Daily Roundup: Lincecum strikes out 10 to cool down Rockies


Gisteren ben ik niet toegekomen aan het schrijven van de Daily Roundup, daarom vandaag twee updates. Op maandagavond was Tim Lincecum de beste speler in de MLB. Hij kwam met zijn San Francisco Giants de red hot Colorado Rockies tegen.

De Rockies hadden het beste record in de MLB en hadden net de Mets gesweept en Troy Tulowitzki en Carlos Gonzalez verkeerden in bloedvorm. Nog voordat Lincecum de heuvel kon betreden in Colorado had hij al een 5-0 voorsprong. De Giants scoorden die punten op het werpen van Esmil Rogers onder andere via home runs van Pat Burrell (three-run) en Nate Schierholtz (solo). Na een 1-2-3-inning van Lincecum bracht Freddy Sanchez de stand op 6-0 en een inning later scoorden de Giants nog eens twee punten. Met die dikke voorsprong kon Lincecum lekker aan het werk. Hij schoot door de lineup van de Rockies heen en pas in de vierde inning stond hij een honkloper toe via een walk op Dexter Fowler, die een slagman later alweer sneuvelde in een dubbelspel. Na zes innings had hij nog steeds geen honkslag toegestaan en had hij al acht keer drie slag gegooid. Met een uit in de zevende inning was het Carlos Gonzalez die de no-no opbrak. Zijn single werd opgevolgd door een RBI-double van Todd Helton. Lincecum stond daarna nog een honkslag toe en gooide nog twee keer drie slag voordat hij na 7.2 innings werd gewisseld. Hij pakte zijn tweede win van het seizoen en doorbrak de winning streak van de Colorado Rockies.


Extra innings
Drie wedstrijden gingen op maandag naar extra innings. De Brewers en Phillies stonden na negen innings 3-3 gelijk, omdat Brewers closer tegen zijn tweede blown save van het seizoen toen hij een RBI-single opgaf aan Pete Orr. Eerder in de wedstrijd gooide Brewers starter zes innings, waarin hij slechts een onverdiend punt tegen kreeg en vijf keer drie slag gooide. Joe Blanton, de starter van de Phillies, kreeg twee punten tegen in de zeven innings die hij op de heuvel stond, hij gooide vier keer drie slag. In de zevende inning ontsnapten de Brewers, toen Palcido Polanco een bal vol up the middle sloeg met het eerste en tweede honk bezet en een uit. De bal raakte pitcher Sergio Mitre in de zij en schoot omhoog. Korte stop Yuniesky Betancourt reageerde attent en dook naar voren om de bal te vangen. De loper van twee was inmiddels al onderweg naar drie en werd uitgegooid: einde inning, einde dreiging. In de twaalfde inning scoorden de Brewers drie punten op werper Kyle Kendrick via een fout, twee sac flies en een RBI-single. Brandon Kintzler, reliever van de Brew Crew pakte de win en gooide de wedstrijd uit.

De tweede wedstrijd die naar extra innings ging, was een heus pitchersduel. In Chicago speelden de Cubs tegen de Padres en kregen beide startende werpers geen enkel punt tegen. Tim Staufer gooide voor de Padres 7 innings en gooide vier keer drie slag, Carlos Zambrano stond op de heuvel voor de Cubs en gooide in acht innings 10 keer drie slag. Pas in de tiende inning werd er gescoord. Een RBI-double van Tyler Colvin bezorgde de Cubs en reliever Carlos Marmol de win.

In Kansas City streden de Indians en Royals om de eerste plaats in hun division. Na negen innings was de stand 3-3 en in de tiende inning was het pinch-hitter Shelley Duncan die doorkwam met een belangrijke RBI-double. De Indians scoorden vier punten in de tiende inning en wonnen de wedstrijd met 7-3. Met een 12-4 record hebben zij nu twee wedstrijden voorsprong op de Royals, die tweede staan. Eerder in de wedstrijd vond deze merkwaardige play van de Indians plaats, waarbij Billy Butler dacht dat hij uit was en al terugliep naar de dugout toen hij door Asdrubal Cabrera werd uitgetikt.

Quick hits
Pedro Strop gooide een scoreless inning in relief voor de Rangers, die dankzij een sterke C.J. Wilson (7 IP, 1 ER, 9 K’s) en drie RBIs van Adrian Beltre met 7-1 van de Angels wonnen. Jed Lowrie sloeg de Red Sox met vier hits (1 HR) en vier RBIs naar een 8-1 overwinning op de Blue Jays. Matsuzaka gooide in de wedtrijd zeven one-hit innings. David Price gooide acht shutout innings tegen de White Sox en Sam Fuld (4-4) en Felipe Lopez (3-4, 3 RBIs) bezorgden hem zijn tweede win van het seizoen. De Rays wonnen met 5-0. Matt Capps pakte zijn tweede save in twee dagen sinds hij tot closer van de Twins werd benoemd. De Twins versloegen de Orioles met 5-3 dankzij 3 RBIs van Drew Butera, de vervanger van de geblesseerde Joe Mauer. Kevin Correia van de Pittsburg Pirates gooide een complete game en pakte zijn derde win van het seizoen in de wedstrijd tegen de Reds, die met 9-3 gewonnen werd. De Dodgers versloegen Braves met 4-2 dankzij 7 shutout innings van starter Ted Lilly (1-2) en goed slagwerk van rookie Jerry Sands, die in zijn eerste slagbeurt in de MLB een double sloeg en later nog een RBI pakte met een sac fly. Na zes innings stond het in de wedstrijd tussen de Tigers en Mariners 2-2, maar mede dankzij een bases clearing triple van Jhonny Peralta scoorden de Tigers zes punten in de zevende inning. Zij wonnen uiteindelijk met 8-3.

Over sebvisser
Marketing Manager van de KNBSB, Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands, speler van DSS/Kinheim.

Plaats een reactie