Daily Roundup: Bernadina steals the show, Jansen picks up save


Ik heb vanochtend geen tijd voor een volledige update, maar kon het niet laten om jullie op de hoogte te brengen van de goede nacht van Roger Bernadina. In de wedstrijd tussen zijn Nationals en de Florida Marlins liet hij aanvallend en verdedigend van zich spreken.

Bij een stand van 4-2 voor de Marlins in de vierde inning sloeg Bernadina, die op dat moment al 2-2 ging, een two-run double om de stand gelijk te trekken. Eerder in de wedstrijd stal Bernadina ook al zijn vierde honk van het seizoen. Over de hele wedstrijd ging hij 3-5 met een double, 2 RBIs, een stolen base en een walk, maar dat was niet eens zijn belangrijkste contributie. In de vijfde inning kwam – met het eerste en tweede honk bezet en twee uit – de sterke Mike Stanton aan slag. Hij raakte de bal heel erg hard en leek de Marlins met – op zijn minst – een double weer op voorsprong te zetten. De bal ging hard over het hoofd van Bernadina, die in een volle sprint richting het hek rende. Toen hij zag dat hij de bal niet rennend zou kunnen vangen, besloot hij te duiken en als gevolg daarvan maakte hij een schitterende diving snowcone catch om de stand op 5-5 te houden. Het was een vangbal die absoluut kans maakt om de ‘Play of the Year’ te worden, een vangbal die geweldige centerfielders als Jim Edmonds, Andruw Jones en Ken Griffey Jr. even in de vergetelheid bracht. Wij kunnen zelf helpen om Bernadina’s vangbal verder te helpen naar de titel van ‘Play of the Year’ door te stemmen voor de play als beste web gem tot nu toe. Dat stemmen doe je hier (rechtsonderin vind je de poll). Bernadina heeft nu nog een lichte achterstand (47% – 53%) op de behind-the-back flip van Yuniesky Betancourt. Bij de resultaten kun je ook zien vanuit waar gestemd is. Ook ‘International’ is daarbij een categorie. Dit is onze kans om Nederland, via Bernadina, nog verder op de honkbalkaart te zetten in Amerika (nadat we dat in de WBC natuurlijk al een beetje gedaan hebben!).

De Marlins wonnen de wedstrijd uiteindelijk helaas toch in de elfde inning met 6-5 dankzij deze hele goede en slimme sliding van Omar Infante om de tikactie van catcher Wilson Ramos te ontwijken.


In ander nieuws versloegen de Red Sox in Yankee Stadium de Yankees met 5-4 via home runs van Gonzalez en Youkilis en pakte Kenley Jansen zijn eerste save van het seizoen. In de wedstrijd die de Dodgers met 4-3 wonnen van de Diamondbacks hoefde Jansen maar 0.1 inning te gooien, waarin hij zijn enige tegenstander, Melvin Mora, uitschakelde met drie slag. Jansen kreeg de kans op de save omdat closer Vicente Padilla eerder in de inning twee punten had tegengekregen, nadat starter Clayton Kershaw in zeven shutout innings 11 keer drie slag gegooid had.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

2 Responses to Daily Roundup: Bernadina steals the show, Jansen picks up save

  1. Wout van Oss says:

    Ik heb die wedstrijd gezien (op MLB.tv). Bernadina kwam in 9e inning bij de stand 5-5 met twee uit op het 3e honk tegen een linkshandige pitcher. Hij was zo goed die avond dat ik dacht, laat hem maar een steal maken op de thuisplaat. Nu ging de kans verloren en twee innings later stonden ze ondanks alles met lege handen.

  2. Pingback: Daily Roundup: Changes atop AL East « All Bases Covered

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: