Dutch action report March 25th


Een drukke nacht voor de Nederlanders in Spring Training, maar liefst vier spelers kwamen in actie, met wisselend succes.

Roger Bernadina begon weer eens in de basis en kreeg dus de kans om zich te mengen om de strijd om de laatste outfield spot. Zijn Washington Nationals wisten de St. Louis Cardinals met 3-2 te verslaan. Bernadina droeg daar een steentje aan bij door in de zesde inning Wilson Ramos binnen te slaan met een single. Dit was echter wel het enige wapenfeit van Bernadina in de wedstrijd, in zijn overige slagbeurten wist hij het honk niet te bereiken.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Roger Bernadina LF 4 0 1 1 0 1 2 0.260

Kenley Jansen zette zijn sterke Spring Training voort in de wedstrijd tegen de Seattle Mariners. De Mariners kwamen op een 6-0 voorsprong op startende werper John Ely, mede door drie RBIs van Matt Tuiasosopo. Vervolgens wisten beide teams niemand meer over de plaat te brengen. Voor Kenley Jansen betekende dat wederom een goede outing. In de twee innings die hij op de heuvel stond kreeg hij geen honkslagen tegen en gooide hij een keer drie slag.

IP H R ER BB SO HR ERA
Kenley Jansen 2.0 0 0 0 0 1 0 2.00

Bij de Yankees, die eerder op de dag afscheid namen van een van hun potentiële startende werpers (Sergio Mitre), begon Andruw Jones in de basis als rechtsvelder. Hij mocht driemaal het slagperk betreden, maar kwam daarin niet tot een honkslag. Na een strike-out en een pop-up naar de derde honkman in zijn eerste twee slagbeurten, kwam hij in de zesde inning wel op het honk door vier wijd. Eenmaal op het honk gekomen werd hij door pinch runner Taylor Grote vervangen. Jones’ slaggemiddelde nam af naar een matige .189, maar het staat zo goed als vast dat hij het Major League roster zal halen, zeker met het oog op de lichte blessures van outfielders Granderson en Swisher.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Andruw Jones RF 2 0 0 0 1 1 0 0.189

Sharlon Schoop kreeg tegen de Kansas City Royals zijn eerste slagbeurt van Spring Training. In de zesde inning verving hij Mark DeRosa als pinch runner, om vervolgens het tweede honk in te nemen. Daar maakte hij twee nullen en ook een inning later wist hij een slagman uit te maken, ditmaal vanaf de korte stop positie. In zijn enige slagbeurt sloeg Schoop de bal in een 6-4-3 double play. Ook met een honkslag van Schoop hadden Giants geen kans meer gemaakt op de overwinning, het werd 15-3 voor de Royals.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Sharlon Schoop PR-2B-SS 1 0 0 0 0 0 1 0.000
Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: