Daily Roundup: Indians win 10th home game in a row


De Cleveland Indians hebben vannacht een vervolg gegeven aan hun voortvarende seizoensstart door thuis de Kansas City Royals te verslaan.

De Indians staan bovenaan in de American League Central Division en dat hebben zij voor een groot deel te danken aan een winning streak in thuiswedstrijden. De eerste twee wedstrijden van het seizoen werden in Cleveland nog verloren van de White Sox, maar sindsdien werd elke thuiswedstrijd omgezet in een winstpartij. Vannacht stuurden de Indians hun sterkste werper, Fausto Carmona, naar de heuvel om die streak in leven te houden. Bij de Royals, die even verrassend tweede staan in de AL Central, Kyle Davies de startende werper. Hij moest in de eerste inning gelijk back-to-back home runs toestaan aan Shin-Soo Choo en Carlos Santana. In de derde inning sloeg ook Grady Sizemore een solo home run om de stand op 3-0 te brengen. In de vierde inning braken de Indians de wedstrijd volledig open. Shelley Duncan sloeg als lead-off de vierde home run van de wedstrijd en de 29ste van het seizoen voor de Tribe, die daar mee op de vierde plaats staan achter de Yankees, Rangers en Reds. Na doubles van Hannahan, Sizemore en Asdrubal Cabrera was de stand 8-0 en waren de Indians hard op weg naar hun tiende achtereenvolgende thuisoverwinning. Pas in de zevende inning deed Kansas City iets terug. Wilson Betemit sloeg een two-run double en bepaalde daarmee de eindstand op 8-2, want daarna zou niet meer gescoord worden. De Indians zijn dankzij hun home record van 10-2 nu 16-8 en hebben een voorsprong van 4.5 wedstrijden op de Tigers en Royals.


10 RBIs
De Twins en de Rays speelden gisteren een doubleheader, nadat de eerste wedstrijd uit de serie vanwege hevige sneeuwval niet door kon gaan. De Rays wonnen de eerste wedstrijd dankzij 3 RBIs van Ben Zobrist. Zobrist liet gisteren eens te meer zien in grootse vorm te steken. In de eerste wedstrijd sloeg Zobrist in de eerste inning met een single het tweede punt van de Rays over de thuisplaat. In de zesde inning bracht hij de stand op 10-1 met een three-run home run om een inning later met een double nog eens twee punten binnen te slaan. In de negende inning bracht hij met zijn tweede two-run double van de dag de eindstand op het bord: 15-3. Zobrist zorgde met 8 RBIs voor ruim de helft van de punten van de Rays, maar hij was nog niet klaar. In de tweede wedstrijd van de doubleheader ging hij vrolijk verder met slaan. Hij ging nu 3-4 met 3 punten en sloeg wederom twee punten over de plaat met een home run. Ook Sean Rodriguez en John Jaso hadden in deze wedstrijd twee RBIs en de Twins werden nu met 6-1 verslagen. Zobrist had in de serie tegen de Twins, die door de Rays gesweept werden, 13 RBIs in drie wedstrijden. Voor aanvang van deze serie had hij pas 12 RBIs over het gehele seizoen.

Quick hits
Ryan Vogelsong, die door de Giants gedraft werd, maar debuteerde voor de Pirates en via Japan en de Minor Leagues weer terugkeerde bij de Giants, gooide 5.2 sterke innings en kreeg daarin slechts twee punten tegen, terwijl hij 8 keer drie slag gooide. Aaron Rowand sloeg drie punten binnen waardoor Vogelsong zijn eerste win kon pakken: 5-2. Rookie Michael Pineda gooide de Seattle Mariners naar een onverwachte sweep op de Detroit Tigers. Pineda gooide in zes innings negen keer drie slag en kreeg slechts twee punten tegen. Miguel Olivo en Luis Rodriguez sloegen home runs in de 7-2 overwinning. Pedro Strop stond slechts 1 honkloper toe via vier wijd in de 1.1 inning waarin hij op de heuvel stond. De Rangers verloren de wedstrijd van de Blue Jays met 5-2 dankzij drie punten op Darren Oliver in de negende inning. Jon Lester kreeg in acht innings maar twee punten tegen van de Orioles en hielp de Red Sox zo naar een 6-2 overwinning. Lester is na een slow start in zijn eerste wedstrijd nu terug op zijn oude niveau. Hij is 3-1 met een ERA van 2.52. De Yankees stonden na vier innings met 2-0 voor zonder ook maar een enkele honkslag te slaan op het werpen van White Sox starter Edwin Jackson. In de vijfde inning doorbrak Brett Gardner de no-hitter met een solo homerun, waarna de Yankees de wedstrijd open braken met nog eens vijf punten in de inning. C.C. Sabathia pakte de win en Andruw Jones kreeg in zijn enige plate appearance vier wijd in de 12-3 overwinning. Ian Desmond keerde terug bij de Nationals en sloeg direct een triple en een home run in de 4-3 overwinning op de Mets. Lance Berkman sloeg voor de Cardinals tegen zijn oude team in Houston twee home runs in de wedstrijd die de Cards met 11-7 wonnen. De Diamondbacks waren veel te sterk voor de Cubs Stephen Drew was mede dankzij een grand slam goed voor 5 RBIs in de 11-2 overwinning.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: