Daily Roundup: Jurrjens picks up the ‘W’ in his first start


Jair Jurrjens maakte vannacht zijn eerste start van het seizoen voor de Braves in de tweede wedstrijd van een doubleheader tegen de New York Mets. Jurrjens miste zijn eerste paar starts vanwege een buikspierblessure. Hij werd aan het begin van het seizoen op de disabled list geplaatst nadat hij in zijn laatste start in Spring Training geblesseerd was geraakt. Na een aantal ‘rehab starts’ in de Minors maakte hij gisteren eindelijk zijn seizoensdebuut.

De Braves kwamen vol goede moed aan de start van de tweede wedstrijd van de doubleheader, want ze hadden de eerste wedstrijd al met 4-2 gewonnen dankzij home runs van Alex Gonzalez (2), Chipper Jones en Freddie Freeman. In de tweede wedstrijd was het dus aan Jurrjens om te laten zien dat hij weer volledig fit was. Als er bij iemand binnen de organisatie nog twijfels over waren, nam hij die volledig weg met een geweldige outing. In zeven innings (100 pitches) kreeg hij slechts twee honkslagen tegen en wist hij de Mets van scoren te weerhouden. Hij gooide bovendien vier keer drie slag en slechts een keer vier wijd. RBIs van Chipper Jones (2-3), Eric Hinske (3-4) en David Ross (1-4) bezorgden de Braves de 4-0 overwinning en Jurrjens zijn eerste win van het seizoen.

Tegen Mark Bowman van MLB.com zei hij het volgende over zijn start: “It’s a good feeling, being able to help your team get a ‘W’ and be out there competing with them,” Jurrjens said. “It’s exciting being back out there. It’s fun, and I hope I can keep it going the rest of the season.” A.s. donderdag om 21:10u Nederlandse tijd is de volgende start van Jurrjens tegen de LA Dodgers, die vandaag opnieuw verloren van de Cardinals. Beelden van zijn eerste start zie je hier.


Andere Nederlanders
In die wedstrijd van de Dodgers was Kenley Jansen een van de lichtpuntjes de ploeg uit LA. Jansen gooide in de zevende inning een perfect inning en gooide bovendien een keer drie slag. Zij ERA is daardoor inmiddels gezakt naar 6.48, nadat het na zijn eerste outing op 16.00 stond. Andruw Jones kreeg in de wedstrijd tegen de Texas Rangers zijn tweede start in twee dagen. Een dag eerder kon hij op het werpen van Matt Harrison in drie at-bats niet tot een honkslag komen (de Yankees verloren die wedstrijd met 5-3), maar gisteren ging het, op het werpen van Derek Holland, een stuk beter. De Yankees kwamen in de eerste inning al op een 2-0 voorsprong dankzij de vijfde home run van Mark Teixeira, die er in de eerste week vier sloeg, maar daarna niet veel meer liet zien op aanvallend gebied. Jones kreeg in zijn eerste slagbeurt nog drie slag, maar sloeg in zijn twee overige at-bats een honkslag naar het rechtsveld en een honkslag naar het linksveld. Later in de wedstrijd werd hij vervangen door Brett Gardner. Jones heeft nu een slaggemiddelde van .364 en doet het ook in het veld erg goed. Hij maakte opnieuw een mooie sliding catch, die de highlight reel van de wedstrijd haalde.

De Quick hits volgen later.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: