Dutch action report March 27th


Slecht nieuws voor twee Nederlandse spelers vandaag: Rick van den Hurk en Roger Bernadina kregen beiden te horen dat zij geen deel uit zullen maken van het Opening Day roster van hun teams.

Van van den Hurk viel te verwachten dat hij na een zwakke Spring Training het team niet zou halen. Omdat hij ‘out of options’ is, moet hij eerst op de waiver list geplaatst worden. Andere teams hebben dan de kans om hem te claimen en over te nemen via een trade. Gebeurt dit niet dan zal van den Hurk met een minor league contract en een plek in Triple-A genoegen moeten nemen, zoals eerder Shairon Martis bij de Nationals. Martis komt bij de Senators in Triple-A in elk geval in het begin van dit seizoen landgenoot Bernadina tegen. Bernadina hoorde vandaag bij de laatste cuts van de Nationals, die eerder in een trade Nyjer Morgan naar de Brewers stuurden. De kans dat Bernadina, na een goede start van zijn Spring Training, daardoor een kans zou krijgen leek groot. Toch besloten de Nationals Rick Ankiel tot hun startende center fielder te benoemen. Jerry Hairston Jr. is als utility player zijn vervanger. Ik verwacht dat het niet lang zal duren voordat Bernadina weer opgeroepen wordt. Simpelweg omdat Ankiel nog nooit op constante basis heeft kunnen laten zien dat hij een meerwaarde kan hebben voor een Major League team.

Naast dit slechte nieuws was er vandaag een positief bericht voor Kalian Sams, die door de Mariners werd opgeroepen naar Major League Spring Training. Sams, die in 2004 met een home run in zijn eerste slagbeurt debuteerde in de hoofdklasse, speelt al sinds 2006 in de organisatie van de Mariners en zal naar verwachting het seizoen openen in Single-A en krijgt wellicht in de laatste dagen voor Opening Day nog een kans zijn Spring Training debuut te maken voor de Mariners, waar eerder Halman al een aantal wedstrijden voor speelde.

Naast al dit nieuws waren er natuurlijk nog spelers die gewoon in actie kwamen gisteren. Roger Bernadina en Andruw Jones speelden voor hun team. Voor Bernadina was het dus voorlopig de laatste wedstrijd voor de Nationals. Als invaller voor Michael Morse, die opnieuw een home run sloeg (zijn negende), ging Bernadina 0-2.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Roger Bernadina LF 2 0 0 0 0 0 3 0.247

Andruw Jones stond weer in de basis bij de Yankees, maar was niet erg succesvol aan slag. Als rechtsvelder ging hij 0-4 met een strikeout. Het is te hopen dat Jones, wanneer het echte werk a.s. donderdag begint beter in vorm raakt. Zijn slaggemiddelde in Spring Training is inmiddels gezakt naar .171.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Andruw Jones RF 4 0 0 0 0 1 3 0.171

Nog drie speeldagen te gaan tot Opening Day. Het aantal Nederlanders dat in actie kan komen, wordt steeds kleiner. Hopelijk krijgt Sams de komende dagen nog een kans om te debuteren en zien we Bernadina en van den Hurk snel terug in de Majors!

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: