Dutch action report March 21st


Twee Nederlanders kwamen in actie op een ongewone maandagavond in Spring Training. Zes wedstrijden werden vanwege slecht weer afgelast. Het was voor het eerst dit jaar dat er Spring Training wedstrijden moesten worden afgelast, want over het algemeen is het in Florida en Arizona schitterend weer. Nederland kwam gisteren echter niet alleen in het nieuws vanwege de twee spelers die voor hun team speelden, maar voornamelijk vanwege het bid voor drie MLB-wedstrijden in de metropoolregio van Amsterdam in 2014.

Kenley Jansen was een van de twee Nederlanders die speelden gisteren. In de wedstrijd van zijn Dodgers tegen de Arizona Diamondbacks mocht hij de negende inning gooien. Bij een 3-0 achterstand kreeg hij drie slagmensen tegenover zich: Chris Owings kreeg drie slag, Ryan Roberts kreeg vier wijd, maar werd via een pickoff uitgeschakeld en Miguel Montero was de derde nul via drie slag. Een hele sterke inning dus voor Jansen, die in dit filmpje wordt geschaard tussen de top prospects van de Dodgers.

IP H R ER BB SO HR ERA
Kenley Jansen 1.0 0 0 0 1 2 0 2.57

Bernadina lijkt in het begin van het seizoen voorlopig genoegen te moeten nemen met een ‘platoon’ in linksveld. Na een hele goede start van de Spring Training speelde hij de afgelopen week voornamelijk als invaller en ook gisteren moest hij het grootste deel van de wedstrijd van de bank toekijken. Tegen de Cardinals kwam hij laat in de wedstrijd als pinch-hitter voor Nyjer Morgan in de wedstrijd, kreeg hij vier wijd in zijn enige plate appearance en speelde hij in het rechtsveld. Het is voor Bernadina te hopen dat hij vroeg in het seizoen kan laten zien dat hij zijn team meer kan bieden dan zijn concurrenten Morgan en Ankiel. De Nationals versloegen overigens de Cardinals met 7-2.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Roger Bernadina PH-RF 0 0 0 0 1 0 0 0.267

Dan het belangrijkste nieuws voor de Nederlandse honkbalwereld: De metropoolregio Amsterdam wil in 2014 drie Major League Baseball wedstrijden naar Nederland halen. De MLB wil haar bekendheid in Europa vergroten en probeert daarom in 2014 een aantal wedstrijden in Europa te spelen, zoals de NFL, NHL en NBA dat eerder ook deden. Eerder werden MLB-wedstrijden al eens in Japan en Puerto Rico gespeeld, maar nog nooit kwamen de grote sterren voor regular season wedstrijden naar Europa.

De KNBSB probeert nu in samenwerking met de metropoolregio Amsterdam drie van deze wedstrijden naar Nederland te halen en kondigden het bid maandag aan via een persconferentie. Het bid zal in juli rondom de All-Star Game officieel gepresenteerd worden aan Major League Baseball. Namens Amsterdam was wethouder sport Eric van der Burg aanwezig. Hij liet weten dat het binnenhalen van zo’n groot sportevenement voor de metropoolregio Amsterdam niet alleen heel leuk zou zijn, maar ook heel belangrijk met het oog op het bid van Nederland voor de Olympische Spelen van 2028. Nederland moet daarvoor aantonen dat het de capaciteiten heeft om grote sportevenementen te organiseren.

De wedstrijden zouden moeten worden gespeeld in het nieuwe stadion van de Hoofddorp Pioniers, dat zal worden gebouwd in het gebied tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Een van de eisen, die de MLB stelt aan het bid, is dat er over de drie wedstrijden rond de 100.000 bezoekers komen. Op die manier moeten de kosten terugbetaald worden. Het stadion zal zo gebouwd worden dat de capaciteit tijdelijk kan worden uitgebreid naar 30.000 toeschouwers. MLB Europe director Clive Russell is ervan overtuigd dat het stadion voor alle wedstrijden binnen de kortste keren uitverkocht zal zijn: “Dat zal binnen uren of misschien wel minuten gebeuren.” Hij baseert dit op het succes van de NBA en NFL wedstrijden, die de afgelopen jaren in Engeland zijn gespeeld. Vanuit heel Europa zullen volgens hem honkballiefhebbers naar Nederland komen om hier hun grote helden in actie te zien komen.

Robert Eenhoorn, technisch directeur van de KNBSB, en Clive Russell zijn beide van mening dat het Nederlandse bid een grote kans van slagen heeft. De concurrentie zal voornamelijk vanuit Italië en wellicht Spanje komen, maar over het bid van Nederland zei Russell het volgende: “Major League Baseball wil in Europa spelen en Holland staat wat ons betreft op pole position.”

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: