Daily Roundup: Weaver beats A’s, moves to 6-0


Jered Weaver zou, als het seizoen op dit moment zou eindigen, waarschijnlijk zowel de AL Cy Young Award als de AL MVP Award winnen. Op maandag pakte hij in zijn zesde start al zijn zesde win van het seizoen.

De Athletics kwamen weliswaar tot zeven hits op Weaver maar wisten niet te scoren. Weaver gooide een shutout en verlaagde zijn ERA daarmee naar 0.99. Hij gooide bovendien tien keer drie slag. De Angels wonnen de wedstrijd met 5-0 en scoorde al hun punten (vier verdiend) op het werpen van Gio Gonzalez, die het seizoen ook goed begonnen was. Howie Kendrick was de beste slagman van de dag met twee honkslagen in vier beurten en twee binnengeslagen punten. Weavers start van het seizoen lijkt erg op die van Ubaldo Jimenez in het vorige seizoen. Ook hij won zijn eerste zes starts van het seizoen en had op dat moment een ERA van 0.89. Jimenez eindigde het seizoen 2010 met een record van 19-8 en een ERA van 2.88 en verloor de strijd om de Cy Young Award van Roy Halladay. Brandon Webb kende in 2008 de beste start van een seizoen in de afgelopen jaren. Hij won zijn eerste 9 starts van het seizoen en had toen een ERA van 2.56. Webb verloor de strijd om de NL Cy Young Award uiteindelijk van Tim Lincecum, terwijl hij het seizoen eindigde met een record van 22-7 en een ERA van 3.30. De Angels, die dit weekend drie keer verloren van de Red Sox, blijven door de overwinning in het spoor van de Rangers, die bovenaan staan in de AL West.


Onverwacht
Roy Halladay presteert voor de Phillies naar verwachting: goed. In zijn laatste start ging hij nog 8 2/3 innings waarin hij 14 keer drie slag gooide. Van Cliff Lee, zijn teamgenoot, werd min of meer hetzelfde verwacht, maar bij hem wil het er nog niet echt uitkomen. Ook op maandag ging het niet goed met Lee. In zeven innings gooide hij weliswaar 12 keer drie slag, maar hij kreeg ook vier verdiende punten tegen. Zijn ERA ging daarmee naar een onverwacht hoog 4.18 en omdat de Phillies niet tot scoren wisten te komen op het werpen van Ian Kennedy van de Diamondbacks kreeg hij ook nog eens zijn tweede loss aan zijn broek. Chris Young en Gerardo Parra zorgden met home runs voor drie van de vier punten van de Diamondbacks, die met 4-0 wonnen.

Van de Braves werd als team verwacht dat zij op zijn minst in de buurt konden blijven van de Phillies en wellicht de Wild Card konden pakken. Die kans bestaat natuurlijk nog altijd, maar met een nieuwe nederlaag tegen de Padres afgelopen nacht hebben de Braves nu een record van 11-13 en staan zij nu vierde in de AL East met een achterstand van 5 wedstrijden op de Phillies. De Padres waren afgelopen nacht na 13 innings met 5-3 te sterk, dankzij een walkoff home run van Ryan Ludwick, die eerder in de wedstrijd ook al een home run had geslagen.

Quick hits
Philip Humber leek lange tijd op weg naar een no-hitter tegen de Yankees, maar kreeg in Yankee Stadium in de zevende inning zijn enige hit tegen van A-Rod. De Yankees wisten ook op relievers Sale en Santos niet te scoren en verloren met 2-0. In Pittsburgh schakelden Paul Maholm, Evan Meek en Joel Hanrahan de Washington Nationals uit. RBIs van Brandon Wood en Chris Snyder hielpen de Pirates aan een 4-2 overwinning. Omar Infante sloeg de Marlins met een walkoff single naar een 5-4 overwinning op de Dodgers. Reliever Sanches pakte zijn derde win van het seizoen. De Colorado Rockies zorgden ervoor dat Matt Garza in dit seizoen nog altijd zonder win is. Garza kreeg in zes innings vijf punten tegen, waarvan er slechts een verdiend was. Starlin Castro, de korte stop van de Cubs, maakte in deze wedstrijd drie veldfouten en de Rockies versloegen de Cubs met 5-3. Corey Patterson, Jose Bautista en Juan Rivera sloegen alle drie een home run in de met 6-4 gewonnen wedstrijd van de Blue Jays tegen de Rangers. Brandon Phillips was met drie hits en drie RBIs de grote man voor de Reds in de 9-5 overwinning op de Brewers. Jay Bruce sloeg een home run en Bronson Arroyo kreeg slechts een punt tegen in 6.1 innings en pakte de win.

Roger Bernadina is door de Nationals opgeroepen als vervanger van Ian Desmond, die de komende drie dagen zal missen met zwangerschapsverlof. Het is nog afwachten of Bernadina na die drie dagen in Washington mag blijven of dat hij weer teruggestuurd wordt naar Syracuse, waar hij in Triple-A speelt voor de Chiefs.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: