Dutch action report March 26th – Update


Slechts twee Nederlanders kwamen in actie afgelopen nacht: Roger Bernadina en Sharlon Schoop.

Nadat Bernadina gisteren een bijdrage leverde aan de overwinning van de Nationals door middel van een RBI single en deze vangbal, mocht hij vannacht alleen invallen. In de achtste inning verving hij midvelder Rick Ankiel, maar kwam in zijn enige slagbeurt niet tot een honkslag. Nyjer Morgan, een van Bernadina’s concurrenten, lijkt aan te sturen op een breuk met de Nats getuige deze quote: “I’m a realist, I’m not going to sit here and be like, ‘Oh, no. I want to finish my career here.’ I just think this place isn’t for me. I’m not saying there are bad people here. It’s just that, maybe, I’m not a fit here anymore. It’s time to move on.” -UPDATE- De breuk is inmiddels daar: Morgan is in een trade naar de Milwaukee Brewers gestuurd. Cutter Dykstra, zoon van voormalig Mets en Phillies outfielder Lenny Dykstra, bewandelt de omgekeerde weg. Met de trade valt er een concurrent van Bernadina weg, maar omdat hij nog een option heeft, blijft de kans aanwezig dat hij naar de minors wordt teruggezet.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Roger Bernadina CF 1 0 0 0 0 0 0 0.255

Sharlon Schoop mocht ook invallen bij de Giants, die met 9-6 van de Cincinnati Reds wonnen. In de zevende inning kwam hij als korte stop in het veld voor Aubrey Huff. Hij kreeg direct een grondbal van Edgar Renteria en verwerkte die voor de eerste nul. Ook bij de laatste actie van de wedstrijd was hij betrokken, door samen met de eerste honkman een 3-6-3 double play te maken. Aan slag wist het niet te lukken, want Schoop moest met drie slag weer naar de kant.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Sharlon Schoop SS 1 0 0 0 0 1 0 0.000

Voor de Nederlanders was het dus een rustige dag, bij de Yankees was het zoals gewoonlijk anders. Skipper Joe Girardi maakte namelijk zijn Starting Rotation bekend. Na het traden van Sergio Mitre werd al duidelijk dat de drie overgebleven kandidaten allemaal het Major League Roster zouden halen. Alleen de vraag wie welke rol zou krijgen was nog niet beantwoord. Bartolo Colon, de voormalig Cy Young winnaar, heeft ondanks zijn solide Spring Training geen plek gekregen in de rotatie. Hij zal nu de rol van long reliever gaan vervullen, die vorig jaar door Sergio Mitre werd ingenomen. Door Colon in de bullpen te plaatsen, beginnen de Yankees het seizoen met Nova (4e) en Garcia (5e) als starters. Er wordt echter door vrijwel iedereen verwacht deze rotation aan het eind van het seizoen niet meer hetzelfde zal zijn. Misschien krijgt Kevin Millwood wel een kans, die deze week een minor league contract tekende en het seizoen in AAA start.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

One Response to Dutch action report March 26th – Update

  1. Vanoss says:

    Morgangaat van de Nationals naar Milwaukee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: