 0 0 0 1 0 6.14
Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: