Dutch action report March 29th


De enige Nederlander die gisteren in actie kwam, is de Nederlander die de komende weken waarschijnlijk in het regular season ook het meest zal spelen. Andruw Jones zal voor de Yankees vanaf Opening Day vooral in actie komen als er een linkshandige werper op de heuvel staat voor de tegenstander of laat in de wedstrijden als een ‘power bat off the bench’ als er een lange klap nodig is.

Twee dagen voor Opening Day speelden de Yankees tegen de tegenstander die ze donderdag weer tegenkomen: de Detroit Tigers. Waar op donderdag in Yankee Stadium (7 uur Nederlandse tijd op ESPN America) C.C. Sabathia en Justin Verlander de werpers zijn, stonden gisteren Freddy Garcia en Rick Porcello op de heuvel. Normaal gesproken zou Jones, met Verlander als pitcher, niet in de basis starten, maar omdat het nog niet zeker is dat Curtis Granderson helemaal fit is voor Opening Day bestaat de kans dat Jones een Opening Day starter is. Gisteren was de laatste kans voor Jones in Spring Training om te laten zien wat hij kan. De Yankees reizen vandaag naar New York en hebben daar een laatste training op het eigen veld om zich voor te bereiden op de eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen.

Jones ging gisteren tegen de Tigers 1-3 met een double. De Yankees wonnen de wedstrijd met 2-1 dankzij een bases loaded walk van Alex Rodriguez en een solo home run van Austin Romine, die het jaar zal starten als catcher van het Double-A team van de Yankees, omdat Jesus Montero (het grootste prospect van de Yankees) het seizoen in Triple-A begint.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Andruw Jones LF 3 0 1 0 0 0 2 0.182

De kans bestaat dat er vanavond voor het eerst in de hele Spring Training geen enkele Nederlander in actie komt. Al met al was het leuk om zoveel Nederlanders te hebben zien spelen en van een aantal weten we vrijwel zeker dat zij later in het seizoen nog wel in actie zullen komen. De beslissing van de Nationals om Bernadina terug te zetten naar Triple-A werd door veel kenners inmiddels al behoorlijk bekritiseerd en men verwacht dat hij, bij een matige start van Ankiel heel snel opgeroepen zal worden. Het enige voordeel voor Bernadina is dat hij nu op een constante basis veel slagbeurten kan pakken om zich helemaal in vorm te spelen voor het moment dat hij weer opgeroepen wordt.

De kans dat we Greg Halman en Rick van den Hurk ergens dit jaar nog in de Majors zullen zien spelen is ook groot en misschien dat jongens als Loek van Mil en Sharlon Schoop bij blessures ook wel een kans krijgen in de hoofdmacht. All Bases Covered houdt je uiteraard ook in het reuglar season op de hoogte van de Nederlandse prestaties in de MLB.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: