Dutch action report March 20th


Slechts een Nederlander kwam op zondag in actie, maar er was wel goed nieuws voor het Nederlandse honkbal: twee nieuwe spelers werden opgeroepen naar de hoofdmacht.

Bernadina begon na een aantal invalbeurten weer eens in de basis bij de Nationals. In de wedstrijd tegen de Detroit Tigers begon hij in het linksveld en schoof hij later door naar het midveld. Voor de Tigers gooide Justin Verlander zes erg sterke innings. Hij kreeg zes honkslagen tegen, maar wist er dankzij zeven strikeouts voor te zorgen dat de Nationals niet scoorden. Verlander is nu 3-0 in Spring Training met een ERA van 0.86. Houdt de ace van de Tigers in de gaten tijdens de fantasy draft! Een van de zes hits, die Verlander moest toestaan, was van Roger Bernadina. Hij ging 1-4 in de wedstrijd die de Tigers simpel wonnen met 6-1.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Roger Bernadina LF-CF 4 0 1 0 0 0 2 0.267

Twee spelers werden deze week opgeroepen naar hun respectievelijke MLB team. De in Amsterdam geboren korte stop Mariekson Gregorius, die in Nederland nog speelde voor Amsterdam Pirates, werd op zaterdag opgeroepen en mocht als invaller meteen zijn debuut maken. Zijn Cincinnati Reds speelden twee split squad wedstrijden en riepen de Single-A speler op om mee te spelen. Hij verving in de tweede helft van de achtste inning catcher Ryan Hanigan in de lineup en speelde een inning korte stop. In de negende inning sloeg hij in zijn enige slagbeurt een liner naar het midveld, die helaas werd gevangen. De Reds verloren de wedstrijd van de D’backs die via een veldfout en zeven honkslagen acht punten wisten te scoren. Gregorius kreeg geen enkele bal in het veld en de einduitslag werd 13-10.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Mariekson Gregorius SS 1 0 0 0 0 0 1

0.000

Ook de tweede speler die opgeroepen werd, is een korte stop: Andrelton Simmons. Simmons is net als Gregorius 23 jaar en speelt “Rookie-ball” voor de Braves. Hij heeft nog niet gespeeld, maar de kans lijkt groot dat hij in de komende dagen, net als Gregorius, zijn debuut mag maken in Spring Training. Andere spelers die nog voor dergelijk call-ups in aanmerking zouden kunnen komen zijn Curt Smith (Cardinals), Sharlon Schoop en Dashenko Ricardo (Giants) en heel misschien ook wel Tom Stuifbergen (Twins). Vanavond spelen de Braves, waar ook landgenoot Jurrjens speelt, om 18:10u Nederlandse tijd tegen de Mets. Wellicht dat Simmons vanavond laat in de wedstrijd al de kans krijgt om zijn debuut te maken. De wedstrijd is te zien op MLB.tv (evenals zes andere wedstrijden).

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: