Dutch action report March 16th


Na het slechte nieuws van dinsdag, bracht de woensdag weinig beter nieuws. Rick van den Hurk, die ondanks eerdere berichten van de Orioles dat hij zou starten, als reliever de kans kreeg tegen de Yankees had een hele slechte dag. Bernadina speelde slechts als invaller.

Bij een stand van 4-0 voor de Yankees mocht van den Hurk in de zevende inning laten zien wat hij kon. Zes slagmensen, vijf punten, 3 honkslagen, 3 keer vier wijd en een wild pitch later mocht hij zonder een enkele nul gemaakt te hebben terugkeren naar de dugout. Tot overmaat van ramp zag hij eerder in de wedstrijd zijn grootste concurrent voor de positie van long reliever in de bullpen van de Orioles, Mark Hendrickson, twee sterke innings gooien. Manager Buck Showalter probeerde de positieve punten uit de outing van van den Hurk aan te halen: “He didn’t have a very good statistical outing. The first three base hits were groundballs that found holes, try to keep that in mind…certainly the walks weren’t good in deep counts. That usually happens when you play the Yankees.”
Het grote verhaal in deze wedstrijd was echter de start van Ivan Nova, een van de kandidaten voor een van de laatste twee spots in de starting rotation van de Yankees. Hij gooide zes no-hit innings en stond slechts twee honklopers toe (hit by pitch voor de eerste slagman van de wedstrijd en een veldfout), voor die zes innings had hij slechts 59 pitches nodig. Nova lijkt op dit moment de frontrunner voor de vierde slot in de rotatie van de Yanks, die deze wedstrijd met 10-0 wonnen.

IP H R ER BB SO HR ERA
Rick van den Hurk 0.0 3 5 5 3 0 0 13.50

Bernadina viel voor de Nationals, in de wedstrijd tegen de Astros, in als midvelder en kreeg in zijn enige slagbeurt vier wijd. Washington verloor de wedstrijd met 8-7 en zag reliever Tyler Clippard, vorig jaar een hele goede fantasy speler, in de laatste inning de voorsprong weggeven door vijf punten tegen te krijgen op vier honkslagen en twee keer vier wijd.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Roger Bernadina CF 0 0 0 0 1 0 0 0.270

Dan nog even een aanvulling op de post van gisteren: de reden dat Halman en van Mil gisteren teruggezet zijn naar de Minors heeft niet alleen met hun prestaties te maken. 15 maart was namelijk ook de laatste dag dat je een speler van het 40-man roster op de disabled list kan zetten voor het komende seizoen zonder dat je hem het hele jaar het Major League minimum salaris hoeft te betalen. Als Halman bijvoorbeeld nog had doorgespeeld en op 23 maart geblesseerd was geraakt, hadden de Mariners hem het hele jaar een Major League salaris moeten betalen. Op dit moment kunnen zij hem nog een Minor League vergoeding betalen en hoeven zij hem pas weer vanaf het moment dat zij hem oproepen naar de hoofdmacht de volle hap te betalen.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: