Daily Roundup: Good day for Dutch players


De afgelopen 24 uur zijn misschien wel de meest succesvolle 24 uur voor spelers met een Nederlands paspoort tot nu toe dit seizoen. Gisteren kwam Jair Jurrjens in actie als starter voor de Braves en vandaag waren zowel Andruw Jones als Roger Bernadina basisspeler bij hun teams.

Jurrjens, die vijf van zijn eerste zes starts wist te winnen, kreeg in zijn zevende start te weinig run support voor de win. Gisteren nam hij het namens de Braves op tegen de Pittsburgh Pirates en Charlie Morton, die net als Jurrjens met een 5-1 record aan het seizoen was begonnen. Via RBIs van Prado en Conrad hadden de Braves na drie slagbeurten een 2-0 voorsprong. Nu was het aan Jurrjens om te laten zien dat dit genoeg was voor een nieuwe win. In de eerste vier innings stond hij slechts twee honklopers toe via honkslagen. In de vijfde inning ontsnapte hij toen de Pirates na twee honkslagen niet wisten te scoren en in de zesde inning hielp hij zichzelf met een inning ending 1-6-3 double play. Uiteindelijk moest Jurrjens met twee uit in de achtste inning de heuvel verlaten, nadat hij zijn zesde honkslag van de dag tegen had gekregen. Hij gooide in 7.2 innings vier keer drie slag en slechts een keer vier wijd. Reliever Johnny Venters kwam uit de inning en pakte de hold en closer Craig Kimbrel pakte de save. De Braves kwamen niet meer tot scoren op het werpen van Morton en zijn relievers, maar bezorgden Jurrjens met twee punten zijn zesde win van het seizoen. Jurrjens is nu 6-1 met een ERA van 1.56. Met dat ERA is Jurrjens nu league leader in de National League en ook in de American League is er geen gekwalificeerde pitcher (pitcher met genoeg innings om in aanmerking te komen voor dit klassement) met een lager ERA. Jurrjens lijkt kandidaat voor de NL Cy Young Award en als hij dit nog een maandje kan volhouden zou hij zo maar de starter van de National League kunnen worden in de All-Star Game. Zijn grootste tegenstander, Josh Johnson, werd door de Marlins deze week op de disabled list geplaatst. Beelden van Jurrjens’ laatste start zie je hier. Zijn reactie hoor je in dit filmpje.

Charlie Morton is na de verliespartij tegen Jurrjens en de Braves 5-2 met een ERA van 2.61. Hij is het seizoen verrassend goed begonnen en kenners denken dat het komt doordat hij een aanpassing heeft gemaakt in zijn wind-up. Die wind-up heeft, zoals in onderstaand filmpje door Baseball Tonight wordt uitgelicht, verdacht veel weg van die van een van de beste pitchers in de MLB van de afgelopen jaren: Roy Halladay.

Vandaag was er een aantal day games in de MLB. Onder andere de Yankees van Andruw Jones en de Nationals van Roger Bernadina kwamen in actie. Andruw Jones was de startende linksvelder van de Yankees in de wedstrijd tegen de Blue Jays. In zijn eerste slagbeurt zette hij de Yankees met een two-run home run op een 3-0 voorsprong. Via een two-run home run van Mark Teixeira waren de Yankees inmiddels al op een 5-1 voorsprong gekomen toen Andruw die voorsprong met zijn derde honkslag en tweede two-run home run uitbreidde naar 7-1. Na zijn derde slagbeurt werd hij door manager Girardi gewisseld voor een betere verdedigende linksvelder in rookie Chris Dickerson. Dankzij zijn drie honkslagen slaat Jones nu .240 met 4 home runs en 7 RBIs. De beelden van zijn drie hits zie je hier. De Yankees versloegen (7-3) Blue Jays’ starter Jo-Jo Reyes, die een negatief record evenaarde met 27 achtereenvolgende starts zonder een win.

Roger Bernadina verloor met zijn Washington Nationals met 6-4 van Zack Greinke en de Brewers, maar sloeg wel een honkslag en ging 1-4. In zijn laatste slagbeurt dwong hij dankzij zijn snelheid tweede honkman Rickie Weeks snel te handelen op een zachte grondbal. Weeks kreeg de bal niet goed uit zijn handschoen en Bernadina bereikte het honk. Hij stal later het tweede honk (zijn zesde stolen base van het seizoen) en scoorde uiteindelijk het vierde punt van de Nats op een sac fly van Lance Nix. Rick Ankiel, de man voor wie Bernadina werd opgeroepen toen die geblesseerd raakte, is weer terug. Het is daarom een goed teken dat Bernadina nog altijd op het roster van de Nationals staat en elke dag weer de leadoff hitter is. Hij heeft er alles aan gedaan om zijn plekje te behouden. Nu is het aan de manager en GM om te bepalen of hij in de MLB mag blijven de rest van het seizoen.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: