Dutch action report Week 1


Omdat er op dit moment helaas nog geen Nederlanders zijn die dagelijks in actie komen, heb ik besloten de Dutch action reports nu een keer per week te posten. In deze wekelijkse posts houd ik jullie uiteraard op de hoogte van alle actie met een Nederlands tintje op de Major League velden.

Sinds het laatste action report hebben zowel Andruw Jones als Kenley Jansen nog gespeeld. Jones, die in zijn eerste wedstrijd een hele goede indruk achterliet in Yankee Stadium toen hij in zijn eerste slagbeurt een home run sloeg, speelde twee dagen later opnieuw goed. In zijn tweede slagbeurt sloeg Andruw een RBI-double waarmee hij de stand op 2-2 bracht. Later in de inning scoorde hij zelf het vierde punt in de wedstrijd die de Yankees met 4-3 wonnen. In de zesde inning maakte hij nog een mooie play om een honkslag van Jim Thome te voorkomen. Het was mooi om te zien hoe hij na zijn vangbal Derek Jeter aankeek en waarschijnlijk een opmerking maakte in de trant van “Waar was je nou man?! Moet je kijken waar jij staat en waar ik helemaal vandaan kom!”. In zijn eerste slagbeurt, de enige andere slagbeurt die hij in deze wedstrijd kreeg, werd hij zelf door Denard Span beroofd van een honkslag.

Het is jammer dat de Yankees nog niet veel tegen linkshandige starters hebben gespeeld, want het lijkt erop dat Jones in vorm is. Deze week ziet het er naar uit dat Jones in elk geval op vrijdag en zaterdag zal spelen tegen de Rangers met werpers Matt Harrison en Derek Holland. Laten we hopen dat Jones, ondanks het feit dat hij weinig gespeeld heeft, zijn vorm door kan zetten.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Andruw Jones LF 2 1 1 1 0 0 0 0.400

Jansen gooide na het vorige action report nog twee keer. De eerste keer kwam in de wedstrijd tussen de Dodgers en de Padres, die door de regen op vrijdag begon en pas op zaterdag werd uitgespeeld. Jansen gooide op vrijdag de zesde inning en deed het erg goed. Hij gooide in zijn enige inning twee keer drie slag en twee keer drie slag en een keer vier wijd en kwam verder niet in de problemen. Gisteren gooide hij opnieuw tegen de Padres. Hij kwam met twee uit in de zesde inning op de heuvel als vervanger van John Ely bij een 4-0 achterstand. De eerste slagman schakelde Jansen uit met drie slag, maar in de volgende inning gaf hij een home run op aan Cameron Maybin. Later in de inning moest hij nog een honkslag toestaan aan Orlando Hudson, maar mede dankzij een strikeout voor Brad Hawpe kwam hij verder ongeschonden uit de inning. De Dodgers, die vrijdag nog met 4-2 wonnen, verloren gisteren met 7-2.

IP H R ER BB SO HR ERA
Kenley Jansen 2.1 2 1 1 1 4 1 8.44

Greg Halman heeft vannacht in een wedstrijd met zijn team in Triple-A zijn hand gebroken toen hij door een pitch geraakt werd. Zijn team heeft hem inmiddels op de 7-day disabled list geplaatst, maar er moet nog goed onderzoek gedaan worden naar de breuk voordat duidelijk wordt hoe lang Halman uit de roulatie zal zijn. Hopelijk valt het relatief mee en kunnen we Halman later dit seizoen nog bewonderen in de MLB.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: