Daily Roundup: Mariners call up Greg Halman


Op de dag dat de Mariners met 8-2 wonnen van de Tampa Bay Rays maakten zij bekend dat zij outfielder Michael Saunders terug stuurden naar Triple-A en Nederlander Greg Halman in zijn plaats opgeroepen hadden.

Het was op donderdagavond vooral te danken aan werper Felix Hernandez en linksvelder Carlos Peguero. Peguero vergrootte in de tweede inning met een three-run home run de voorsprong van de Mariners van 2-0 naar 5-0 en dit bleek meer dan genoeg voor King Felix. Hernandez gooide in zeven innings elf keer drie slag, kreeg slechts vijf honkslagen tegen en de Rays wisten op zijn werpen maar een punt te scoren. Hernandez pakte de win en de Cy Young Award winnaar van 2010 is nu 6-4 met een ERA van 3.04. Hij is bovendien league leader in strikeouts met 92. Een strikeout meer dan Roy Halladay, die tweede staat. Carlos Peguero, de grootste concurrent van Halman voor een basisplaats in het ouftield, zo lijkt het, sloeg in de vierde inning nog een solo home run om zijn RBI totaal op vier te brengen in de wedstrijd waarin ook Justin Smoak en Jack Cust nog een home run sloegen.

Na de wedstrijd maakten de Mariners bekend dat zij Michael Saunders, die veel moeite had om zich aan te passen aan het hoge niveau (.168 met 45 K’s in 137 slagbeurten), naar Triple-A stuurden en Greg Halman opriepen naar de Majors. Halman miste het grootste deel van het seizoen tot nu toe dankzij een gebroken pols. In zijn eerste wedstrijd in Triple-A na zijn terugkeer van de blessure sloeg hij direct een home run. In zijn zes wedstrijden sinds zijn terugkeer ging hij 6-22 (.273) met die ene home run. Halman zal naar verwachting niet direct basisspeler worden, maar moet zich in de paar kansen die hij krijgt bewijzen als toegevoegde waarde voor de Mariners. Lukt dit niet, dan zullen de M’s waarschijnlijk op zoek gaan naar een veteraan, die zijn rol als outfielder kan vervullen. Vorig seizoen kreeg Halman al de kans om te laten zien wat hij kon in de MLB. Hij ging in een korte periode 4-29. Vannacht om 4.10u Nederlandse tijd zal hij bij de wedstrijd tegen de Rays voor het eerst op de bank zitten.


Quick hits
Aubrey Huff ging 4-5 met drie home runs en zes RBIs en scoorde zelf drie punten in de 12-7 overwinning van zijn Giants op de St. Louis Cardinals, voor wie Colby Rasmus net als Huff zes RBIs had. De New York Mets stonden na tweeënhalve inning 7-0 achter tegen de Pirates, maar wisten via drie punten in de derde inning, vier in de zesde en twee in de achtste uiteindelijk met 9-8 te winnen. De Cleveland Indians verloren met 7-4 van de Texas Rangers en hebben niet langer het beste record in de MLB, dat behoort nu toe aan de Phillies met 34-22. De Minnesota Twins verloren Jason Kubel en Jim Thome met blessures aan de disabled list, maar versloegen wel de Royals met 8-2. De Twins hadden de overwinning voornamelijk te danken aan een six-run third inning. Roger Bernadina ging 1-5 met een RBI-triple in de 5-1 overwinning van de Nationals op de Diamondbacks. Vijf punten in de derde inning bezorgden de Astros hun tweede overwinning in even zoveel dagen. Gisteren versloegen zij de Padres met 7-4.

Vandaag is er weer een volledig schema in de MLB en bestaat de kans dat we drie Nederlandse slagmensen in actie zullen zien.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: