Daily Roundup: Lee dominates Astros in first start


Op de derde dag van het seizoen waren de ogen opnieuw gericht op de pitchers. Nadat een groot aantal aces en gerenommeerde starters al erg tegenvielen in hun eerste start, waren de ogen gisteren vooral gericht op Cliff Lee.

Lee nam het namens de Phillies, die op de eerste dag mede dankzij een sterke Roy Halladay wonnen, op tegen de Astros. Na een goede eerste inning gaven de Phillies Lee een 2-0 voorsprong om mee te werken. Met die voorsprong ging Lee aan de slag: in 7 innings kreeg Cliff Lee 3 verdiende punten tegen op slechts 4 hits en gooide hij 11 keer drie slag. De lefty, die afgelopen winter Philadelphia verkoos boven de Yankees en Rangers, gooide geen enkele keer vier wijd, maar gaf wel een home run op aan Carlos Lee, die in de wedstrijd 3 hits en 4 RBIs had. Lee verliet na 7 innings de heuvel met een 8-3 voorsprong. Omdat de Phillies uiteindelijk met 9-4 wonnen, pakte Lee zijn eerste win van het seizoen.


Slugfest
In Texas zagen we opnieuw veel home runs van de Rangers en Red Sox. Gisteren waren John Lackey en Colby Lewis de starters. Vooral Lackey had erg veel moeite in zijn eerste start van het nieuwe seizoen. Na twee innings leek er weinig aan de hand: de Sox hadden een 2-1 voorsprong genomen en leken op weg naar hun eerste overwinning van 2011, maar in de derde inning scoorden de Rangers twee keer. Bij een 3-2 stand voor de Rangers ging het in de vierde inning helemaal mis met Lackey. Met twee uit sloeg Yorvit Torrealba een double en volgde Julio Borbon met een RBI-triple, Ian Kinsler met vier wijd, Elvis Andrus met vier wijd en Josh Hamilton met opzettelijk vier wijd. Met de honken vol kwam ex-Red Sox speler Adrian Beltre aan slag en die sloeg de tweede pitch in zijn at-bat het veld uit voor een grand slam. Lackey mocht na 3.2 innings, 10 hits, 9 runs en 2 home runs de heuvel verlaten. Na twee dagen hebben de starting pitchers van de Red Sox een gezamenlijk ERA van 14.00. De Rangers wonnen het duel uiteindelijk met 12-5 en zijn het seizoen aanvallend heel erg goed begonnen.

In deze wedstrijd werd overigens een record gevestigd door Ian Kinsler: hij is de eerste speler ooit, die in de eerste twee wedstrijden van het seizoen een lead-off home run slaat in de eerste slagbeurt van zijn team. David Ortiz, die zijn tweede home run van het jaar sloeg, verbrak het all-time record voor RBIs als aangewezen slagman (1004), dat daarvoor in handen was van Edgar Martinez. Martinez verloor gisteren overigens ook het all-time hits record van de Seattle Mariners aan Ichiro Suzuki, die in de 5-2 winstpartij tegen de Athletics 2-5 ging.

Quick hits
Andere big stories op zaterdag waren de eerste home runs van 2011 voor A-Rod en Pujols, de sterke start van Blue Jays rookie Kyle Drabek, die pas in de zesde inning zijn eerste honkslag tegen kreeg, de nog sterkere start van Orioles pitcher Chris Tillman, die helemaal geen honkslag tegen kreeg in zes innings, de blown save van K-Rod en de twee squeeze plays van de Padres en de Nationals.

Vanavond is inmiddels al een aantal wedstrijden gespeeld en op dit moment zijn er nog veel wedstrijden bezig. Over deze wedstrijden lees je morgen meer op All Bases Covered! De wedstrijd tussen de Rockies en Diamondbacks, die in Colorado gespeeld zou worden, is overigens afgelast wegens sneeuwoverlast.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: