Weekend Roundup: Pujols is back, Halman enters with a bang


Het grote verhaal in de Major League van het afgelopen weekend was de terugkeer van Albert Pujols in de vorm, die we van hem de laatste tien jaar gewend zijn. Voor ons Nederlanders was het een erg interessant weekend, omdat we Greg Halman zijn seizoensdebuut zagen maken, Bernadina goed zagen spelen en Jurrjens weer zagen starten.

Voor het weekend stond Pujols op een slaggemiddelde van .265 met slechts 9 home runs. Voor het eerst in zijn carrière dat hij zo diep in het seizoen nog onder de 10 home runs staat. Dit weekend zou daar echter snel verandering in komen. In de drie wedstrijden die de Cardinals van vrijdag tot zondag speelden, sloeg Pujols 6-11 met vier home runs, een double, drie keer vier wijd. Hij scoorde zeven punten en sloeg zeven punten over de plaat. Zijn laatste twee home runs waren bovendien walk-off home runs, waarmee hij zijn Cardinals belangrijke overwinningen bezorgde op de rivaliserende Chicago Cubs. Zijn slaggemiddelde is inmiddels gestegen naar .278 en hij staat met 13 home runs nog maar vier homers achter National League leader Jay Bruce. In de American League lijkt Jose Bautista een beetje afgekoeld, maar hij is nog altijd league leader met 20 home runs. In de in grootse vorm stekende Mark Teixeira heeft Bautista inmiddels een heuze achtervolger. De eerste honkman van de Yankees sloeg op zondag twee home runs om de Yankees naar een overwinning op de Angels te helpen en zijn seizoenstotaal naar 18 te brengen.

Nederlanders
Greg Halman maakte zoals gezegd gisteren zijn seizoensdebuut bij de Seattle Mariners en deed dat vol verve. In de derde inning, bij een 3-0 achterstand op de Tampa Bay Rays, had hij met zijn eerste slagbeurt een groot aandeel in een belangrijke rally. Met een honkloper op het eerste honk een een uit sloeg Halman een single naar het rechtsveld, waarna Ichiro Suzuki de twee honklopers met een driehonkslag over de plaat sloeg. Met een 3-3 stand sloeg hij in zijn tweede slagbeurt een vangbal naar de rechtsvelder, maar in zijn derde slagbeurt sloeg hij de belangrijkste honkslag uit zijn MLB-loopbaan tot nu toe. Met lopers op het eerste en tweede honk sloeg Halman een two-run triple om de Mariners een 5-3 voorsprong te bezorgen. Opvallend van beide honkslagen was dat ze met twee slag kwamen, terwijl in voorgaande jaren het probleem vaak was dat Halman te veel drie slag kreeg. In de achtste inning sloeg hij in zijn vierde slagbeurt een 95 MpH pitch van reliever Adam Russel het midveld in voor zijn derde honkslag van de wedstrijd. De Mariners, die in de eerste helft van de achtste inning de voorsprong zagen verdwijnen, namen na een three-run home run van Miguel Olivo opnieuw de leiding in de tweede helft van de inning (nog voor de honkslag van Halman). Ze wonnen de wedstrijd met 9-6.

Roger Bernadina en de Washington Nationals hadden versloegen gisteren de Arizona Diamondbacks met 9-4 en hadden daarvoor 11 innings nodig. Bernadina kreeg in die elf innings zes slagbeurten, waarin hij tot drie honkslagen wist te komen. Hij scoorde bovendien twee keer, waaronder een keer in de elfde inning op de go-ahead grand slam van Michael Morse, die daarmee de eindstand van 9-4 op het bord bracht. Een dag eerder ging Jair Jurrjens voor de Braves op zoek naar zijn achtste win van het seizoen. In de wedstrijd tegen de New York Mets kende hij echter zijn slechtste start van het seizoen en kwam er een einde aan de streak van 9 starts aan het begin van het seizoen waarin hij twee of minder verdiende punten tegenkwam, drie starts te weinig voor het record. In 6.1 inning kreeg Jurrjens vier punten tegen, waarvan drie verdiend. Hij kreeg zes honkslagen tegen en gooide zes keer drie slag, maar kreeg van zijn slagploeg geen enkele run support. Op het werpen van Dillion Gee kwamen de Braves niet verder van vier honkslagen. Gee pakte de win en is nu 6-0 (net als Alexi Ogando, die met de Rangers een dag eerder de Indians versloeg om zijn record op 6-0 te brengen). Dankzij de drie verdiende punten is Jurrjens ERA nu 1.75 en niet langer het laagste in de league. Dat behoort met 1.64 nog toe aan Josh Johnson, die door een blessure lang niet in actie is gekomen en niet lang meer tussen de gekwalificeerde pitchers zal staan.

Vanavond richt iedereen met interesse in het Amerikaanse honkbal zich op de draft. De beste spelers van colleges en high schools van het land zullen door de 30 teams gekozen worden om voor hun minor league teams uit te komen. In de afgelopen jaren werden met eerste picks de grote namen als Stephen Strasburg en Bryce Harper gedraft, dit jaar lijken er niet zulke grote talenten tussen te zitten. Toch zal er ongetwijfeld een aantal toekomstige supersterren gedraft worden. De Pittsburgh Pirates hebben dit jaar de eerste pick en de verwachting is dat zij rechtshandige starter Gerrit Cole vanuit UCLA zullen kiezen. De Tampa Bay Rays hebben dankzij het vertrek van veel Type-A spelers de meeste picks in de eerste rondes. Morgen meer informatie over de spelers en de draft!

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: