Dutch action report March 23rd


Iets meer Nederlandse actie om over te rapporteren op woensdagavond. Ondanks het feit dat de Nationals van Bernadina een dagje vrij hadden, kwamen er twee slagmensen in actie. Andruw Jones begon in de basis bij de Yankees en Sharlon Schoop maakte zijn seizoensdebuut voor de World Series winnaars van 2010: de San Francisco Giants.

Tegen de Blue Jays mocht Andruw Jones weer eens in de basis beginnen. Voor Jones zou er in het begin van het seizoen wel eens wat meer speeltijd in kunnen zitten dan vooraf gedacht, omdat Curtis Granderson, de midvelder van de Yankees een lichte blessure heeft en wellicht Opening Day moet missen. Jones startte deze wedstrijd in het linksveld en Brett Gardner, normaal gesproken de linksvelder, speelde in deze wedstrijd in het midveld. In zijn eerste slagbeurt sloeg Andruw Jones de bal in een dubbelspel en liet hij twee man achter op de honken. Twee innings later sloeg hij een vangbal en was hij opnieuw de derde nul in de inning. In zijn derde slagbeurt sloeg hij met lopers op alle honken een grondbal, die door de derde honkman niet goed werd verwerkt. Het leverde hem geen honkslag op, maar wel een RBI en na deze slagbeurt werd hij direct vervangen door een pinch-runner. Het was het tweede punt van de Yankees, die er in totaal vijf zouden scoren en met 5-3 wonnen van de Blue Jays.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Andruw Jones LF 3 0 0 1 0 0 5 0.000

Sharlon Schoop werd gisteren, net als eerder Gregorius en Simmons, opgeroepen naar de hoofdmacht. Hij mocht meteen zijn seizoensdebuut maken voor de Giants toen hij in de zevende inning als invaller voor Freddy Sanchez op de tweede honkpositie mocht plaatsnemen. Hij speelde twee innings in het veld, maar kreeg helaas geen slagbeurt. Ook in het veld kreeg hij niets te doen. Het was niet voor het eerst dat Schoop in actie kwam tijdens een Major League Spring Training wedstrijd. Vorig jaar kreeg hij in zijn enige wedstrijd een slagbeurt, maar kwam hij niet tot een honkslag. Schoop speelde vorig jaar in zowel Single-A als Double-A en kwam tot een gecombineerd slaggemiddelde van .276 met 2 home runs en 34 RBIs. Dit seizoen is hij waarschijnlijk de korte stop van de Triple-A Fresno Grizzlies in de Pacific Coast League, waarin hij waarschijnlijk ook Greg Halman tegen zal komen. In Nederland kennen we Schoop nog van zijn goede WK in Nederland en Italië in 2009 en van zijn deelname aan de succesvolle World Baseball Classic eerder dat jaar.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: