Dutch action report April 5th


Het was op de zesde speeldag pas de tweede keer dat er een Nederlander in actie kwam in de MLB, maar het was wel meteen een succesvolle dag. Andruw Jones maakte zijn officiële debuut voor de New York Yankees en sloeg in zijn eerste slagbeurt meteen een home run.

Jones startte tegen de Twins omdat zij met Brian Duensing een lefty starter naar de heuvel stuurden. Jones is al een aantal seizoenen niet meer de superster, die hij eind jaren negentig en begin deze eeuw was, maar hij slaat vooral tegen lefties nog goed. Dat liet hij in zijn eerste slagbeurt direct zien. Nadat hij op een full count gekomen was, sloeg hij de fastball van Duensing in de eerste rij van de bleachers in het linksveld, een solo home run. Commentator Michael Kay zegt in dit filmpje iets over 1996. Hij bedoelt daarmee de eerste keer dat Andruw in Yankee Stadium speelde in de World Series van dat jaar. In die wedstrijd sloeg hij twee home runs en was hij met zijn 18 jaar de jongste speler ooit die een home run sloeg in de World Series. Later in de wedstrijd van afgelopen nacht sloeg hij een grondbal naar de korte stop en kreeg hij een keer drie slag voordat hij laat in de wedstrijd werd gewisseld voor Brett Gardner, toen er een rechtshandige reliever op de heuvel kwam.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Andruw Jones LF 3 1 1 1 0 1 1 0.333

In het veld deed Jones het prima, hij kreeg weinig moeilijke ballen. Er was een foutbal waar hij in gedachten al een prachtige vangbal op had gemaakt. Hij maakte een sliding om te proberen de bal te vangen, maar de bal verdween in het publiek, waar een fan wel een hele vreemde poging deed om de bal te vangen. Jones’ volgende start komt waarschijnlijk op donderdag (7 uur NL tijd) als Liriano de starter is voor de Twins en wellicht zien we hem morgen nog als pinch-hitter in actie. Hij heeft immers bewezen nog altijd over voldoende power te beschikken.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: