Daily Roundup: Jurrjens wins again, Jansen to DL


Na een aantal dagen afwezigheid heb ik gelukkig vandaag weer tijd voor een update, want er is een hoop gebeurd de laatste dagen. Het belangrijkste nieuws kwam uit San Francisco, waar de Rookie of the Year van vorig seizoen geblesseerd raakte.

Buster Posey bleef in de twaalfde inning van de wedstrijd tegen de Florida Marlins op de grond liggen na een botsing tussen hemzelf en loper Scott Cousins, die het winnende punt scoorde voor de Marlins. Onderzoek wees na de wedstrijd uit dat Posey zijn been had gebroken en de rest van het seizoen niet meer in actie zal komen. De actie van Cousins laaide de oude discussie over collisions at the plate op. Is het onderdeel van de sport? Moet er een verandering in de regels komen, waardoor de botsingen verboden worden? Was het een fair play? Buster Posey zelf vond dat hij Cousins een deel van de plaat gaf en hem daarom de keuze gaf om te sliden of om te beuken. “He chose to come at me.” Voorlopig heeft Major League Baseball nog niet besloten een regelverandering door te voeren en zal het debat voortduren. Gisteren zagen we dat niet alle catchers onbewogen zijn gebleven door de actie van Cousins. De Texas Rangers versloegen de Royals dankzij een punt dat door een slidende Mike Napoli werd gescoord. Catcher Pena van de Royals stond klaar om de beuk te ontvangen en de bal vast te houden, maar was te laat met tikken toen hij zag dat Napoli ervoor koos om toch te sliden.


J.J. is on fire!
Nadat hij na zijn vorige start de MLB league lead in ERA had overgenomen was het aan Jurrjens gisteren de taak om die voorsprong te behouden en de Reds te verslaan. Jurrjens begon voortvarend aan zijn negende start van het seizoen en schakelde snel de eerste vier slagmensen van de Reds uit. De vierde slagman die hij tegenkwam was Jay Bruce, die in topvorm steekt op het moment. Bruce sloeg zijn vijftiende home run van het seizoen en is daarmee de league leader in de National League. Het was pas de derde home run die Jurrjens dit seizoen tegen kreeg. Na de home run kreeg hij nog vijf honkslagen tegen, maar de Reds wisten niet meer te scoren. In zijn achtste en laatste inning ontsnapte Jurrjens nog wel aan de gelijkmaker (de Braves waren via een home run van Martin Prado op 2-1 gekomen) toen Prado vanuit het linksveld Paul Janish uitgooide op de thuisplaat. Craig Kimbrel, de closer van de Braves, nam het werpen in de negende inning over van Jurrjens, kwam niet meer in de problemen en pakte de save. Jurrjens is nu 7-1 met een ERA van 1.51 en is niet alleen league leader in ERA, maar ook (weliswaar gedeeld) in wins. Jurrjens is bezig aan een historische start van het seizoen. In zijn eerste negen starts kreeg hij in elke start maximaal twee verdiende punten tegen. Het record voor zo’n reeks staat met 12 op naam van Ubaldo Jimenez, die dit vorig seizoen voor elkaar kreeg.

Ook Andruw Jones had weer een goede dag op zondag. Jones, die eerder deze week 3-3 ging met twee home runs, startte in het linksveld voor de Yankees tegen de Mariners. In zijn eerste slagbeurt kreeg hij vier wijd, maar wist hij niet te scoren. In zijn tweede slagbeurt sloeg hij de belangrijkste honkslag van de wedstrijd. Met de honken vol, twee slag en twee uit in de derde inning sloeg hij de bal in het uiterste hoekje van het rechtsveld voor een bases-clearing double. Jones ging uiteindelijk 1-3 met 3 RBIs en had het hoogste WPA (Win Probability Added) van de Yankees met .185. De Yankees versloegen de Mariners dankzij Jones en Sabathia (8 IP, 1 ER en 5 K’s) met 7-1 en voorkwamen zo een sweep van de Mariners.

Roger Bernadina speelde met zijn Nationals tegen de Padres en ging 1-5 met een run, een RBI en zijn zevende stolen bases van het seizoen, maar verloor wel met 5-4. Kenley Jansen is door de Dodgers op de 15-day disabled list geplaatst met een peesontsteking in zijn schouder. Voorlopig zien we hem dus niet op de heuvel in de MLB en moeten we het met dit player profile doen.

Voor een samenvatting van alle wedstrijden van gisteren kijk je naar de MLB.com FastCast.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: