Kenley Jansen optioned to Double-A


De Los Angeles Dodgers hebben besloten Kenley Jansen terug te sturen naar Double-A. Zij kwamen tot deze beslissing omdat er een plek op het roster vrijgemaakt moest worden voor de van een blessure terugkerende reliever Hong-Chi Kuo.

Jansen, die vorig jaar een erg sterk eerste seizoen in de Majors kende, begon dit jaar matig aan het seizoen. Toch leek hij de laatste weken steeds beter te gaan gooien. In zijn laatste 4.1 innings kreeg hij geen punten tegen en gooide hij maar liefst negen keer drie slag. Zijn ERA van 7.43 komt vooral voort uit twee erg slechte outings, waarin hij vier verdiende punten tegen kreeg. Deze twee ‘flukes’ waren volgens Don Mattingly, manager van de Dodgers, ook niet de reden voor het terugsturen van Jansen naar Double-A. Reliever Hong-Chi Kuo keerde gisteren terug van de disabled list en voor hem moest een plek op het roster van de Dodgers vrijgemaakt worden. Jansen had daarbij de pech dat hij de enige pitcher op het roster was met Minor League options. Dit betekent dat hij zonder gevolgen naar de Minor League gezet kan worden, terwijl andere pitchers eerst op de waiver list geplaatst moeten worden en dan geclaimd kunnen worden door andere teams.

Mattingly zei over de beslissing om Jansen naar Double-A te sturen het volgende: “Hij heeft de laatste tijd erg goed staan gooien. Het is daarom moeilijk om zo’n jongen te laten weten dat hij naar de Minors gestuurd wordt. Een speler zal in dat geval altijd denken: ‘wat heb ik fout gedaan?’, maar het enige wat Kenley fout gedaan heeft, is dat hij nog Minor League options heeft. In Double-A krijgt hij de kans om zich nog verder te verbeteren. Wij zien Kenley als een grote speler in onze toekomst en we zullen hem later dit seizoen ongetwijfeld terugzien in LA. Op de lange termijn zien we Kenley als een speler die voor ons heel speciaal kan worden.”

Jansen reageerde logischerwijs teleurgesteld op zijn demotie, maar is vastberaden snel terug te keren op het hoogste niveau: “Het is zwaar om zo’n bericht te krijgen. Je wilt natuurlijk niet daar beneden zitten, je wilt hier in de Majors je team helpen om te winnen. Maar goed.. Ik ga nu keihard werken in de Minors om hier later beter terug te keren dan dat ik nu ben.”

De Koreaanse reliever Kuo kende overigens een slechte terugkeer van de disabled list. In de wedstrijd tegen de Padres kreeg hij in een derde inning vier verdiende punten tegen. De Dodgers verloren de wedstrijd uiteindelijk met 7-0. LA staat met een record van 14-15 nu tweede in de NL West met een achterstand van 4 1/2 wedstrijd op de Colorado Rockies. Andre Ethier verlengde in de wedstrijd overigens zijn hitting streak nog wel naar 27 wedstrijden.

Met het terugsturen van Kenley Jansen zijn er nog drie spelers met een Nederlands paspoort actief in de MLB: Andruw Jones (Yankees), Jair Jurrjens (Braves) en Pedro Strop (Rangers).

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: