Daily Roundup: Important RBIs for Dutch players, Halman hits 1st HR


Woensdag 15 juni was een goede dag voor Nederlandse slagmensen in de Major League. Greg Halman, Andruw Jones en Roger Bernadina hadden allen een belangrijk aandeel in de overwinning van hun teams.

Halman moest het begin van de wedstrijd tegen de Angels vanuit de dugout bekijken en zag zijn concurrent, rookie Mike Carp, een prachtige vangbal maken in het linksveld. Toen het echter echt belangrijk werd (2-1 voor de Mariners in de 8e inning) mocht Halman Carp aan slag vervangen om met zijn snelheid als leadoff op het honk te komen en zo wellicht een insurance run te scoren. Halman ging een stapje verder. Hij kwam niet alleen op het honk, maar wist ook zonder hulp van zijn teamgenoten het belangrijke derde punt te scoren. Hij sloeg namelijk zijn eerste Major League home run! Met een stand van 3-1 kwamen de Mariners niet meer in de problemen en bezorgden zij Erik Bedard (7 shutout innings) zijn vierde win van het seizoen. Halman liet in een reactie weten ontzettend blij te zijn dat hij zijn eerste home run heeft geslagen: “It was an unbelievable feeling. I was going hard out of the box because I wasn’t sure it was going out, but I’m happy it did.” Het was een wedstrijd vol mooie plays en aparte gebeurtenissen. Naast de mooie play van Carp en de home run van Halman was er een unieke two-run single van Carlos Peguero en stal Ichiro Suzuki het 400ste honk uit zijn loopbaan.

Andruw Jones was in de wedstrijd tegen de Texas Rangers de startende linksvelder voor de New York Yankees, omdat voor de Rangers lefty Derek Holland naar de heuvel stuurden. Ivan Nova, de starter voor de Yankees, had het in de eerste inning zwaar en gaf direct twee punten op, maar Holland kon deze voorsprong niet vasthouden. Mark Teixeira trok de stand met zijn twintigste home run van het seizoen gelijk. In de vijfde inning bij een 4-4 stand sloeg Andruw Jones, die eerder in de wedstrijd vier wijd kreeg, met een RBI-single Alex Rodriguez over de plaat voor de go-ahead run. De Yankees scoorden er in de rest van de wedstrijd lustig op los en wonnen uiteindelijk met 12-4. Negen van de twaalf punten scoorden via home runs. Mark Teixeira sloeg er twee en staat nu samen met Jose Bautista en teamgenoot Granderson boven aan de ranglijst met 21 home runs dit seizoen. Ook Robinson Cano, Eduardo Nunez en Ramiro Pena sloegen een home run. Jones ging 1-2 met een RBI en een punt.


Roger Bernadina was gisteren al belangrijk voor zijn team in de overwinning op de Cardinals en ging vannacht 3-5 met een RBI. Zijn belangrijkste honkslag kwam met twee uit in de vierde inning toen hij de Nats met een RBI-double op een 5-0 voorsprong zette. De Nationals versloegen de Cardinals uiteindelijk met 10-0 en Livan Hernandez gooide een complete game shutout.

Een andere pitcher die een complete game shutout gooide op woensdag is Josh Beckett. Beckett, die natuurlijk thuis hoort in het rijtje van kandidaten voor de startersrol in de All-Star Game, kreeg in Tampa Bay tegen de Rays slechts een honkslag tegen. Korte stop Reid Brignac was de enige Ray die het eerste honk wist te bereiken, want Beckett gooide geen enkele keer vier wijd. Wel wist hij zes man met drie slag uit te schakelen. De Red Sox wonnen de wedstrijd met 3-0 dankzij een three-run home run van Kevin Youkilis, zijn tiende van het seizoen. Beckett is nu 6-2 met een ERA van 1.86.

Bekijk voor samenvattingen van de andere gespeelde wedstrijden de MLB.com FastCast.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: