Dutch action report March 24th


Het belangrijkste Nederlandse nieuws van donderdagavond kwam van Jair Jurrjens, die voor de Braves startte, maar al na een inning de heuvel verliet met pijn. Roger Bernadina kwam opnieuw als invaller in actie voor de Nationals.

De Braves speelden gisterenavond tegen de Blue Jays en het zou gewoon de laatste start worden van Jurrjens voordat het echte werk begint op 31 maart. Hij zou ongeveer zes innings gooien om weer te wennen aan de lengte van de outings die in het regular season van hem verwacht worden. Het ging anders dan gehoopt. Na de eerste inning waarin niemand het honk bereikte en J.J. een slagman met drie slag aan de kant zette, werd hij uit voorzorg van de heuvel gehaald en vervangen door Peter Moylan. De Braves gaven aan dat Jurrjens “discomfort in his right side” had. Jurrjens zelf vertelde dat hij verwachte dat het gewoon kramp was en dat er vrij weinig aan de hand lijkt te zijn. Manager Fredi Gonzalez wilde nog geen conclusies trekken, maar gaf wel aan dat hij wil dat Jurrjens goed onderzocht wordt. Hij zei ook dat hij Jurrjens alleen uit voorzorg van de heuvel haalde. Laten we hopen dat het inderdaad meevalt en dat Jurrjens gewoon klaar is voor Opening Day. De Braves wonnen de wedstrijd zonder Jurrjens en Simmons overigens met 5-3.

IP H R ER BB SO HR ERA
Jair Jurrjens 1.0 0 0 0 0 1 0 3.43

Bernadina moest opnieuw genoegen nemen met één slagbeurt in de wedstrijd tussen de Nationals en Tigers. Hij viel in voor Michael Morse, die 2-3 ging en nu .362 slaat en bovendien zijn zevende home run sloeg. Bernadina werd in zijn enige slagbeurt uitgevangen in het midveld. De Nationals versloegen de Tigers met 5-2 en zijn na 25 wedstrijden 13-12.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Roger Bernadina LF 1 0 0 0 0 0 0 0.261

Vanavond krijgen we hopelijk Rick van den Hurk nog een keer te zien, zodat hij zich kort voor het seizoen nog kan herstellen van zijn zwakke laatste outing en alsnog een plek op het roster kan winnen. De wedstrijd van de Orioles tegen de Twins wordt helaas niet uitgezonden en zal via Gameday gevolgd moeten worden. Wel worden er zeven andere wedstrijden uitgezonden op MLB.tv en is er vanaf 5 uur honkbal op ESPN America. Baseball Tonight opent met een Fantasy Baseball Special en wordt gevolgd door de wedstrijd tussen de Phillies en de Braves.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: